|
Miftahulkuluub
|
 |
« : Temmuz 20, 2007, 02:18:34 am » |
|
Kayserililer yol yapacakları zaman eşek bulurlar, eşeği düşünülen istikamete sürerler, eşek hangi taraftan giderse orayı yol yaparlarmış. Bunu duyan Fransız birisi çok gülmüş ve Kayserilinin birine dalga geçercesine sormuş. Siz yolu nasıl belirliyorsunuz? Eşek hangi yöne giderse o şekilde..... Fransız, iyice kahkaha atmış ve alaycı bir şekilde tekrar sormuş: Pekii eşeği bulamadığınız zaman ne yapıyorsunuz? Fransadan mühendis çağırıyoruz. :wink: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
Mehtaba uzanan hayalin peşindeyim..
|
|
|
|
Ahi
|
 |
« Yanıtla #1 : Temmuz 20, 2007, 01:24:50 pm » |
|
Fransadan mühendis çağırıyoruz. :x
|
Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras ve ilim gibi şeref olmaz. Hz. Ali (r.a)
|
|
|
|
kenz
|
 |
« Yanıtla #2 : Temmuz 27, 2007, 08:05:05 pm » |
|
Amerika'da adamın biri işine giderken birden anormal bir trafiğin içine düşer, ama trafik bir milimetre bile kıpırdamamaktadır. Bir süre sonra arabasının yan camına birisinin tıkladığını görür ve camını açar. -Ne var, ne olmuş acaba ozur -Teroristler Bush'u yakaladılar......... Eğer 1 milyar dolar verilmezse, üstüne benzin dokup yakacaklarmış. -Haa şimdi anladım bu trafiği... -Ya işte onun için, herkesten biraz yardım topluyoruz -insanlar ne kadar veriyor ortalama olarak ? -Valla yaklaşık olarak 5 'er litre ...!!
|
İNSAN akli ile melekleşen nefsi ile iblisleşen bir aciptir İNSAN İNSAN kendi kabahatini bilmeyen cehli ile dünyalara sığmayan bir mağrurdur İNSAN İNSAN bütün zaaf ve acziyyetine rağmen kudrete kafa tutan taşkın bir şaşkındır İNSAN İNSAN maziye bağlı hâle aldanmış istikbali gözler bir taştır İNSAN
|
|
|
|
afrah
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 27, 2007, 08:46:27 pm » |
|
:x :x :x .bendende 10 litre benzin 
|
.....Eger bu yoldan dönmek kader ise, o kader beni bulmadan Emanetini üzerimden al YARAAB....
|
|
|
|
Ahi
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 28, 2007, 02:47:03 pm » |
|
Açık denizde geminin kaptanı ölünce Karadenizli diyerek Temel'i kaptanlığa getirirler... Bir gün,iki gün derken işler iyi gider,fakat üçüncü gün sabaha karşı gemi karaya oturunca bütün tayfalar :
- ''Ne ettin de karaya oturttun gemiyi kaptan?..'' diye sorunca ,Temel cevap verir:
- ''Pen pişey etmedum...Denuz pitti...''
------------------------------------------------
Temel karayollarını boyama işi vermişler. Temel başlamış çalışmaya. İlk gün tam 200 metre boyamış. İkinci gün 100 metre, üçüncü gün 50 metre. Artık dördüncü gün 10 metre boyayınca amiri Temeli çağırmış:
- Hayırdır evladım iyi çalışıyordun ?
- Ben yine iyi çalışıyorum
- İyi ama dün 50 metre bugün de 10 metre boyamışsın.
- E... haliyle. İlk günlerde boya kovasına gidip gelmek kolaydı, sonraları çok vakit almaya basladı.
|
Akıl gibi mal, iyi huy gibi dost, edep gibi miras ve ilim gibi şeref olmaz. Hz. Ali (r.a)
|
|
|
|
Miftahulkuluub
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 02, 2007, 01:30:00 am » |
|
Şişmanla çok zayıf bir adam bir yerde karşılaşmışlar. Şişman demiş ki. Şu haline bak, seni görende memlekette kıtlık var zanneder.
