|
Fatihan
|
 |
« : Kasım 09, 2007, 12:41:08 pm » |
|
Yüce Allah buyuruyor ki: “Ben gizli bir hazine idim, bilinmekliğimi murad ettim. İnsanları ve cinleri bizi tanısınlar bizi ansınlar ve bize ibadet etsinler diye yarattım.”
(Ruhul Arifin S.97)
|
'Ene, ene, ene' diyen kaybetti! Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.evlilikmektebi.com
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 09, 2007, 03:23:01 pm » |
|
Hz.Allah buyuruyor ki: "İhlas benim sırrımdan bir sırdır ki, kullarımdan sevdiklerimin kalbine vedia olarak bırakırım."
İrşadül Gafilin sahife, 74
|
'Ene, ene, ene' diyen kaybetti! Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.evlilikmektebi.com
|
|
|
cevher
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 09, 2007, 03:40:46 pm » |
|
Hadisi Kudsi Ihlas Benim sirlarimdan bir sirdir.onu Ben kullarimdan sevdigim kimselerin kalbine verdim.ona melekler mülaki olamazki onu yazsin,seytanda mülaki olamazki onu ifsad etsin.
|
hersey Allah icin olmali, gül bile Allah icin solmali...
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #3 : Kasım 09, 2007, 03:42:38 pm » |
|
Yüce Allah buyuruyor ki: : “Kulum beni yalnız olarak kendi nefsinde zikrederse, Ben onu meleklerimden bir cemaat içinde zikrederim. Eğer o Beni bir cemaatle zikrederse, Ben onu Refiki Alada zikrederim.”
Ibn. Sah Riv. Ett. Had. Ser. 75 Kud. H.T.S. S.225
|
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #4 : Kasım 09, 2007, 03:48:28 pm » |
|
Abdullah İbni Ömer'den rivâyet edilen bir hadîsi kudsîde Rabbimiz meâlen şöyle buyurur: "Kaza ve hükmüme inanan, Kitâbın (Kur'an'ın) hüküm ve tavsiyelerine boyun eğen, verdiğim rızıkla kanaat eden, şehevânî arzularını Benim rızâm için terkeden genç bir mü'min, katımda bir kısım meleklerimin derecesindedir."
(Deylemî)
|
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #5 : Kasım 09, 2007, 03:54:09 pm » |
|
Hz. Allah buyuruyor: "Ey şehvetini Benim için bırakan genç! Ey gençliğini Bana bağışlayan genç! Sen benim nezdimde meleklerimin bazısı gibisin."
İhyâ-u Ulûmi'ddin, 2:432
|
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #6 : Kasım 09, 2007, 04:05:20 pm » |
|
Hz.Allah buyuruyor ki:
"Nâmahreme bakmak, şeytanın oklarından bir oktur ki, her kim Benden korkarak onu bırakırsa, zevkine bedel ona öyle bir îman veririm ki, onun lezzetini ve tatlılığını kalbinde duyar."
(Hadisi Kudsî, Taberânî ve Hâkim)
|
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #7 : Kasım 09, 2007, 05:42:34 pm » |
|
Hz.Allah Buyuruyor ki:
“Ey Adem oğlu! Sen Beni zikrettiğin müddetçe muhakkak Bana şükredersin. Zikri yapmayarak Beni unuttukça da Bana küfredersin. Yani nankörlük ve küfrü nimet etmiş olursun.” Ramuz Metni S.327
|
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #8 : Kasım 09, 2007, 05:51:20 pm » |
|
Hz.Allah buyuruyor:
"Ey insanoğlu! Sadece Allah-ü Zülcelal (CC) verir. Öyleyse sadece O’nunla (CC) meşgul ol ve O’na (CC) yönel. Bu hasıl olursa senin için bütün nimetler hasıl otur.”
