Gönderen Konu: Kur'anı Kerimde Cennet ve Cehennem Ayetleri  (Okunma sayısı 34738 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı hilmi

  • okur
  • *
  • İleti: 67
Kur'anı Kerimde Cennet ve Cehennem Ayetleri
« : 10 Mart 2005, 18:11:46 »

KURANDA CEHENNEM,

 

 Bakara(*) Sûresinin 39 . Ayetinde  
İnkâr edenler ve âyetlerimizi yalanlayanlara gelince, işte bunlar cehennemliktir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.  

 
  Bakara(*) Sûresinin 81 . Ayetinde  
Evet, kötülük işleyip suçu benliğini kaplamış (ve böylece şirke düşmüş) olan kimseler var ya, işte onlar cehennemliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır.  

 
  Bakara(*) Sûresinin 119 . Ayetinde  
Şüphesiz biz seni hak ile; müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderdik. Sen cehennemlik olanlardan sorumlu tutulacak değilsin.  

 
  Bakara(*) Sûresinin 126 . Ayetinde  
Hani İbrahim, “Rabbim! Bu şehri güvenli bir şehir kıl. Halkından Allah’a ve ahiret gününe iman edenleri her türlü ürünle rızıklandır” demişti. Allah da, “İnkâr edeni bile az bir süre, (bu geçici kısa hayatta) rızıklandırır; sonra onu cehennem azabına girmek zorunda bırakırım. Ne kötü varılacak yerdir orası!” demişti.  

 
  Bakara(*) Sûresinin 206 . Ayetinde  
Ona “Allah’tan kork” denildiği zaman gururu onu daha da günaha sürükler. Artık böylesinin hakkından cehennem gelir. O ne kötü yataktır!  

 
  Bakara(*) Sûresinin 217 . Ayetinde  
Sana haram ayda savaşmayı soruyorlar. De ki: “O ayda savaş büyük bir günahtır. Allah’ın yolundan alıkoymak, onu inkar etmek, Mescid-i Haram’ın ziyaretine engel olmak ve halkını oradan çıkarmak Allah katında daha büyük günahtır. Zulüm ve baskı ise adam öldürmekten daha büyüktür. Onlar, güç yetirebilseler, sizi dininizden döndürünceye kadar sizinle savaşmaya devam ederler. Sizden kim dininden döner de kafir olarak ölürse öylelerin bütün yapıp ettikleri dünyada da, ahirette de boşa gitmiştir. Bunlar cehennemliklerdir, orada sürekli kalacaklardır.55  

 
  Bakara(*) Sûresinin 257 . Ayetinde  
Allah iman edenlerin dostudur. Onları karanlıklardan aydınlığa çıkarır. Kafirlerin velileri ise tâğuttur. (O da) onları aydınlıktan karanlıklara (sürükleyip) çıkarır. Onlar cehennemliklerdir. Orada ebedî kalırlar.  

 
  Bakara(*) Sûresinin 275 . Ayetinde  
Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, “Alış veriş de faiz gibidir” demelerinden dolayıdır. Oysa Allah alışverişi helal, faizi haram kılmıştır. Bundan böyle kime Rabbinden bir öğüt gelir de (o öğüte uyarak) faizden vazgeçerse, artık önceden aldığı onun olur. Durumu da Allah’a kalmıştır. (Allah onu affeder.) Kim tekrar (faize) dönerse, işte onlar cehennemliklerdir. Orada ebedi kalacaklardır.  

 
  Âl-i İmrân(*) Sûresinin 12 . Ayetinde  
İnkar edenlere de ki: “Siz mutlaka yenilgiye uğrayacak ve toplanıp cehenneme doldurulacaksınız. Orası ne fena yataktır!”  

 
  Âl-i İmrân(*) Sûresinin 116 . Ayetinde  
İnkar edenlerin ne malları ne evlatları, onlara Allah’a karşı bir yarar sağlar. İşte onlar cehennemliktirler. Onlar orada ebedi kalacaklardır.  