Cılız adamda cevabını esirgememiş.
Seni görenlerde kıtlığın sebebini anlarlar demiş.
|
Mehtaba uzanan hayalin peşindeyim..
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 02, 2007, 01:44:23 am » |
|
Şişmanla çok zayıf bir adam bir yerde karşılaşmışlar. Şişman demiş ki. Şu haline bak, seni görende memlekette kıtlık var zanneder.
Seni görenlerde kıtlığın sebebini anlarlar demiş. :wink:
|
Namazda kalbini koru.baskasinin evinde gözünü koru.yemekde bogazini koru.insanlar icinde dilini koru. Allahi ve ölümü hic unutma.yaptigin iyilikleri ve sana yapilan kötülükleri hic hatirlama. Lokmani hekim(ruhulbeyan Cild 7)
|
|
|
|
afrah
|
 |
« Yanıtla #7 : Ağustos 02, 2007, 01:54:26 am » |
|
:x 
|
.....Eger bu yoldan dönmek kader ise, o kader beni bulmadan Emanetini üzerimden al YARAAB....
|
|
|
|
İsra
|
 |
« Yanıtla #8 : Ağustos 02, 2007, 05:12:02 am » |
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapForum Kurallarını Okumak İçin Lütfen Tıklayınız
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #9 : Ağustos 02, 2007, 11:07:48 am » |
|
Seni görenlerde kıtlığın sebebini anlarlar demiş.  :x
|
Üstüne gittiğin her korku kaybolup gitmeye mahkumdur... Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.evlilikmektebi.com
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #10 : Ağustos 13, 2007, 06:17:19 pm » |
|
Yasak
Bir grup İngiliz,amerikan ve Türk gemiyle yolculuk ediyorlarmış. Birden şiddetli bir fırtına kopmuş. Geminin batacağını anlayan kaptan hemen yolculara koşup gemiyi boşaltmalarını istemiş. Fakat kimse buna inanmayarak kendini denize atmayı kabul etmemiş. Bir süre sonra bütün yolcuların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gören kaptan hemen bir tayfasını çağırmış. -Git bir de sen dene onları gemiden atlamaya ikna etmeyi" demiş. Tayfa gitmiş ve kısa bir süre sonra geri dönmüş.Kaptan merakla sormuş: -Eee,noldu? -Hepsi atladılar efendim. Kaptan çok şaşırmış: -Nasıl olur,daha demin kıllarını bile kıpırdatmamışlardı. Ne dedin onlara? -Çok kolay. İngilizlere "Sizin gibi soylu insanlar batmak üzere olan bir gemide olmamalılar" dedim. Amerikalılara deniz suyunun insan vücudu için çok faydalı olduğunu söyledim. -Peki ya Türklere ne dedin? -Onlara da "Denize girmek yasak! " dedim.
|
Üstüne gittiğin her korku kaybolup gitmeye mahkumdur... Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.evlilikmektebi.com
|
|
|
|
Himmet
|
 |
« Yanıtla #11 : Ağustos 13, 2007, 06:26:10 pm » |
|
-Onlara da "Denize girmek yasak! " dedim.
Yasakmı gerçekten ?? 
|
Terbiyenin sırrı, çocuğa saygı ile başlar.
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #12 : Eylül 14, 2007, 04:53:04 pm » |
|
Oruç tutayım diye bozdum
Aylardan Temmuz. Günler oldukça sıcak ve uzun. Aylardan Ramazan. Sabah erkenden başlayıp, gün boyu tırpanla ot biçmiş Tonyalı. Hararetten, dili bir karış dışarıda varmış evine. Kafaya takmış, orucu bozacak ama, arkadaşı bırakmıyor: – Orucunu bozma, aha şunun şurasında akşama ne kaldı ki? Bir punduna getirip bozmuş orucunu Tonyalı. Arkadaşı: –Ne yaptın? Nasıl bozdun orucu? Deyince cevap vermiş Tonyalı: –Baktum ki, orucu bozmazsam susuzluktan öleceğum. Ölürsem bir daha Allah için oruç tutamayacağum. Dedum, ey Rabbum, yaşayup senin için oruç tutayim diye orucumu kestum
|
|
|
|
|
duha
|
 |
« Yanıtla #13 : Ekim 01, 2007, 03:45:48 am » |
|
niyet önemli tabi 
|
! .sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
|
|
|
|
eginli
|
 |
« Yanıtla #14 : Ekim 01, 2007, 05:05:46 am » |
|
-Onlara da "Denize girmek yasak! " dedim.
Yasakmı gerçekten ??  türkler yasaklari yapmayi severlerde ondan olmali.... 
|
Allah(c.c)selami üzerimize olsun.
Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez, gafil olma ilme calis gecen günler geri gelmez.
|
|
|
Biblioman
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #15 : Ekim 03, 2007, 05:52:21 pm » |
|
ABD SOK BIR HABERLE SARSILDI... UNLU BIR FUTBOLCU KARISINI OLDURMEKLE SUCLANIYORDU..FUTBOLCU OLAYIN TEK SUPHELISI OLARAK POLISIN TELEVIZYONLARDAN NAKLEN YAYINLANAN HEYECANLI TAKIBIYLE YAKALANMISTI AMA KARISININ CESEDI ORTADA YOKTU.
DURUSMA AMERIKAN FILMLERINDEKI GIBIYDI. FUTBOLCU SANIK SANDALYESINDE OTURUYORDU. KUCAK DOLUSU PARAYLA TUTTUGU AVUKATI YARGICA VE SANIGA SIRTI DONUK, HEYECANLI CUMLELERLE JURIYI IKNA ETMEYE UGRASIYORDU.
---SAYIN JURI, MUVEKKILIMIN SUCSUZ OLDUGUNA YUREKTEN INANIYORUM. BUNA AZ SONRA SIZLERDE INANACAKSINIZ. NEDEN MI? BAKIN, SIMDI 1 DEN 10A KADAR SAYACAGIM VE MUVEKKILIMIN OLDURDUGU IDDIA EDILEN KARISI BU KAPIDAN ICERI GIRECEK. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. BITIRINCE BUTUN JURI KAPIYA DONDU. KIMSE GIRMEDI ICERI. UYELER SORAN GOZLERLE AVUKATA BAKIYORDU. AVUKAT BIR SAVUNMA DEHASIYDI; OLDURUCU HAMLESINI YAPTI.
---BAKIN, SIZ DE KADININ OLDUGUNE INANMIYORSUNUZ, CUNKU HEPINIZ ICERI GIRECEK DIYE KAPIYA BAKTINIZ. ISTE KARARI BUNA GORE VERMENIZI TALEP EDIYORUM....
JURI UNLU FUTBOLCUYU SUCLU BULDUGUNU BILDIRDI VE DAVA BU SEKILDE SONUCLANDI. MAHKEME CIKISINDA AVUKAT, BAYAN JURI BASKANINA YAKLASTI: ---10'A KADAR SAYDIGIMDA SIZ DE DIGER UYELER GIBI KAPIYA BAKMISTINIZ. NEDEN BOYLE BIR KARARA IMZA ATTINIZ? ---DOGRU, DEDI JURI BASKANI, BEN DE KAPIYA BAKTIM, AMA MUVEKKILINIZ KAPIYA BAKMIYORDU....
|
Şehadet parmağıdır göğe doğru minare; Her nakışta o mana: Öleceğiz ne çare?..
|
|
|
Biblioman
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #16 : Ekim 03, 2007, 05:55:01 pm » |
|
Taksi tutan bakan yolda taksiciye sorar : 'Soyle bakalim bi esekle taksici arasindaki fark nedir?' .Taksici sorar neymis diye.Bakan 'Esege cus dersin,taksiciye dur dersin durur ' der. Taksici hic bozuntuya vermeden 'Peki sayin bakanim bi esekle bir bakan arasindaki fark nedir?' diye sorar. Bakan 'Soyle bakalim ben bulamadim' der.Taksici siritarak 'Valla ben de bulamadim' der.
|
|
|
|
Biblioman
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #17 : Ekim 03, 2007, 05:56:39 pm » |
|
Kadeş Savaşı
Tarih dersinde öğretmen birini tahtaya kaldırmış ve sormuş: -Oğlum Kadeş Savaşını kim yaptı? Çocuk hemen yanıtlamış: -Hocam vAllahi billahi ben yapmadım. Hoca sinirinden çıldıracak. O sinirle dışarıya çıkmış, koridorda Matematik öğretmenini görmüş ve durumu Matematik öğretmenine anlatmış: -Hoca hanım bu öğrenciler beni çıldırtacak; Kadeş Savaşını kim yaptı diye soruyorum, vAllahi billahi ben yapmadım diye yanıt veriyorlar, çıldıracağım... -Hocam üzülmeyin çocuktur bunlar hem yaparlar hem de yapmadım derler... Tarihçinin sinirleri iyice tepesine çıkmış ve soluğu Müdür Beyin odasında almış. -Müdür Bey bu nasıl bir okul, ne öğrencisinde hayır var, ne de öğretmeninde; öğrenciye Kadeş Savaşını kim yaptı diye soruyorum, ben yapmadım diyor, öğretmene durumu anlatıyorum, bunlar çocuktur hem yaparlar hem de yapmadım derler diyor, kafayı yiyeceğim. Müdür Bey: Siz hiç kendinizi üzmeyin Hocam, bunda merak edilecek birşey yok, şimdi Bakanlığa bir yazı yazar ve Kadeş Savaşını kimin yaptığını sorarız... Tarih Öğretmeni aldığı yanıt ile oracığa yığılıp kalmış ve Müdürden bir hafta izin almış... Bir hafta sonra Bakanlıktan bir yazı: Bu yıl ödenek olmadığı için Kadeş Savaşı yapılamayacaktır. Bilginize...
|
|
|
|
Biblioman
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #18 : Ekim 03, 2007, 06:06:29 pm » |
|
Kral Tv'nin sarışın, prezentabl vj'lerinden biri programında: "Bana ne kadar değer biçersiniz yani benimle evlenmek için ne kadar başlık parası verirsiniz?" diye soruyor, ağzını yayarak... Telefona bağlananlar, 'milyarlarımı, evimi, arabamı, varımı,yogumu, herşeyimi' diye sayıp döküyor.. Orta yaş civarlarında bir amca arıyor, "150-160 milyon lira veririm'diyor. Sarışın vj şaşkın, değer kaybının nedenini soruyor.. "Sen aşağı yukarı 50-55 kilo çekersin' "Eeeee!" "Eeeee'si.. Kaşarın kilosu da üç milyon lira civarında.."
|
|
|
|
Biblioman
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #19 : Ekim 04, 2007, 10:50:05 am » |
|
Temel' in babasi vefat eder... Cenazeye gelen bir aile dostu Temel ' e sorar: -Nasil oldu? - 30.kattan asagiya düstü... Adam: Vah vah desene çok feci ölmüs... Temel: Yok yok öyle ölmedi... Tam yere düsecekken manavin tentesine carpıp tekrar yükseldi... Adam: Vah Vaah! Daha siddetli çakildi o zaman. Temel: Yok!Karsidaki kasabin tenteden zipladi bu sefer karsi binanin çatisina... Adam: Demek çatiya çarpip öldü. Temel: Yok ya! Çatidan yuvarlanip elektrik tellerine gitti... Adam: Deme ya! Çarpildi o zaman... Temel: Yok canim teller yaylandi babami 200 metre yukari firlatti. Adam: 200 metreden yere çakildi öyle mi? Yazik... Temel: Yok ya yine en bastaki bakkalin tenteye... Adam: Orda mi öldü? Temel: Yooo... Ordanda yine kasaba... En sonunda bunalan adam Temel' e bagirarak sordu: Ulan nasil öldü bu adam? Temel: Baktik durmuyor.. Furduk!?
|
|
|
|
|
ankebut-57
|
 |
« Yanıtla #20 : Ekim 04, 2007, 11:17:03 am » |
|
İyi etmiş. 