Tefsiri Kebir; Buhari ve Müslim
|
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #9 : Kasım 10, 2007, 05:31:57 pm » |
|
Yüce Allah(c.c) buyuruyor ki:
“Benim kulum Beni kendi başına zikrettiği zaman, Ben de onu kendi yanımda, zikrederim. Eğer Benim kulum Beni cemaat içinde anarsa (zikrederse), Ben de onu o cemaatten daha hayırlı bir cemaat içinde anarım. Eğer Benim kulum Bana bir karış yaklaşırsa, Ben ona bir arşın (bir kol uzunluğunda) yaklaşırım ve eğer benim kulum bana bir arşın yaklaşırsa bende ona bir kulaç yaklaşırım. Kulum Bana yürüyerek gelirse, Ben ona koşarak varırım.”
Buhari ve Müslim
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #10 : Kasım 11, 2007, 01:22:22 am » |
|
Ey insan! Sen kendini küçük bir şey mi zannediyorsun, halbuki sende büyük bir âlem dürülüdür. (Hadîs-i Kudsî)
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #11 : Kasım 11, 2007, 05:33:18 pm » |
|
Hz.Allah (CC) i buyuruyor ki:
“Ben kullarimla beraberim, kullarimin dudaklari hareket ederken. (yani kulum (Allah) derken Ben de beraberim demektir. Buhari ve Müslim; Cevahirül Islam S.139
|
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #12 : Kasım 13, 2007, 07:33:48 pm » |
|
Yüce Allah Buyuruyor ki:
“Kulum Bana nafilelerle (emrettiğim şeylerin dışında, sırf Benim rızam için yapılan kulluk hizmetleriyle) yaklaşır. O kadar yaklaşır ki, Ben o kulumu severim. Bir kulumu da sevdim mi, onun gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olurum. Benimle görür, Benimle işitir, Benimle tutar.”
İlahi Hadisler, Din İşleri Başkanlığı,Hadis No:61
|
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #13 : Kasım 19, 2007, 05:59:23 pm » |
|
Hz. Allah Buyuruyor ki: Kullarım! Ben zulmetmeyi kendime haram kıldım. Onu sizin aranızda da haram kıldım. Artık birbirinize zulmetmeyiniz. Kullarım! Benim hidâyet ettiklerim dışında hepiniz sapıtmışsınız. O halde benden hidâyet dileyin ki sizi doğruya ileteyim. Kullarım! Benim doyurduklarım hariç, hepiniz açsınız. Benden yiyecek isteyin ki sizi doyurayım. Kullarım! Benim giydirdiklerim hariç, hepiniz çıplaksınız. Benden giyecek isteyin ki sizi giydireyim. Kullarım! Siz gece–gündüz günah işlemektesiniz, bütün günahları afveden de yalnızca benim. Benden af dileyin ki sizi bağışlayayım. Kullarım! Bana zarar vermek elinizden gelmez ki, zarar verebilesiniz. Bana fayda vermeye gücünüz yetmez ki, fayda veresiniz. Kullarım! Evveliniz ahiriniz, insanınız cinleriniz, en müttaki bir kişinin kalbi ve duygusuna sahip olsalar, bu benim mülkümde herhangi bir şey arttırmaz. Kullarım! Evveliniz âhiriniz, insanınız cinleriniz, en günahkâr bir kişinin kalbi ve duygusuna sahip olsalar, bu benim mülkümden en küçük bir şey eksiltmez. Kullarım! Evveliniz âhiriniz, insanınız cinleriniz bir yerde toplanıp benden istekte bulunacak olsalar, ben de her birine istediğini versem, bu benim mülkümden ancak, iğne denize daldırılıp çıkarıldığında denizden ne kadar eksiltebilirse işte o kadar azaltır. (Yani hiç bir şey eksiltmez. ) Kullarım! İşte sizin amelleriniz. Onları sizin için saklar, sonra onları size iâde ederim. Artık kim bir hayır bulursa Allah’a hamd etsin. Kim de hayırdan başka bir şey bulursa öz nefsinden başka kimseyi ayıplamasın.”
