|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #160 : Temmuz 21, 2008, 12:20:27 ÖÖ » |
|
Ey en iyi şekilde affeden Ey en iyi yardım eden Ey en iyi yargılayan Ey en iyi açan Ey en iyi anan Ey en iyi varis olan Ey en iyi öven Ey en iyi rızık veren Ey (işleri) en iyi çözen Ey en iyi şekilde ihsan eden Seni tenzih ve tesbih ediyorum.Senden başka ilah yoktur.Eman veren Sensin,eman diliyorum;Sen bizi (cehennem) ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
Belinay
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #161 : Temmuz 21, 2008, 12:44:10 ÖÖ » |
|
Amin Amiin Amiin...
A.R.Olsun
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #162 : Temmuz 21, 2008, 11:44:14 ÖS » |
|
Ey izzet, cemal ve güzellik yalnız kendisinde olan Ey mülk, celal ve büyüklüğün tek sahibi olan Ey kudret ve mükemmellik yalnız kendisinde olan Ey büyük ve yüce yalnız kendisi olan Ey tuzağı (imtihanı) şedit olan Ey cezası şiddetli olan Ey hesabı seri olan Ey sevabın iyisi yalnız kendisinde olan Ey ana kitap kendi katında olan Ey ağır bulutları inşa eden Seni tenzih ve tesbih ediyorum.Senden başka ilah yoktur.Eman veren Sensin eman diliyorum;Sen bizi ateşten kurtar.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #163 : Temmuz 23, 2008, 12:05:45 ÖÖ » |
|
 'ım! Senin isim ve ünvanlarını kendime şefaatçi yaparak Sana yalvarıyorum: Sen çok şefkat sahibisin Çok nimet sahibisin Herşeyi halledensin Mağfiretin sonsuzdur Delil ve bürhansın Sultan ve hakimsin Münezzehsin Ancak Senden yardım dilenir İhsan ve beyanın sahibisin Eman veren sensin Seni tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Eman ve emniyet verensin.Bizi cehennem ateşinden koru.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #164 : Temmuz 23, 2008, 01:25:08 ÖS » |
|
Ey herşeyin, O'nun büyüklüğü için alçaldığı Ey herşeyin kudretine teslim olduğu Ey herşeyin O'nun izzeti karşısında zelil olduğu Ey heybetine karşı herşeyin huşu duyduğu Ey herşeyin O'nun idaresine boyun eğdiği Ey herşeyin O'nun korkusundan O'na kul olduğu Ey haşmetinden dağların yarıldığı Ey göklerin O'nun emriyle ayakta durduğu Ey yerin O'nun izniyle istikrar kazandığı Ey kendi memleketinin ahalisine zulmetmeyen Seni tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen bize eman vererek Cehennem ateşinden koru!
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #165 : Temmuz 24, 2008, 09:49:10 ÖS » |
|
Ey hataları affeden Ey belaları kaldıran Ey umut ve ricaların son mercii Ey hediye ve ihsanları güçlü ve güzel olan Ey hediyeleri bol olan Ey mahlukatın razıkı olan Ey ihtiyaçları gideren Ey şikayetleri işiten Ey müfrezeleri gönderen Ey esirleri salıveren Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın; bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #166 : Temmuz 31, 2008, 12:43:48 ÖÖ » |
|
Ey hamd, şükür ve senanın tek sahibi Ey şeref ve yücelik sahibi Ey iftihar ve güzellik sahibi Ey söz ve vefa sahibi Ey aff ve rıza sahibi Ey ikram ve vergi sahibi Ey yargı ve çözüm sahibi Ey izzet ve ebedilik sahibi Ey cömertlik ve nimetler sahibi Ey şahane fazl ve ihsanlar sahibi Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın; bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #167 : Ağustos 03, 2008, 02:25:39 ÖS » |
|
 'm!Senin isimlerine dayanarak Sana yalvarıyorum: Ey (istediği şeye) mani olan Ey (belaları) defeden Ey menfaat veren Ey herşeyi işten Ey terbiye ederek yükselten Ey herşeyi san'atla yapan Ey (şefkat ve rahmetiyle) herşeye yardım eden Ey herşeyi kapsayan Ey herşeyi kuşatan Ey her nevi imkana sahip olan Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın; bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #168 : Ağustos 04, 2008, 09:22:39 ÖS » |