|
Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.( عشقْ) Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. ( ايمان) Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.ayasofya.org
|
|
|
|
duha
|
 |
« Yanıtla #21 : Ekim 05, 2007, 03:48:05 am » |
|
kesstirmeden halletmiş olayı gene temel tşşkler 
|
! .sɹǝʇ nq ʞǝʇ ɹiq ɐp ɐpunloʎ ʎǝsɹǝɥ iʞuɐs
|
|
|
hocaoğlu
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #22 : Ekim 30, 2007, 04:50:32 pm » |
|
Kadının biri "armudun sapı üzümün çekirdeği" deyip yıllarca evlenmemiş, bu konudaki tüm teklifleri geriye çevirmiş.Neden sonra birine razı olmuş ve evlenmeyi kabul etmiş.Güzel bir düğün yapılmış ve yeni evlerine taşınmışlar. Tabii henüz kocasını tam olarak tanıma fırsatı bile bulamamışken ilk sabah kocası erkenden kalkmış ve karısına mükemmel bir kahvaltı hazırlamış.Yumurta rafadan, tam istediği gibi. Ekmekler kızarmış, taze portakal suyu vs... Bir kuş sütü eksikmiş. Kahvaltıyı yatağa kadar getirmiş ve nazikçe hanımını uyandırmış.Tabii kadın bunu görünce çok sevinmiş ve: -Yahu durduk durduk ama turnayı gözünden vurduk diye içinden geçirmiş.Kadın bunları düşünürken kocası sormuş: -Nasıl karıcığım, beğendin mi? Kadın cevap vermiş: -Evet evet çok teşekkür ederim, harikasın kocacığım. Bunun üzerine kocası ilave etmiş: -Bundan sonra hep böyle isterim.
|
Mal cimrilerde, Silah korkaklarda, Yönetim akılsızlarda olursa iş bozulur...Hz Ebu Bekir (r.a.)
|
|
|
|
eginli
|
 |
« Yanıtla #23 : Ekim 30, 2007, 11:52:00 pm » |
|
cok güzel bir taktik, paylasiminiz icin tesekkürler...
|
Allah(c.c)selami üzerimize olsun.
Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez, gafil olma ilme calis gecen günler geri gelmez.
|
|
|
|
racül
|
 |
« Yanıtla #24 : Kasım 04, 2007, 07:12:22 pm » |
|
Medya Ahmet Hakan İçin Sadece Üzülüyorum (TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Vakit Gazetesi Ankara Temsilcisi ve yazarı Serdar Arseven’den, Genel Yayın Yönetmenimiz Ersin Tokgöz’e çarpıcı açıklamalarda bulundu… 10 Nisan 2007 Salı TURKTİME: Açılan davalar sizin suçunuzla ilgili değil de hukukun siyasallaştırılması nedeniyle yıldırma girişimi mi yani? SERDAR ARSEVEN: Bizim yazarımız Atilla Özdür, camilerde namaz genelgesine ilişkin Teoman Koman’ı destekleyen bir yazı yazmıştı. Vakit Gazetesinin genel yayın politikasına aykırı bir yazıydı ama biz ona müdahale etmeyiz. Teoman Koman, Atilla Özdür’e dava açmış. Atilla Özdür hakaret etmediğini, tersine desteklediğini söylüyor. Ama karar mahkemeden “Atilla Özdür hakaret etmediğini söylüyorsa da bir Vakit mensubunun Teoman Koman gibi laik bir insana hakaret etmeyeceği düşünülemeyeceğinden mahkumiyetine…” diye karar çıkıyor. Evet, aynen böyle bir karar çıkmıştı. Yine Cumhuriyet Gazetesi’nden alıntı yapmışız. Her iki gazeteye de dava açılıyor, cumhuriyet beraat alıyor biz mahkum oluyoruz. İtiraz ediyoruz. “Cumhuriyet Gazetesi laik rejimin güven duyduğu gazetelerden birisi olup, haberi bu niyetle yazmıştır. Vakit Gazetesi’nin Cumhuriyet’in haberini alma niyeti hinlikten kaynaklanmakta olup mahkumiyetine karar verilmiştir…” Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yaptürktime
|
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben. Theodor Heuss ehemaliger Bundespräsident
|
|
|
Bilal Habeş_i
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #25 : Kasım 04, 2007, 10:11:09 pm » |
|
Şu Vakit'in başına gelenler varya korku filmi gibi.Ama inadına alayına her zaman Vakitt 
|
|
|
|
|
|
tarihman
|
 |
« Yanıtla #26 : Kasım 14, 2007, 07:26:19 pm » |
|
Öğretmen Öğretmen çocukların kendisine aldıkları hediyeleri tahmin eder...
Anaokulunun son günü küçük öğrenciler öğretmenlerine hediye verdikleri bir parti duzenler. Çiçekcinin oğlu öğretmene bir hediye paketi uzatır. Öğretmen paketi yavaşça sallar eliyle tartar ve - Sanırım bu bir buket çiçek..? - Doğru.. Nerden bildiniz öğretmenim ?? - Şey, tahmin ettim..
Sıradaki öğrenci şekercinin kızıdır. O da öğretmene bir hediye verir. Öğretmen gülümseyerek paketi alır, eliyle tartar ve hafifçe sallar: - Sanırım bu bir kutu çikolata.. - Aaa, nerden bildiniz öğretmenim ?? - Şey, bir tahmin sadece. Nasılsa tuttu işte..
Bir sonraki hediye TEKEL bayisinin oğlundan gelir. Öğretmen paketi alır ama alttan küçük bir sızıntı vardır. Paketi tutarken parmağı ıslanan öğretmen yavaşça parmağını diline sürer: - Bu şarap olabilir mi ? - Hayır öğretmenim !! …diye bağırır çocuk heyecanla. Öğretmen tekrar sızan yerden bir damlayı parmağıyla alıp tadına bakar: - Şampanya öyleyse...? Daha da heyecanlanan çocuk .. - HAYIR öğretmenim !! Öğretmen sızıntının bir daha tadına bakar: - Tamam.. Pes ediyorum, bilemeyeceğim. Nedir bu ?? Çocuk neşeyle haykırır: - Bir köpek yavrusu !..?
|
Haydi... Gelin Nuh'un Gemisine.......
|
|
|
|
afrah
|
 |
« Yanıtla #27 : Kasım 14, 2007, 08:19:15 pm » |
|
|
|
|
|
BALYALI
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #28 : Kasım 14, 2007, 11:13:53 pm » |
|
|
اترك الترك ماتركوكم
|
|
|
|
racül
|
 |
« Yanıtla #29 : Kasım 15, 2007, 02:08:40 am » |
|
|
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben. Theodor Heuss ehemaliger Bundespräsident
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #30 : Kasım 15, 2007, 11:01:21 am » |
|
|
|
|
|
suhup
okur
|
 |
« Yanıtla #31 : Kasım 15, 2007, 12:40:31 pm » |
|
|
Kişiye sadakat yakışır görse de ikrah;doğruların yardımcısıdır Hazreti Allah.
|
|
|
|
osmanli
|
 |
« Yanıtla #32 : Kasım 18, 2007, 11:33:32 pm » |
|
Hemsin in Vicealti köyünün esraftan Halil efendi isminde bir hatip vardi tarla meselesinden aralarinda anlasmazlik cikan bir köylü kendisinden intikam almak maksadiyla trabzon valisi kadir beye Köyümüzün hatibi halil efendi kirk seneden beri fermansiz cuma kildiriyor!diye bir telgraf cekti: Kadri bayin köylüye cevabi telgraf söyleydi "Öyle avanak cemaat bulursan seksen sene de sen kildir"
osmanli fikralari kitabindan alinti
|
Ey Rabbimiz! Bazı yüzlerin ağarıp, bazı yüzlerin kararacağı günde; bizi yüzleri ak, gönülleri pak olan, sevgili resülünün bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat. O'nun(sav) yanında cennete girmeyi, mübarek Cemalini görmeyi, Senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasib eyle
|
|
|
|
Gül_Sultan
|
 |
« Yanıtla #33 : Kasım 22, 2007, 07:34:43 pm » |
|
Benim Abi Benim!
