Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm ya, Ziyaretçi. Bi zahmet üyemiz isen giriş yap üyemiz değilsen üyemiz oluver. Kasım 20, 2008, 05:22:21 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Arapca hadisi serifler  (Okunma Sayısı 4600 defa)
müteallim
Moderatör

« : Ağustos 17, 2007, 01:01:01 ÖÖ »

قالت عائشة رضي الله عنها قال النبي صلى الله عليه وسلم أبوك في الجنة ورفيقه إبراهيم عليه السلام وعمر في الجنة ورفيقه نوح وعثمان في الجنة ورفيقه أنا وعلي في الجنة ورفيقه يحيى بن زكريا وطلحة ورفيقه داود عليه السلام والزبير في الجنة ورفيقه اسماعيل وسعد بن أبي وقاص في الجنة ورفيقه سليمان وسعيد بن زيد في الجنة ورفيقه موسى وعبد الرحمن بن عوف في الجنة ورفيقه عيسى وأبو عبيدة بن الجراح في الجنة ورفيقه إدريس ثم قال يا عائشة أنا سيد المرسلين وأبوك أفضل الصديقين وأنت أم المؤمنين

nüzhetül-mecalis
Moderatöre Bildir   Logged

Ben yaşadıkça Kur'an'ın bendesiyim
Ben Hz.Muhammed'in ayağının tozuyum
Biri benden bundan başkasını naklederse
Ondan da bizarım, o sözden de bizarım
kenz
aktif yazar

« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2007, 11:53:58 ÖS »

اِتَّقِ اللَّهَ حَـيْثُمَا كُنْتَ وَأتْبِـعِ السَّـيِّـئَةَ الْحَسَنَةَ تَمْحُهَا وَخَالِقِ النَّاسَ بِخُلُقٍ حَسَنٍ

Nerede olursan ol ’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran.

Tirmizî, Birr,

İNSAN akli ile melekleşen nefsi ile iblisleşen bir aciptir İNSAN
İNSAN kendi kabahatini bilmeyen cehli ile dünyalara sığmayan bir mağrurdur İNSAN
İNSAN bütün zaaf ve acziyyetine rağmen kudrete kafa tutan taşkın bir şaşkındır İNSAN
İNSAN maziye bağlı hâle aldanmış istikbali gözler bir taştır İNSAN
müteallim
Moderatör

« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2007, 12:52:41 ÖÖ »

وقال النبي إنما الأعمال بالنيات وإنما لكل امرئ ما نوى

Niyyetler amele göredir neye niyyet eti ise kisi icin o vardir.

مررت ليلة أسري بي برجل مغيب في نور العرش قلت من هذا أهذا ملك قيل لا قلت نبي قيل لا قلت من هذا قيل هذا رجل كان في الدنيا لسانه رطب بذكر الله وقلبه معلق بالمساجد

miracda arsin nurunda gayb olmus bir racüle ugradim bu kimdir melekmidir diye sordum.hayir degil denildi.peygambermidir dedim hayir degil denildi. ya kimdirdedigimde dünyada lisani zikir ile yas kalan mesgul olan ve kalbi daima mescitlerde olan kisidir denildi.

mütevazi
okur
*

« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2007, 12:46:39 ÖÖ »

arabca hadisi seriflerden biraz uzunlarini yazsaniz.
zahid
Yeni üye
*

« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2007, 01:02:55 ÖS »

ellerinize  saglık      razi  olsun  inş   devamini  dilerim   arapca  hadislerin  vede   mümkünse  ayet  yazarkende   arapca   metinle  birlikte  olursa  kardeşlerin  yararına olacak zannedersem   selam  vede dua  ile 
beymen
Yeni üye
*

« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2007, 12:18:27 ÖS »

slm aleyküm sizden bir ricam olacak kurani kerim ve hadisi seriflerin arapcalarini koymak mümkünmü acaba veya kurani kerinmin ve hadisi seriflerin arapcasini nerden bulabilirimhangi siteden
fatihan
Moderatör

« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2007, 03:30:30 ÖS »

feyzülkadir

Dünün güneşi ile bugünün çamaşırı kurumaz ...
müteallim
Moderatör

« Yanıtla #7 : Ekim 28, 2007, 11:58:44 ÖS »

عن أنس بن مالك عن النبي صلى الله عليه وسلم إذا وضعت جنبك على الفراش وقرأت الفاتحة وقل هو الله أحد فقد أمنت كل شيء إلا الموت

وعن أبي هريرة عن النبي صلى الله عليه وسلم من خرج من منزله فقرأ آية الكرسي يبعث الله إليه سبعين ألف ملك يستغفرون له ويدعون له فإذا رجع إلى منزله ودخل بيته وقرأ آية الكرسي نزع الله الفقر من بين عينيه

Mahi
Moderatör

Men câle nâle

« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2008, 07:37:20 ÖS »

Hz.Aişe (R.Anha)Validemizden rivayet edilen bir Hadis-i Şerifte şöyle buyuruluyor:

(إن النبي صل الله عليه و سلم كان إذا أوي إلى فراشه كل ليلة جمع كفيه ثم نفث فيهما فقرأ فيهما قل هو الله أحد وقل أعوذ برب الفلق وقل أعوذ برب الناس. ثم يمسح بهما مااستطاع من جسده يبدأ بهما علي رأسه ووجهه وما أقبل من جسده يفعل ذلك ثلاث مرات)   

“Peygamber (S.A.V), her gece döşeğine (yatmaya) geldiğinde iki avucunu bir araya toplardı. Sonra avuçları içine üfürerek “Kul hüvellâhü ehad”, “Kul eûzü bi Rabbi’l-Felak” ve “Kul eûzü bi Rabbinnâs”ı okur, daha sonra, iki eliyle vücudundan gücünün yetebileceği yerleri sıvazlardı. Elleriyle sıvazlamaya başı üzerinden başlar, yüzünü ve vücudunun ön kısmını (sonra arkasını) sıvazlamaya devam eder ve bunu üç defa tekrarlardı.

Kırk Hadis s.220

المؤمن بشرة في وجهه و حزنه في قلبه
müteallim
Moderatör

« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2008, 11:50:53 ÖS »

3541- من صلى الصبح في مسجد جماعة، ثم مكث حتى يسبح سبحة الضحى، كان له كأجر حاج، ومعتمر تام له حجته وعمرته.
 sabah namazini mescidde cemaatle kilar sonra disari cikmadan beklerde günes dogdukdan sonra duha namazini kilacak olursa tam hac ve omre sevabi verilir.

3542- من صلى صلاة الغداة في جماعة، ثم جلس يذكر الله حتى تطلع الشمس، ثم قام يركع ركعتين، انقلب بأجر حجة وعمرة.
 kim sabah namazini cemaatle kilar sonra zikir yapmak üzere otururda günes dogarsa sonra duha namazini kilarsa tam hac ve omre sevabina nail olur.

3543- من صلى صلاة الفجر، ثم قعد يذكر الله، حتى تطلع الشمس، وجبت له الجنة.

kim sabah namzini kilar sonra zikre baslarda günes dogarsa cennet ona vacip olur.

kenzülummal dan alinmistir.

Mahi
Moderatör

Men câle nâle

« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2008, 07:56:53 ÖS »

إِنَّ اللَّهَ لاَ يَنْظُرُ إِلَى صُوَرِكُمْ وَأمْوَالِكُمْ وَلـكِنْ يَنْظُرُ إِلَى قُلُوبِكُمْ وَأعْمَالِكُمْ

sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar.

