Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 22, 2010, 09:50:50 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Birlikte Yemek  (Okunma Sayısı 1130 defa)
Gül_Sultan
popüler yazar

« : Mayıs 21, 2007, 03:27:42 am »

Birlikte Yemek

Resul-i Ekrem, dostlarıyla birlikte, binek hayvanlarından iner inmez, yüklerini yere koydular, daha sonra bir koyun keserek yemek hazırlamaları için karar aldılar.
Birisi: 'Koyunu ben keserim' dedi.
Diğeri: 'Derisini ben yüzerim' dedi.
Üçüncüsü: 'Etini de ben pişiririm' diye söze katıldı.
Dördüncü:............
Resul-i Ekrem (s.a.v):
"Çölden odunu da, ben toplarım.' buyurdu.
Topluluk:
'Ey Allah'ın elçisi, siz zahmet etmeyip sakin bir köşede oturursanız, biz bu işlerin hepsini seve seve yaparız' dediler.
Resul-i Ekrem(s.a.a):
"Evet, yapabileceğinizi biliyorum. Fakat Allah, 'Her hangi bir kulunun, kendi dostları ve arkadaşlarından, özel imtiyazlarla ayrılarak, seçkin bir vaziyette görünmesini sevmez' Buyurdu. Sonra çöle doğru gitti ve çölden çalı çırpı toplayıp getirdi.
Moderatöre Bildir   Logged

İnsanların sevgisini kazanmak aklın yarısı,  güzel soru sormak ilmin yarısı,  güzel idare etmek geçimin yarısıdır.

Hz. Ömer (r.a.)
uhra
aktif okur
**

« Yanıtla #1 : Mayıs 21, 2007, 10:45:05 am »

Alıntı

Resul-i Ekrem(s.a.a):
"Evet, yapabileceğinizi biliyorum. Fakat Allah, 'Her hangi bir kulunun, kendi dostları ve arkadaşlarından, özel imtiyazlarla ayrılarak, seçkin bir vaziyette görünmesini sevmez' Buyurdu. Sonra çöle doğru gitti ve çölden çalı çırpı toplayıp getirdi.

teşekkürler
Ahi
aktif yazar

Bugün Allah (c.c) için ne yaptın?

« Yanıtla #2 : Mayıs 21, 2007, 02:33:26 pm »

Alıntı sahibi: "Gül_Sultan"
Resul-i Ekrem(s.a.v):

Allah (c.c) Resul-i Ekrem'in (s.a.v) yolundan ve izinden bizleri ayırmasın.

Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras ve ilim gibi şeref olmaz.
Hz. Ali (r.a)
osmanli
Moderatör
popüler yazar

« Yanıtla #3 : Mayıs 21, 2007, 04:03:49 pm »

Alıntı sahibi: "uhra"
Alıntı

Resul-i Ekrem(s.a.a):

teşekkürler

Ey Rabbimiz! Bazı yüzlerin ağarıp, bazı yüzlerin kararacağı günde; bizi yüzleri ak, gönülleri pak olan, sevgili resülünün bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat.
O'nun(sav) yanında cennete girmeyi, mübarek Cemalini görmeyi, Senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasib eyle
enfa
Moderatör
popüler yazar

« Yanıtla #4 : Mayıs 22, 2007, 12:26:37 pm »

Alıntı
Allah (c.c) Resul-i Ekrem'in (s.a.v) yolundan ve izinden bizleri ayırmasın.

amin

Kendimi arıyorum, meşgul çalıyor..!
Fatihan
Administrator
popüler yazar

Milimi milimine Ehli sünnet...

« Yanıtla #5 : Mayıs 22, 2007, 12:41:40 pm »

Amin

'Ene, ene, ene' diyen kaybetti!

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.evlilikmektebi.com
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Senelerle Birlikte Degisen Türkcemiz SERBEST KÜRSÜ Ulema 3 464 Son Mesaj Kasım 19, 2007, 12:41:55 pm
Gönderen: afrah
Arapça Lafızları ile Birlikte Kırk Hadis KUR'AN-I KERİM VE SÜNNET-İ SENİYYE ruy-ı zemin 4 2433 Son Mesaj Mart 17, 2010, 10:20:36 am
Gönderen: ihvan
İngilizce Şiirler - Türkçe Tercümeleriyle Birlikte SADAKAT IN ENGLISH S Yıldırım 0 1160 Son Mesaj Kasım 09, 2008, 10:27:04 pm
Gönderen: S Yıldırım
İngilizce Hikayeler - Türkçe Tercümeleriyle Birlikte SADAKAT IN ENGLISH S Yıldırım 1 741 Son Mesaj Ağustos 12, 2009, 12:10:56 am
Gönderen: tercüman
Birlikte İbadet Etmek Aileyi Güçlendirir İSLAM-GENEL Günbatımı 0 38 Son Mesaj Mart 03, 2010, 02:38:05 pm
Gönderen: Günbatımı
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM