Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 22, 2010, 07:20:54 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Süleyman(A.S.) ve Karınca  (Okunma Sayısı 768 defa)
MeHLikA
okur
*

« : Haziran 25, 2004, 11:40:55 pm »

Süleyman(A.S.) ve Karınca

Bir gün Süleyman Peygamber (a.s) bir karıncaya bir yıllık yiyeceğinin miktarını sorar. Karınca da:
"Bir buğday tanesi yerim" diye cevap verir. Cevabın doğru olup olmadığını kontrol etmek isteyen Süleyman Peygamber (a.s) karıncayı bir şişeye koyar. Yanına da bir buğday tanesi koyarak hava alacak şekilde şişeyi kapatır. Ondan sonra da bir yıl bekler. Müddeti dolunca şişeyi açtığında bir de bakar ki karınca buğday tanesinin yarısını yemiş, yarısını da bırakmıştır. Kendi kendine meraklanır. Acaba neden yemedi? Bunun üzerine Hz. Süleyman (a.s) karıncaya buğday tanesini tamamen neden yemediğini sorar. Karınca da:
"Daha önce benim yiyeceğimi yüce Allah (c.c) verirdi. Ben de O''na güvenerek bir buğday tanesini tamam olarak yerdim. Çünkü O beni asla unutmaz ve ihmal etmezdi. Fakat bu işi sen üzerine alınca doğrusu nihayet bu aciz bir insandır diye sana pek güvenemedim. Belki beni unutup yiyeceğimi ihmal edebilirsin. O yüzden de bir yıllık yiyeceğimin yarısını yiyerek, diğer yarısını da ertesi yıla bıraktım" diye cevap verdi. Yüce Allah (c.c) cümlemizi kul kapısına baktırmaktan korusun, amin...  
((alıntı))
Moderatöre Bildir   Logged

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap    " HER İNSAN ÖLECEK YAŞTADIR! "   Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Biblioman
aktif okur
**

« Yanıtla #1 : Ekim 24, 2004, 10:17:13 am »

Açılır bahtımız bir gün hemen battıkça batmaz ya
Sebepler halk eder Hâlik, kerem bâbın kapatmaz ya.
Benim Hakk'a münacâtım değildir rızk için hâşâ
Hüdâ Rezzâk-ı âlemdir rızıksız kul yaratmaz ya.
                                       Erzurumlu İbrahim Hakkı

Demiş mübarek daha ne diyelim...
Moderatöre Bildir   Logged

Şehadet parmağıdır göğe doğru minare;
Her nakışta o mana: Öleceğiz ne çare?..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Ağustos Böceği ve Karınca!! SERBEST KÜRSÜ enfa 1 576 Son Mesaj Nisan 07, 2007, 01:37:36 am
Gönderen: Gül_Sultan
Hz.Musayı Isıran Karınca PEYGAMBERLER kenz 6 1309 Son Mesaj Mayıs 02, 2007, 05:34:00 pm
Gönderen: gül_mira
Karınca öldürmek ve "karınca duası"* İSLAM-GENEL ankebut-57 2 1969 Son Mesaj Şubat 13, 2010, 10:58:10 am
Gönderen: Günbatımı
İbrahim A.S ma Su Taşıyan Karınca ŞİİR ihvan 2 539 Son Mesaj Eylül 02, 2008, 04:14:05 pm
Gönderen: Nur-u evveL
Ağustos böceği ve karınca fıkrası, 3 ülkeye göre 3 farklı şekilde MİZAH KÖŞEMİZ Ahi 0 426 Son Mesaj Şubat 21, 2009, 12:10:17 pm
Gönderen: Ahi
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM