Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm ya, Ziyaretçi. Bi zahmet üyemiz isen giriş yap üyemiz değilsen üyemiz oluver. Kasım 20, 2008, 07:33:44 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Süleyman Aleyhisselam 'ın Zekası  (Okunma Sayısı 106 defa)
Ber-ceste
yazar

« : Ekim 11, 2008, 03:22:53 ÖS »

Süleyman Aleyhisselam, kendisine nice hikmetler verilmiş bir peygamberdi. Onun zamanında, iki kadın bir çocuk üzerinde münakaşa ediyorlardi. İkikadının ikisi de bir çocuğa sahip çıkıyorlar ve ''Bu çocuk benim" diyorlardı.

Anlaşmazlık şurdan ileri geliyordu. İkisi de kıra çıkmışlardı. İkisinin de kundakta olan çocukları vardı. Bir kurt gelmiş ve çocuklardan birini kapmış götürmüştü. Şimdi her iki kadın da elde kalan çocuğa sahip çıkıyordu. Bu mesele Hz. Süleyman'a intikal etmiş hallolmayı bekliyordu.

Süleyman Aleyhisselam dedi ki:

-Madem bu çocuğu paylaşamıyorsunuz, ben bunu ikiye parçalayacağım. Yarısı birinizin, yarısı da birinizin olsun. Razı mısınız?  Kadınlardan birisi:

-Razıyım. Madem o da çocuğun kendisine ait olduğunu iddia ediyor, hiç olmazsa yarısını alacağım, derken, diğer kadın atıldı:

- Aman kesmeyin. Ben hakkımdan vazgeçtim. Tek çoçuk onun olsun, yeter ki çocuğa zarar gelmesin.
Bunun üzerine Süleyman Aleyhisselam:

-Çocuk kesilmemesini isteyen ve hakkından vaz geçen kadınındır. Eğer öbürü çocuğun annesi olsaydı, kesilmesine razı olmazdı, dedi ve çocuğu öz annesine verdiler.

Dini Hikayeler
Ali Eren
Moderatöre Bildir   Logged

Sükût etmek gibi alemde nadana cevab olmaz..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Süleyman(A.S.) ve Karınca KISSADAN HİSSELER MeHLikA 1 467 Son Mesaj Ekim 24, 2004, 09:17:13 ÖÖ
Gönderen: Biblioman
İmam-ı Âzam Hazretleri'nin Pratik Zekası GÖNÜL SULTANLARIMIZ sıddık-birgüvi 2 433 Son Mesaj Mart 10, 2006, 02:39:58 ÖS
Gönderen: ABDULLAH LFC
İsa Aleyhisselam GÖNÜL SULTANLARIMIZ müteallim 2 508 Son Mesaj Mayıs 03, 2008, 01:42:21 ÖS
Gönderen: yoklar
IV. Murad Han'ın ince zekası, buyrun beyin fırtınasına! BEYİN FIRTINASI Nakkaş 10 839 Son Mesaj Mart 19, 2008, 02:21:10 ÖS
Gönderen: Asfa
İmam-ı Âzam Hazretleri'nin Pratik Zekası İSLAM-GENEL asitane 0 181 Son Mesaj Mart 20, 2008, 11:22:45 ÖS
Gönderen: asitane

Forumumuzda "özel mesajlar" yöneticilerimiz tarafından amacı dışında (şeri şerife muhalif) kullananları tesbit amacı ile incelenmektedir!
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM

Google ve orumceklerin son ziyareti Dün 06:44:06 ÖS