Saîd İbni Abdülaziz dedi ki, Ebû İdris el–Havlânî bu hadisi rivâyet ettiği zaman dizleri üzerine çöküverdi
(Riyazüssalihin)
|
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #14 : Kasım 20, 2007, 10:53:55 am » |
|
Yüce Allah buyuruyor:
“Arz ile semaya, sığmadım, mü’min kulumun kalbine sığdım.” Buhari ve Müslim
|
|
|
|
|
Ber-ceste
|
 |
« Yanıtla #15 : Şubat 15, 2008, 03:08:01 pm » |
|
Hadisi Kutsi;
(Kulumun bana yaptığı ibadetlerin en sevimlisi rızam için nasihatte bulunması (emir ve nehiylerimi tebliğ etmesi) dir.)
Ahmet bin Hambel, hasen senetle rivayet etmiştir.
|
Sükût etmek gibi alemde nadana cevab olmaz..
|
|
|
|
Ber-ceste
|
 |
« Yanıtla #16 : Şubat 16, 2008, 02:15:12 pm » |
|
Allahu Teala buyurdu:
(Ben kullarımdan her hangi birine; bedeninde, malında veya evladında bir musibet verdiğim vakit onu güzel bir sabırla karşılarsa, kıyamet günü onun için mizan ve hesap kurmaktan haya ederim.)
İhya c.4 s.136
|
|
|
|
|
Ber-ceste
|
 |
« Yanıtla #17 : Mart 07, 2008, 09:58:24 pm » |
|
(Benim kazama razı olmayan, verdiğim belalara sabretmeyen, semamın altından çıksın, benden başka ilah arasın!)
Mektubatı Şerif C.3 m.59
|
|
|
|
|
Ber-ceste
|
 |
« Yanıtla #18 : Mart 15, 2008, 01:08:51 pm » |
|
(Yeryüzündeki evlerim mescidlerdir. Orada beni ziyaret edenler, o mescidleri ihya edenlerdir.)
Hadis-i Kutsi, Ebu Nuaym
|
|
|
|
|
Ber-ceste
|
 |
« Yanıtla #19 : Mart 20, 2008, 07:08:18 pm » |
|
(Kulum namazı vaktinde kılarsa, ona azap etmeyeceğime ve kendisini hesaba çekmedencennete koyacağıma ahdim var.)
Hadisi Kutsi Hakim, El-Müstederek
|
|
|
|
|
Eymen
|
 |
« Yanıtla #20 : Mart 21, 2008, 07:29:27 pm » |
|
Abdullah b. Ömer Nebî (sallAllahu aleyhi ve sellem)' den nakleder: “Azîz ve Celîl olan Rabbimiz şöyle buyurdu: “Bir kul üzerinde iki korku ve iki emniyeti birlikte bulundurmam. Kul dünyâda Benden korkarsa, âhirette korkusu olmaz. Eğer dünyâda Benden emîn olursa, âhirette emîn olmaz!” (İbn Asâkir, Enes’ten)
|
|
|
|
|
|
Pırıltı
|
 |
« Yanıtla #21 : Mart 21, 2008, 07:53:31 pm » |
|
Ebu Hureyre'nin (r.a.) naklettiğine göre:
Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Şanı Yüce Allah, (Meleklerine) şöyle buyurmuştur: Kulum bir kötülük yapmaya niyetlenirse, aleyhine onu hemen yazmayın. Eğer o işi yaparsa onun adına tek bir kötülük yazın. Kulum iyi bir işe niyetlenir de yapamaz ise, niyetini bir iyilik olarak yazın. Niyetini gerçekleştirir ise on iyilik yazın."
|
İyi ağaç kolay yetişmez; rüzgar ne kadar kuvvetli eserse, ağaçlar da o kadar sağlam olur.