|
Ey san'atla yapılan herşeyin san'atkarı olan Ey her yaratığın halıkı olan Ey rızık tüketen herşeyin razıkı olan Ey her mülkün sahibi Ey her sıkıntıya düşenin sıkıntısını gideren Ey her üzüntüye düşene sevinç veren Ey rahmete muhtaç herkesin rahmet edicisi olan Ey yardımdan mahrum kalmış herkesin yardımcısı olan Ey her ayıplıyl örten Ey bütün mazlumların sığınağı olan! Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın, bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #169 : Ağustos 05, 2008, 04:03:51 ÖS » |
|
Ey şiddet zamanında hazırlığım Ey musibet anımda umudum Ey vahşet anımda ünsiyet verenim Ey gurbette sahip ve arkadaşım Ey nimet zamanımda velinimetim Ey sıkıntı zamanımda sıkıntımı açan Ey muhtaç olduğumda ihtiyacıma koşan Ey zor zamanımda sığınağım Ey büyük korkularda yardım edenim Ey şaşırdığımda rehberim olan Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın; bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #170 : Ağustos 06, 2008, 04:12:37 ÖS » |
|
Ey her nevi gizli ve gaybi şeyleri bilen Ey her çeşit günahı affeden Ey her nevi aybı örten Ey bütün sıkıntıları gideren Ey kalpleri değiştiren Ey kalpleri süsleyen Ey kalpleri nurlandıran Ey kalplerin tabibi olan Ey kalplerin habibi olan Ey kalplere ünsiyet veren Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın; bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
|
Ber-ceste
|
 |
« Yanıtla #171 : Ağustos 06, 2008, 07:47:55 ÖS » |
|
Abdullah İbni Abbas radıyalluha anhümâ’dan rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellem şöyle söylemeyi itiyat edinmişti: “ ’ım! Sana teslim oldum, ben sana inandım, sana dayandım. Yüzümü gönlümü sana çevirdim, senin yardımınla düşmanlara karşı mücâdele ettim.
’ım! Beni saptırmandan yine sana, senin büyüklüğüne sığınırım, –ki senden başka ilah yoktur–. Ölmeyecek diri yalnız sensin. Cinler ve insanlar ise, hep ölümlüdürler!”Müslim, Zikir 67. Ayrıca bk. Buhârî, Teheccüd 1, Tevhîd 7, 8, 24, 35; Müslim, Müsâfirîn 199; Ebû Dâvûd, Salât 119; Tirmizî, Daavât 29; Nesâî, Kıyâmü’l–leyl 9; İbni Mâce, İkâmet 180.
|
Sükût etmek gibi alemde nadana cevab olmaz..
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #172 : Ağustos 07, 2008, 10:23:18 ÖS » |
|
 ım! Senin isimlerini şefaatçi yaparak Senden istiyor ve Sana yalvarıyorum: Ey son derece büyük ve celalli olan Ey maddi, manevi bütün güzelliklerin sahibi olan Ey kendine güvenilen vekil Ey zor işleri üzerine alan kefil Ey iyi işlere rehber olan Ey yapılan yanlış ve hataları izale eden Ey herşeyden haberdar olan Ey görünmeyecek kadar latif olan Ey son derece aziz olan Ey bütün kainatın tek sahibi ve yöneticisi olan Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın; bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
|
Ber-ceste
|
 |
« Yanıtla #173 : Ağustos 09, 2008, 08:40:10 ÖS » |
|
“İlâhî! Hamdini sözüme sertâc ettim, Zikrini kalbime mi‘râc ettim, Kitâb’ını kendime minhâc ettim. Ben yoktum vâr ettin, Varlığından haberdâr ettin, Aşkınla gönlümü bî-karâr ettin. İnâyetine sığındım, kapına geldim. Hidâyetine sığındım lutfuna geldim. Kulluk edemedim, affına geldim. Şaşırtma beni, doğruyu söylet. Neş’eni duyur, hakikati öğret. Sen duyurmazsan, ben duyamam. Sen söyletmezsen, ben söyleyemem. Sen sevdirmezsen, ben sevemem. Sevdir bize hep sevdiklerini. Yerdir bize hep yerdiklerini. Yâr et bize erdirdiklerini. Sevdin Habîbini, kâinata sevdirdin. Sevdin de hıl‘at-i risâleti giydirdin. Makâm-ı İbrâhim’den Makâm-ı Mahmûd’a erdirdin. Server-i asfiyâ kıldın. Hâtem-i enbiyâ kıldın. Muhammed Mustafâ kıldın. Salât ü selâm, tahıyyet ü ikrâm, her türlü ihtirâm O’na, O’nun âline, ashâbına ve etbâına yâ Râb!”
Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır
|
Sükût etmek gibi alemde nadana cevab olmaz..
|
|
|
|
İsra
|
 |
« Yanıtla #174 : Ağustos 13, 2008, 12:39:15 ÖÖ » |
|
 'ım (c.c)! Bize bilgi ver ve bilgimizi uygularken ihlaslı olmayı nasip et. Abdülkadir-i Geylani
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #175 : Ağustos 13, 2008, 04:00:14 ÖS » |
|
Ey seçkinlere rehber olan Ey yardım dileyenlere yardım eden Ey kurtarılmak isteyenleri kurtaran Ey himaye isteyenleri himaye eden Ey isyan edenlerin sığınağı olan Ey günahkarları affeden Ey korkanlara eman veren Ey miskinlere rahmet eden Ey vahşet duyanlara ünsiyet veren Ey zorda kalanların duasını kabul eden Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın; bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #176 : Ağustos 14, 2008, 01:12:05 ÖS » |
|
Ey cömertlik ve ihsan sahibi Ey fazl ve nimet sahibi Ey emn ü eman sahibi Ey mukaddeslik ve paklık sahibi Ey hikmet ve beyan sahibi Ey rahmet ve rıza sahibi Ey delil ve bürhan sahibi Ey büyüklük ve saltanat sahibi Ey af ve bol mağfiret sahibi Ey şefkat, rahmet ve yardım sahibi Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın; bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #177 : Ağustos 22, 2008, 01:13:29 ÖS » |
|
Ey herşeyin sahibi ve terbiyecisi olan Ey herşeyin mabudu olan Ey herşeyin yaratanı olan Ey herşeyden üstün olan Ey herşeyden evvel olan Ey herşeyden sonra olan Ey herşeyi bilen Ey herşeye gücü yeten Ey herşeyin sanatkarı olan Ey herşeyin fena bulduğu ve kendisinin baki kaldığı Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın; bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #178 : Ağustos 23, 2008, 12:08:25 ÖS » |
|
 'ım!Senin isimlerine dayanarak Senden umuyorum Ey eman ve huzur veren Ey kollayıp koruyan Ey oluşturan Ey (doğru yolu) telkin ve ilham eden Ey (kötü ve iyi) herşeyi beyan eden (açıklayan) Ey musibetleri hafifleten, zorlukları kolaylaştıran Ey herşeyi hikmet dairesinde süsleyen Ey büyüten, yücelten Ey yardım ve himmet eden Ey herşeyi olgunlaştırdıktan sonra muhtelif renklerle bezeyen Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın; bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
|
dört mevsim
|
 |
« Yanıtla #179 : Ağustos 24, 2008, 01:24:09 ÖS » |
|
Ey memleketinde daim olan (mekanları aşan) Ey celal ve haşmet içinde büyük olan (maddeyi aşan) Ey saltanat ve idaresinde ezeli olan (zamanları aşan) Ey kullarına her türlü rahmet ile muamele eden (her nevi kemal sıfatına sahip olan) Ey herşeyi bilen (sonsuz sıfatlar sahibi olan) Ey kendisine eziyet edene hilm ile muamele eden (değişik tecellilerde bulunan) Ey kendisinden rica edene ikram eden Ey kader ve planlamasında hikmet ile iş gören Ey yargılamasında lütf ile muamele eden Ey latifliğiyle beraber herşeye gücü yeten Seni tenzih ve tesbih ederiz.Senden başka ilah yoktur.Sen Emansın; bizi Cehennem ateşinden kurtar.
|
|
|
|
|
|