KURANDA CENNET,

 Bakara(*) Sûresinin 25 . Ayetinde  
İman edip salih ameller işleyenlere, kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. Cennetlerin meyvelerinden kendilerine her rızık verilişinde, “Bu (tıpkı) daha önce (dünyada iken) bize verilen rızık!” diyecekler. Halbuki bu rızık onlara (dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır. Onlar orada ebedi kalacaklardır.  

 
  Bakara(*) Sûresinin 35 . Ayetinde  
Dedik ki: “Ey Adem! Sen ve eşin cennete yerleşin. Orada dilediğiniz gibi bol bol yiyin, ama şu ağaca yaklaşmayın, yoksa zalimlerden olursunuz.”  

 
  Bakara(*) Sûresinin 38 . Ayetinde  
“İnin oradan (cennetten) hepiniz. Tarafımdan size bir yol gösterici (peygamber) gelir de kim ona uyarsa, onlar için herhangi bir korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir” dedik.  

 
  Bakara(*) Sûresinin 82 . Ayetinde  
İman edip salih ameller işleyenler ise cennetliklerdir. Onlar orada ebedi kalacaklardır.  

 
  Bakara(*) Sûresinin 94 . Ayetinde  
De ki: “Eğer (iddia ettiğiniz gibi) Allah katındaki ahiret yurdu (cennet) diğer insanlar için değil de, yalnız sizinse ve doğru söyleyenler iseniz haydi ölümü temenni edin!”  

 
  Bakara(*) Sûresinin 111 . Ayetinde  
Bir de; “Yahudi ve Hıristiyanlardan başkası Cennet’e girmeyecek” dediler. Bu, onların kuruntuları! De ki: “Eğer doğru söyleyenler iseniz (iddianızı ispat edecek) delilinizi getirin.”  

 
  Bakara(*) Sûresinin 214 . Ayetinde  
Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Peygamber ve onunla beraber mü’minler, “Allah’ın yardımı ne zaman?” diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı. İyi bilin ki Allah’ın yardımı pek yakındır.  

 
  Bakara(*) Sûresinin 221 . Ayetinde  
İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Allah’a ortak koşan kadın hoşunuza gitse de, mü’min bir cariye Allah’a ortak koşan bir kadından daha hayırlıdır. İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan erkeklerle, kadınlarınızı evlendirmeyin. Allah’a ortak koşan hür erkek hoşunuza gitse de, iman eden bir köle, Allah’a ortak koşan bir erkekten daha hayırlıdır. Onlar ateşe çağırırlar, Allah ise izniyle, cennete ve bağışlanmaya çağırır. O, insanlara âyetlerini açıklar ki, öğüt alıp düşünsünler.  

 
  Âl-i İmrân(*) Sûresinin 15 . Ayetinde  
De ki: “Size, onlardan daha hayırlısını haber vereyim mi? Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için Rableri katında, içinden ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetler, tertemiz eşler ve Allah’ın rızası vardır.” Allah, kullarını hakkıyla görendir.  

 
  Âl-i İmrân(*) Sûresinin 133 . Ayetinde  
Rabbinizin bağışına, ve genişliği göklerle yer arası kadar olan, Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için hazırlanmış bulunan cennete koşun.  
« Son Düzenleme: 20 Ekim 2009, 19:38:37 Gönderen: kefir »
Marifetki ; Allah'in sifatlarini te$bihsiz ispat ve iptalsiz tenzih etmektir !!!!!
............................
ilimlerin basi Allah"i bilmektir,
Allah"i bilmeyenin ilmi bosa emektir!!

Çevrimdışı alıbaba_

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 1
Ynt: Kur'anı Kerimde Cennet ve Cehennem Ayetleri
« Yanıtla #1 : 27 Şubat 2010, 14:06:09 »
Allah
« Son Düzenleme: 27 Şubat 2010, 14:17:39 Gönderen: Tuğra »

Çevrimdışı hekura

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 1
Ynt: Kur'anı Kerimde Cennet ve Cehennem Ayetleri
« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2010, 22:55:42 »
eyvAllah kardeş sağol

Çevrimdışı sdjrtymk

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 1
Ynt: Kur'anı Kerimde Cennet ve Cehennem Ayetleri
« Yanıtla #3 : 13 Aralık 2012, 18:04:41 »
Sağolasın kardeşim ödev için lağzımdı da.