|
|
|
|
Eymen
|
 |
« Yanıtla #22 : Mart 23, 2008, 12:59:39 am » |
|
Ebû Hureyre Hz. Muhammed (sallAllahu aleyhi ve sellem)'den nakleder: Allah şöyle buyurur: “Âdem oğlu! Beni andığın zaman Bana şükretmiş olursun, Beni unuttuğun zaman Bana nankörlük etmiş olursun!” (Tabarânî)
|
|
|
|
|
Mahi
Moderatör
aktif yazar

Men câle nâle
|
 |
« Yanıtla #23 : Nisan 02, 2008, 04:51:26 pm » |
|
Câbir b. Abdillah Resûlullah'ın (sallAllahu aleyhi ve sellem) şöyle dediğini nakleder: “Azîz ve Celîl olan Allah şöyle buyurdu: “Bu, benim zâtım için râzı olduğum bir dîndir. Buna yaraşan da ancak cömertlik ve güzel huydur. Bu dîne uyduğunuz müddetçe, onu bu iki hasletle yüceltiniz.” (İbn Asâkir)
|
Sen bu kapılar dışında başka bir kapının insanı, Bu altın halkalar dışında başka bir halkanın esiri olamazsın!!
|
|
|
|
Pırıltı
|
 |
« Yanıtla #24 : Nisan 03, 2008, 02:32:17 pm » |
|
Ebu Hureyre'nin (r.a.) naklettiğine göre:
Allah Resulü (a.s.) şöyle buyurmuştur: "Şüphesiz Aziz ve Celil Allah şöyle buyurur: Ben kulumun beni zannettiği gibiyim. Kulum beni anarken ben muhakkak onunla beraber bulunurum. Eğer o beni gönlünde gizlice zikrederse, ben de onu gönlümde zikrederim. Eğer o beni bir cemaat içinde zikrederse, ben de onu o cemaatten daha hayırlı bir cemaat içinde zikrederim. Kulum bana bir karış yaklaşırsa, ben ona bir arşın yaklaşırım. Kulum bana bir arşın yaklaşırsa, ben ona bir kulaç yaklaşırım. o bana yürüyerek gelirse, ben ona koşarak varırım."
|
İyi ağaç kolay yetişmez; rüzgar ne kadar kuvvetli eserse, ağaçlar da o kadar sağlam olur.
|
|
|
Mahi
Moderatör
aktif yazar

Men câle nâle
|
 |
« Yanıtla #25 : Nisan 17, 2008, 10:12:39 am » |
|
Azîz ve Celîl olan Allah, dünyâ ehlinden en çok nîmet ve refah sahibi bir kimseyi ateşe daldırıp çıkaracak ve şöyle buyuracak: “Ey Âdemoğlu! Sen herhangi bir iyilik, herhangi bir nîmet gördün mü?” O kimse: “Hayır, vallâhi Yâ Rabbî!” diyecek. Hak Teâlâ, dünyâda iken en çok sıkıntı ve meşekkate dûçâr birini cennete daldırıp çıkaracak ve: “Ey Âdem oğlu herhangi bir sıkıntı gördün mü, herhangi bir zorlukla karşılaştın mı?” buyuracak. Kul cevap verecek: “Hayır Yâ Rabbî! Ne bir sıkıntı gördüm, ne de aslâ herhangi bir zorlukla karşılaştım!”
(Müslim, Münâfıkîn, 55)
|
Sen bu kapılar dışında başka bir kapının insanı, Bu altın halkalar dışında başka bir halkanın esiri olamazsın!!
|
|
|
|
enfa
|
 |
« Yanıtla #26 : Nisan 17, 2008, 11:40:52 am » |
|
"Hayır(lı işler) çok; fakat işleyeni azdır."
Beyhakî, Şuabu'l-Îmân
|
Kendimi arıyorum, meşgul çalıyor..!
|
|
|
Mahi
Moderatör
aktif yazar

Men câle nâle
|
 |
« Yanıtla #27 : Mayıs 15, 2008, 01:22:12 pm » |
|
Kıyâmet gününde amellerin arzı sırasında Azîz ve Celîl olan Allah, meleklerine şöyle buyuracak: “Kulumun namazına bakınız, tam olarak mı yerine getirmiştir, yoksa eksiği var mıdır?” Eğer tamamsa, tam olarak yazılır. Şâyet herhangi bir noksanı varsa Allah: “Bakınız, kulumun nâfilesi var mı?” buyuracak; (Şâyet varsa), Allah: “Kulumun farzını nâfilesinden ikmâl ediniz!” buyuracak. Peygamber (sallAllahu aleyhi ve sellem) devâmla şöyle buyurur: “Sonra, böylece ameller kabul edilir.”
