|
müteallim
|
 |
« : Ağustos 17, 2007, 01:01:01 ÖÖ » |
|
قالت عائشة رضي الله عنها قال النبي صلى الله عليه وسلم أبوك في الجنة ورفيقه إبراهيم عليه السلام وعمر في الجنة ورفيقه نوح وعثمان في الجنة ورفيقه أنا وعلي في الجنة ورفيقه يحيى بن زكريا وطلحة ورفيقه داود عليه السلام والزبير في الجنة ورفيقه اسماعيل وسعد بن أبي وقاص في الجنة ورفيقه سليمان وسعيد بن زيد في الجنة ورفيقه موسى وعبد الرحمن بن عوف في الجنة ورفيقه عيسى وأبو عبيدة بن الجراح في الجنة ورفيقه إدريس ثم قال يا عائشة أنا سيد المرسلين وأبوك أفضل الصديقين وأنت أم المؤمنين
nüzhetül-mecalis
|
Ben yaşadıkça Kur'an'ın bendesiyim Ben Hz.Muhammed'in ayağının tozuyum Biri benden bundan başkasını naklederse Ondan da bizarım, o sözden de bizarım
|
|
|
|
kenz
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2007, 11:53:58 ÖS » |
|
اِتَّقِ اللَّهَ حَـيْثُمَا كُنْتَ وَأتْبِـعِ السَّـيِّـئَةَ الْحَسَنَةَ تَمْحُهَا وَخَالِقِ النَّاسَ بِخُلُقٍ حَسَنٍNerede olursan ol  ’a karşı gelmekten sakın; yaptığın kötülüğün arkasından bir iyilik yap ki bu onu yok etsin. İnsanlara karşı güzel ahlakın gereğine göre davran. Tirmizî, Birr,
|
İNSAN akli ile melekleşen nefsi ile iblisleşen bir aciptir İNSAN İNSAN kendi kabahatini bilmeyen cehli ile dünyalara sığmayan bir mağrurdur İNSAN İNSAN bütün zaaf ve acziyyetine rağmen kudrete kafa tutan taşkın bir şaşkındır İNSAN İNSAN maziye bağlı hâle aldanmış istikbali gözler bir taştır İNSAN
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2007, 12:52:41 ÖÖ » |
|
وقال النبي إنما الأعمال بالنيات وإنما لكل امرئ ما نوى
Niyyetler amele göredir neye niyyet eti ise kisi icin o vardir.
مررت ليلة أسري بي برجل مغيب في نور العرش قلت من هذا أهذا ملك قيل لا قلت نبي قيل لا قلت من هذا قيل هذا رجل كان في الدنيا لسانه رطب بذكر الله وقلبه معلق بالمساجد
miracda arsin nurunda gayb olmus bir racüle ugradim bu kimdir melekmidir diye sordum.hayir degil denildi.peygambermidir dedim hayir degil denildi. ya kimdirdedigimde dünyada lisani zikir ile yas kalan mesgul olan ve kalbi daima mescitlerde olan kisidir denildi.
|
Ben yaşadıkça Kur'an'ın bendesiyim Ben Hz.Muhammed'in ayağının tozuyum Biri benden bundan başkasını naklederse Ondan da bizarım, o sözden de bizarım
|
|
|
mütevazi
okur
|
 |
« Yanıtla #3 : Eylül 03, 2007, 12:46:39 ÖÖ » |
|
arabca hadisi seriflerden biraz uzunlarini yazsaniz.
|
|
|
|
|
zahid
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2007, 01:02:55 ÖS » |
|
ellerinize saglık  razi olsun inş devamini dilerim arapca hadislerin vede mümkünse ayet yazarkende arapca metinle birlikte olursa kardeşlerin yararına olacak zannedersem selam vede dua ile
|
|
|
|
|
beymen
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #5 : Ekim 19, 2007, 12:18:27 ÖS » |
|
slm aleyküm sizden bir ricam olacak kurani kerim ve hadisi seriflerin arapcalarini koymak mümkünmü acaba veya kurani kerinmin ve hadisi seriflerin arapcasini nerden bulabilirimhangi siteden
|
|
|
|
|
|
fatihan
|
 |
« Yanıtla #6 : Ekim 20, 2007, 03:30:30 ÖS » |
|
 feyzülkadir
|
Dünün güneşi ile bugünün çamaşırı kurumaz ...
