|
müteallim
|
 |
« : Kasım 16, 2007, 11:35:04 ÖS » |
|
Üç sey bir kimsede bulunursa,imanin tadini alir :1-  'i ve Resulünü her seyden çok sevmek, 2- Sevdigini  için sevmek, 3- Küfre düsmekten,çok korkmak. Ramuz: S/259
|
Ben yaşadıkça Kur'an'ın bendesiyim Ben Hz.Muhammed'in ayağının tozuyum Biri benden bundan başkasını naklederse Ondan da bizarım, o sözden de bizarım
|
|
|
|
fatihan
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2007, 10:29:39 ÖÖ » |
|
|
Dünün güneşi ile bugünün çamaşırı kurumaz ...
|
|
|
|
kenz
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2007, 04:38:12 ÖS » |
|
Ebu Hureyre radıyAllahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Bana cennete giren ilk üç kişi arzedildi. Bunlardan biri şehid, biri iffetli olan (ve azla yetinerek) iffetini koruyan, biri de  'a ibadetini güzel yapan ve efendilerine hayırhah olan bir köle idi." Tirmizi, Fezâilu'l-Cihad 13, (1642).
Yine Ebu Hureyre anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Bir insan ölünce üç kişi hariç herkesin ameli kesilir: Sadaka-i câriye (bırakan), veya istifade edilen bir ilim (bırakan) veya kendine dua edecek sâlih evlat (bırakan)." Müslim, Vasıyyet 14, (1631); Ebu Dâvud, Vesâyâ 10, (2880); Tirmizî, Ahkâm 36, (1376); Nesâî, Vesâya 8, (6, 251).
Hz. Enes (radıyAllahu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) dedi ki: "Üç şey vardır ki imanın aslındandır: 1. Lâilâhe illAllah diyene saldırmamak: İşlediği herhangi bir günahı sebebiyle bu kimseyi tekfir etme, herhangi bir ameli sebebiyle de İslâm'dan dışarı atma. 2. Cihad, bu  'ın beni peygamber olarak gönderdiği günden, bu ümmetin Deccâl'e karşı savaşacak en son ferdine kadar cereyan edecektir, onu, ne imamın zâlim olması, ne de âdil olması ortadan kaldıramayacaktır. 3. "Kadere iman". Ebu Dâvud, Cihad 35, (2532).
|
İNSAN akli ile melekleşen nefsi ile iblisleşen bir aciptir İNSAN İNSAN kendi kabahatini bilmeyen cehli ile dünyalara sığmayan bir mağrurdur İNSAN İNSAN bütün zaaf ve acziyyetine rağmen kudrete kafa tutan taşkın bir şaşkındır İNSAN İNSAN maziye bağlı hâle aldanmış istikbali gözler bir taştır İNSAN
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2007, 12:44:34 ÖÖ » |
|
$u üç dua red'olunmaz :
1- Babanin, evladina duasi, 2- Oruçlunun duasi, 3- Misafirin duasi. Ramuz : S/259
$u üç sey, imanin esasindandir :
1- Kelime-i Tevhid, 2- Cihad, 3- Kadere iman. Ramuz : S/259
|
Ben yaşadıkça Kur'an'ın bendesiyim Ben Hz.Muhammed'in ayağının tozuyum Biri benden bundan başkasını naklederse Ondan da bizarım, o sözden de bizarım
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 21, 2008, 11:28:13 ÖS » |
|
su Üç sey güzel degildir :
1. Soy-sopla ögünmek, 2- Ölü arkasindan,bagirip-çagirmak, 3- Yildizdan yagmur beklemek. Ramuz : S/259
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 21, 2008, 11:28:38 ÖS » |
|
Üç seyi yapmak kimseye Helal olmaz :
1- imamin yalniz nefsine dua etmesi, 2- izinsiz olarak,bir evin içine bakmak, 3- Destursuz eve girmek. Ramuz : S/259
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #6 : Şubat 21, 2008, 11:29:11 ÖS » |
|
$u üç sey men olunmaz :
1- Su 2- Ot 3- Ate$ Ramuz : S/260
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2008, 11:29:54 ÖS » |
|
Su üç seyi yapanin,zarari kendisine dir :
1- Me$ru Hükûmete isyan, 2- Hile, 3- Ahdini bozmak. Ramuz : S/260
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 21, 2008, 11:30:46 ÖS » |
|
Su üç sey üzerine yemin ederim :1- Sadakadan dolayi,asla mal eksilmez, 2- Affedeni  aziz eder, 3- Dilenene  fakirlik kapisini açar. Ramuz : S/260
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 23, 2008, 11:09:20 ÖS » |
|
Ümmetin üzerine,üç seyden korkarim :
1- Yildizlardan yagmur beklemek, 2- Sultanin zulmü, 3- Kaderi yalanlama. Ramuz : S/260
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 23, 2008, 11:10:06 ÖS » |
|
Üç sey Orucu bizmaz : 1- Kan aldirmak, 2- Az istifra, 3- ihtilam olmak. Ramuz : S/260
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #11 : Şubat 23, 2008, 11:12:32 ÖS » |
|
: Üç sey Arsa yapismistir 1- Akrabalik, 2- Emanet, 3- Nimete $ükür. Ramuz : S/260
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #12 : Şubat 23, 2008, 11:13:05 ÖS » |
|
Üç seyin sakasi da, ciddisi de ciddidir :1- Nikâh, 2- Talâk, 3- i'tak (Köleyi-Cariyeyi serbest birakma) Ramuz : S/260
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #13 : Şubat 23, 2008, 11:13:45 ÖS » |
|
Üç sey derecedir :
1- Yemek yedirmek, 2- Selâmlasmak, 3- insanlar uyurken Namaz kilmak. Ramuz : S/260
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #14 : Şubat 23, 2008, 11:14:24 ÖS » |
|
Üç seyi olmayan,Allah'tan ve benden uzaktir : 1- Hilm 2- Güzel ahlak 3- Vera (Haramdan son derece kaçinmak) Ramuz : S/261
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #15 : Şubat 23, 2008, 11:15:15 ÖS » |
|
Üç zümreye yemin olmaz : 1- Evladin,babasina yemini, 2- Kadinin kocasina yemini, 3- Kölenin efendisine yemini. Ramuz : S/261
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #16 : Şubat 23, 2008, 11:15:56 ÖS » |
|
Üç kimse mel'undur :1- Ana-Babaya lânet eden, 2-  'tan baskasi adina kurban kesen, 3- Arazinin hududunu bozan. Ramuz : S/261
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #17 : Şubat 26, 2008, 12:01:37 ÖÖ » |
|
Üç sey insanin sevgisini kazandirir : 1- Karsilasinca selamlasmak, 2- Meclislerde ona yer açmak, 3- Ona,en çok sevdigi isimle çagirmak. Ramuz : S/261
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #18 : Şubat 26, 2008, 12:02:13 ÖÖ » |
|
Seçkin kulun vasfi üç'tür : 1- Yalniz  'a kul olur, 2- Gönül hoslugu ile Zekâtini verir, 3- Nefsini tezkiye eder,temize çikarir. Ramuz : S/262
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #19 : Şubat 26, 2008, 12:03:21 ÖÖ » |
|
Üç sey veya bunlardan biri kimde varsa, diledigi kadar Huri kizi ile evlendirilir :
1- Gizli ve kiymetli emaneti sahibine veren, 2- Katil'i affeden, 3- Her namazdan sonra On defa iHLAS okuyan. Ramuz : S/262
|
|
|
|
|