(Tirmizî, Salât, 305; İbn Mâce, İkâmet, 202; Ebû Dâvûd, 149)
|
|
|
|
|
Ber-ceste
|
 |
« Yanıtla #28 : Haziran 05, 2008, 12:54:33 pm » |
|
"Allah azze ve celle buyurdu ki: Ey Ademoğlu, infak et (malını veya paranı benim rızam için harca) ki, ben de sana infak edeyim."
Hadisi Kutsi - Muhtaru'l- Ehadis
|
|
|
|
|
Eymen
|
 |
« Yanıtla #29 : Haziran 20, 2008, 12:23:36 am » |
|
Her kim beni tanıyan ve ihlas ile bana ibadet eden bir kuluma düşmanlık ederse, ben de ona harp ilan ederim..." (Buhari)
|
|
|
|
|
Mahi
Moderatör
aktif yazar

Men câle nâle
|
 |
« Yanıtla #30 : Haziran 30, 2008, 07:55:22 pm » |
|
Azîz ve Celîl olan Allah buyurur: “Ey Âdem oğlu! Mâdemki Benim ebediyyen tükenmez olan hazinelerim dolu olarak kalacaktır, rızkının elden gideceğine dâir korkun olmasın!” Er-Rabbaî
|
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #31 : Temmuz 09, 2008, 09:20:42 pm » |
|
Ben kulumun kalbinde üç şeye bakarım: Ameline, sabrına ve şükrüne. Bunlar benim içindir, gerisi ise kulumun kendisine aittir.
|
|
|
|
Ferzin
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #32 : Temmuz 22, 2008, 06:38:45 pm » |
|
"Kaderi (İlahi iaradeyi) unutupta dünya işlerinden dolayı kederlenen sanki bana dargın gibidir."
İhya
|
|
|
|
|
hüsnülhatime
okur
|
 |
« Yanıtla #33 : Ağustos 12, 2008, 01:38:48 pm » |
|
"Ey İsrafil!izzetime,calâlime,cûd ve keremime,yemin ederimki,kim fatihaya muttasıl olarak Bismillahirrahmanirrahim derse,şahit ol Ben onun günahlarını bağışlar,hasenatını kabul,seyyiâtından vazgeçerim.Bunu söyleyenin dilini cehennemde yakmam ve onu kabir azabından,cehennem azabından,kıyamet azabından korurum.O kimse bütün peygamberler ve velilerle bana ulaşır.(RuhulbeyanC.1S.10)
|
Bak şu çeşmenin haline İçecek tası yok Kırma mü'minin kalbini Yapacak ustası yok
|
|
|
Mahi
Moderatör
aktif yazar

Men câle nâle
|
 |
« Yanıtla #34 : Ekim 09, 2008, 12:50:57 am » |
|
Ebû Hureyre Peygamber (sallAllahu aleyhi ve sellem)'in şöyle dediğini ifâde eder: “Allah şöyle buyurur: “Ey Âdem oğlu! kendini tamamen Benim kulluğuma ver ki, Ben senin kalbini zenginlikle doldurayım ve seni yoksulluktan koruyayım. Eğer böyle yapmazsan senin kalbini meşguliyetlerle doldururum ve yoksulluğuna mâni’ olmam.”