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #7 : Ekim 28, 2007, 11:58:44 ÖS » |
|
عن أنس بن مالك عن النبي صلى الله عليه وسلم إذا وضعت جنبك على الفراش وقرأت الفاتحة وقل هو الله أحد فقد أمنت كل شيء إلا الموت
وعن أبي هريرة عن النبي صلى الله عليه وسلم من خرج من منزله فقرأ آية الكرسي يبعث الله إليه سبعين ألف ملك يستغفرون له ويدعون له فإذا رجع إلى منزله ودخل بيته وقرأ آية الكرسي نزع الله الفقر من بين عينيه
|
|
|
|
|
Mahi
|
 |
« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2008, 07:37:20 ÖS » |
|
Hz.Aişe (R.Anha)Validemizden rivayet edilen bir Hadis-i Şerifte şöyle buyuruluyor:
(إن النبي صل الله عليه و سلم كان إذا أوي إلى فراشه كل ليلة جمع كفيه ثم نفث فيهما فقرأ فيهما قل هو الله أحد وقل أعوذ برب الفلق وقل أعوذ برب الناس. ثم يمسح بهما مااستطاع من جسده يبدأ بهما علي رأسه ووجهه وما أقبل من جسده يفعل ذلك ثلاث مرات)
“Peygamber (S.A.V), her gece döşeğine (yatmaya) geldiğinde iki avucunu bir araya toplardı. Sonra avuçları içine üfürerek “Kul hüvellâhü ehad”, “Kul eûzü bi Rabbi’l-Felak” ve “Kul eûzü bi Rabbinnâs”ı okur, daha sonra, iki eliyle vücudundan gücünün yetebileceği yerleri sıvazlardı. Elleriyle sıvazlamaya başı üzerinden başlar, yüzünü ve vücudunun ön kısmını (sonra arkasını) sıvazlamaya devam eder ve bunu üç defa tekrarlardı.
Kırk Hadis s.220
|
المؤمن بشرة في وجهه و حزنه في قلبه
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2008, 11:50:53 ÖS » |
|
3541- من صلى الصبح في مسجد جماعة، ثم مكث حتى يسبح سبحة الضحى، كان له كأجر حاج، ومعتمر تام له حجته وعمرته. sabah namazini mescidde cemaatle kilar sonra disari cikmadan beklerde günes dogdukdan sonra duha namazini kilacak olursa tam hac ve omre sevabi verilir.
3542- من صلى صلاة الغداة في جماعة، ثم جلس يذكر الله حتى تطلع الشمس، ثم قام يركع ركعتين، انقلب بأجر حجة وعمرة. kim sabah namazini cemaatle kilar sonra zikir yapmak üzere otururda günes dogarsa sonra duha namazini kilarsa tam hac ve omre sevabina nail olur.
3543- من صلى صلاة الفجر، ثم قعد يذكر الله، حتى تطلع الشمس، وجبت له الجنة.
kim sabah namzini kilar sonra zikre baslarda günes dogarsa cennet ona vacip olur.
kenzülummal dan alinmistir.
|
|
|
|
|
Mahi
|
 |
« Yanıtla #10 : Şubat 11, 2008, 07:56:53 ÖS » |
|
إِنَّ اللَّهَ لاَ يَنْظُرُ إِلَى صُوَرِكُمْ وَأمْوَالِكُمْ وَلـكِنْ يَنْظُرُ إِلَى قُلُوبِكُمْ وَأعْمَالِكُمْ  sizin ne dış görünüşünüze ne de mallarınıza bakar. Ama o sizin kalplerinize ve işlerinize bakar. Müslim, Birr, 33; ibn Mâce, Zühd, 9; Ahmed b. Hanbel, 2/285, 539.
|
|
|
|
|
maslak
|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 01, 2008, 10:29:30 ÖÖ » |
|
kudsi hadis yazarsanız çok sevinirim
|
|
|
|
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #13 : Mayıs 06, 2008, 12:49:50 ÖÖ » |
|
Ihlas
قال الله تعالى فمن كان يرجو لقاء ربه فليعمل عملاً صالحاً ولا يشرك بعبادة ربه أحداً
وقال النبي إنما الأعمال بالنيات وإنما لكل امرئ ما نوى،
وقال معروف الكرخي من عمل للثواب فهو من التجار ومن عمل خوفاً من النار فهو من العبيد ومن عمل لله فهو من الأحرار
|
|
|
|
|
Mahi
|
 |
« Yanıtla #14 : Mayıs 21, 2008, 12:32:11 ÖS » |
|
اِذَا قَامَ الْعَبْدُ اِلىَ صَلاَتِهِ فَكَانَ هَوَاهُ وَوَجْهُهُ وَقَلْبُهُ اِلىَ اللّهِ تَعَلىَ عَزَّوَجَلَّ اَقْبَلَ اللَّهُ بِوَجْهِهِ فَلاَ يَنْصَرِفُ عَنْهُ حَتىَ يُحدِثَ اَمْراً مُخَالِفَاً لِلدِينِMânâsı: Bir kul, namazını edaya kalktığı vakit onun nefsi, yüzü ve kalbi Azîz ve Celîl olan  'a yönelir.  da ona zâtı ile ikbal eder ve dine muhalif bir şey yapmadıkça ondan (rahmetini) geri çevirmez. (İbni Mace, c. I, 1523 )
|
|
|
|
|