Müslim, Birr, 33; ibn Mâce, Zühd, 9;

Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539.

maslak
yazar

« Yanıtla #11 : Mart 01, 2008, 10:29:30 ÖÖ »

kudsi hadis yazarsanız çok sevinirim
turab
yazar

Kefâ bil-mevt vaizan

« Yanıtla #12 : Mart 26, 2008, 01:59:29 ÖS »

Bir A'rabi Resulü'ne: Kıyamet ne zaman kopacak?

dedi. Resulü (a.s.) ona: Kıyamet için ne

hazırladın? diye sordu. Bedevi: 'ın ve Resulünün

sevgisini dedi. Resulü: Sen sevdiklerinle

berabersin buyurdu

Sahih-i Müslim'deki hadis numarası : 4775

‏مَا مِنْ يَوْمٍ يُصْبِتُ الْعِبَادُ فِيهِ إِلَّا مَلَكَانِ يَنْزِلَانِ فَيَقُولُ أَتَدُهُمَا

اللَّهُمَّ أَعْطِ مُنْفِقًا ‏ ‏خَلَفًا ‏ ‏وَيَقُولُ الْآخَرُ اللَّهُمَّ أَعْطِ مُمْسِكًا تَلَفًا

Fukara kalbine her kim dokuna;Dokuna sînesi okuna...
müteallim
Moderatör

« Yanıtla #13 : Mayıs 06, 2008, 12:49:50 ÖÖ »

Ihlas

قال الله تعالى فمن كان يرجو لقاء ربه فليعمل عملاً صالحاً ولا يشرك بعبادة ربه أحداً

وقال النبي إنما الأعمال بالنيات وإنما لكل امرئ ما نوى،

وقال معروف الكرخي من عمل للثواب فهو من التجار ومن عمل خوفاً من النار فهو من العبيد ومن عمل لله فهو من الأحرار

Mahi
Moderatör

Men câle nâle

« Yanıtla #14 : Mayıs 21, 2008, 12:32:11 ÖS »

اِذَا قَامَ الْعَبْدُ اِلىَ صَلاَتِهِ فَكَانَ هَوَاهُ وَوَجْهُهُ وَقَلْبُهُ اِلىَ اللّهِ تَعَلىَ عَزَّوَجَلَّ اَقْبَلَ اللَّهُ بِوَجْهِهِ فَلاَ يَنْصَرِفُ عَنْهُ حَتىَ يُحدِثَ اَمْراً مُخَالِفَاً لِلدِينِ

Mânâsı:
Bir kul, namazını edaya kalktığı vakit onun nefsi, yüzü ve kalbi Azîz ve Celîl olan 'a yönelir. da ona zâtı  ile ikbal eder ve dine muhalif bir şey yapmadıkça ondan (rahmetini) geri çevirmez. (İbni Mace, c. I, 1523 )

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Arapça Hadis-i Şerif için Arapça Klavye KUR'AN-I KERİM VE SÜNNET-İ SENİYYE Padisah 16 2154 Son Mesaj Kasım 30, 2007, 09:46:06 ÖS
Gönderen: tunike
ONLİNE ARAPÇA SİZİN PENCERENİZDEN SİTEMİZ KUYUCU 1 424 Son Mesaj Ekim 15, 2005, 07:12:17 ÖS
Gönderen: Mustafax67
Arapça Klavye MEDRESE SALONU.. müteallim 9 1533 Son Mesaj Ocak 02, 2008, 03:16:42 ÖS
Gönderen: ankebut-57
Hergün bir Hadis-i Kudsi KUR'AN-I KERİM VE SÜNNET-İ SENİYYE « 1 2 » fatihan 37 2571 Son Mesaj Kasım 08, 2008, 09:52:26 ÖÖ
Gönderen: istikamet şehadet
Arapça Lafızları ile Birlikte Kırk Hadis KUR'AN-I KERİM VE SÜNNET-İ SENİYYE ruy-ı zemin 0 230 Son Mesaj Ağustos 15, 2008, 12:27:18 ÖS
Gönderen: ruy-ı zemin

Forumumuzda "özel mesajlar" yöneticilerimiz tarafından amacı dışında (şeri şerife muhalif) kullananları tesbit amacı ile incelenmektedir!
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM

Google ve orumceklerin son ziyareti Bugün 08:48:23 ÖÖ