(Tirmizî, Kıyâme, 30; İbn Mâce, Zühd, 2)
|
|
|
|
|
Lika
|
 |
« Yanıtla #35 : Ekim 15, 2008, 06:43:16 am » |
|
Allâhü Teâlâ Hadîs-i Kudsi'de:
"Benim rızam için birbirini ziyaret edenlere, benim rızam için birbirlerine muhabbet edenlere, benim rızam için malını ve parasını harcayanlara ve benim rızam için yardımlaşanlara benim muhabbetim hakdır" buyuruyor.
|
Uzak diyarda bir derviş sararmış benziyle. Gülümser muhayyel lakin buruk Bir hatırada sohbet demleyen ses. Nefes…Dervişim nerdesin? Boğacak bu kent beni/seni. Taşıyamıyor şehirler gitmek için geleni. Masivaya bulanmış maverasız kör akış. Bir köşe, bir mescid, yakarış…(İsa Yar)
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #36 : Kasım 02, 2008, 02:44:53 am » |
|
- "Ben, benden baska ilah olmadigina, hicbir ortagimin bulunmadigina ve Muhammedin benim kulum ve elcim olduguna kendi nefsimi sahit tutarim".
- Her kim benim kaderime razi olmaz, verdigim belaya sabretmez, nimetlerime sükretmez, verdigim rizka kanaat etmez ise benden baska bir rabbe kulluk etsin.
- Her kim dünya icin hüzünlenir ve kederlenirse bana kizmis gibidir. Kim bir musibetten sikayette bulunursa benden sikayette bulunmus olur.
- Her kim bir zenginin yanina cikar ve ona sirf zenginligi sebebiyle tevazuda bulunursa dinin ücte biri gider.
- Biri öldü diye dövünerek yüzünü yirtan kimse, mizragini alarak benimle savasmis gibidir.
- Bir kabrin üstündeki bir agaci kesen kimse, eliyle Kabe´min kapisini yikmis gibidir.
- Kazancini hangi yoldan elde ettigine aldiris etmeden yiyen biri; Allah´in onu hangi kapidan cehenneme atacagina aldiris etmiyor demektir.
-Her yeni gününde dini için kazançta olmayan herkes kayıptadır.Kayıpta olan kişi içinde ölüm daha hayırlıdır.
Her kim bildiğiyle amel ederse Allah ona bilmediği ilimleri öğretir.
Emelini uzun tutanın ameli hâlis olmaz.
Kaynak: İmamı Gazâli-Kudsi Hadisler 15-16 sy.
|
|
|
|
istikamet şehadet
..
araştırmacı

|
 |
« Yanıtla #37 : Kasım 08, 2008, 10:52:26 am » |
|
Yüce Allah buyuruyor ki: : “Kulum beni yalnız olarak kendi nefsinde zikrederse, Ben onu meleklerimden bir cemaat içinde zikrederim. Eğer o Beni bir cemaatle zikrederse, Ben onu Refiki Alada zikrederim.”
Ibn. Sah Riv. Ett. Had. Ser. 75 Kud. H.T.S. S.225 Allah razı olsun fatihan
|
<..beraber ağlamaktaki tatlılık kadar hiçbir şey kalpleri birbirine bağlamaz..>
|
|
|
Mahi
Moderatör
aktif yazar

Men câle nâle
|
 |
« Yanıtla #38 : Şubat 19, 2009, 08:36:38 am » |
|
Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivayetle dedi ki: “Resûlullah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur:
“Allahu Teâlâ, kendisini iman ve Peygamberlerini doğrulamaktan başka bir şey yöneltmeksizin Benim yolumda cihada çıkanı kazandığı ecir, veya elde etmiş olduğu ganimet ile geri çevirir yahut cennete sokar” diye kendi katında kefil olur. Şayet ümmetime zorluk çıkarma korkum olmasaydı, hiçbir seriyenin (savaşa giden ordunun) arkasında kalmayıp Allah yolunda öldürmeyi sonra diriltilip tekrar öldürmeyi sonra diriltip tekrar öldürmeyi isterdim.”
Müttefekun aleyh.Buhârî (36).
|
|
|
|
neyzen.lal
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #39 : Şubat 26, 2009, 12:15:02 pm » |
|
Resûlullah (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: Rabbimizin mağfireti gazabını geçmiştir....
|
Hüzünle titreyen gönle ince bir ah dokunur.... Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur...
|
|
|
|