Temel birgün wolksvogen marka arabasıyla yolda giderken, kırmızı ışıkta duran bir Limuzine arkadan çarpar. Aşağıya inen Temel başlar adama yalvarmaya: - "Abi yalvarırım beni affet, ben garibanın tekiyim." Bunun üzerine adam Temel'e: - "Tamam seni affettim hadi git." der. Temel arabasına biner ve adam önde Temel arkada yola devam ederler. Kırmızı ışıkta Temel tekrar Limuzine arkadan çarpar ve kafayı camdan uzatarak: - "Benim abi benim!" der.
|
İnşaAllahsız, maşaAllahsız olmaz.
|
|
|
|
enfa
|
 |
« Yanıtla #34 : Kasım 22, 2007, 11:34:26 pm » |
|
Şapka satarak geçinen bir adamin yolu bir gün bir ormana düsmüs. Adam biraz yürüdükten sonra sicaktan ve yorgunluktan bunalmis, bir agacin altina oturmus. Sapkalarla dolu sepetini de yere koymus ve uykuya dalmis. Birkaç saat sonra adam tuhaf sesler duyarak uyanmis. Birde bakmis ki yanindaki sepet bombos... Sapkalar gitmis. Kafasini kaldirip agaca bakmis,agacin dallarinda bir sürü maymun, her birinin kafasinda adamin sapkalari...Adam baslamis dusunmeye; "Ben simdi ne yapacağım, sapkalari bu maymunlardan nasil geri alacağım" Düsünceli bir sekilde kafasini kasirken bakmis ki, maymunlar da adamin taklidini yapiyor, kafalarini kasiyorlar. Adam ellerini havaya kaldirmis, maymunlar da...derken adam ne yapacagini bulmus, kendi kafasindaki sapkayi çikarip yere atmis, maymunlar da şapkaları çıkartıp aşağı atmışlar... Adam böylece bütün sapkalari geri almis, sepetine koyup yoluna devam etmis.Aradan 50 yil geçmis...Artik adamin bir torunu varmis, o da dedesi gibi sapka saticisi olmus. Günlerden bir gün onun da yolu ayni ormana düsmüs. Hava yine çok sicakmis ve genç adam bir agacin altina oturmus, sapkalarla dolu sepetini yanina koymus ve uykuya dalmis... Bir saat sonra uyanmis, bir de bakmis ki sepetin içinde sapkalar yok... Derken tuhaf sesler duymus, bir de kafasini kaldirmis ki agacin üstünde bir sürü maymun, hepsinin kafasinda birer sapka. Düsünmüs..." Dedem yillar once bana bir hikaye anlatmisti...ne yapacagimi çok iyi biliyorum..." demiş.Adam kafasini kasimaya baslamis, maymunlar da aynisini yapmislar...Adam ellerini havaya kaldirmis, maymunlar da..ve adam gülümseyerek kendi basindaki sapkayi çikarmis yere atmis...O anda agaçtaki maymunlardan biri yere inmis, adamin yere attigi sapkayi kapmis, adama da okkalı bir tokat atmis ve söyle demis:"Sadece senin mi deden var şerefsiz "
|
Kimseye bâkî değildir mülk-ü devlet, sîm-ü zer Bir harap olmuş gönül tâmir etmektir hüner..
|
|
|
BALYALI
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #35 : Kasım 22, 2007, 11:43:38 pm » |
|
|
اترك الترك ماتركوكم
|
|
|
|
afrah
|
 |
« Yanıtla #36 : Kasım 23, 2007, 01:49:32 am » |
|
|
|
|
|
geziginc
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #37 : Aralık 10, 2007, 12:08:28 am » |
|
adamin biri hanimiyla birlikte arabasiyla yola cikmis. yolda trafik memurlari durudurmuslar bakmislarki adamin hem kendi emniyet kemeri bagli hem de haniminin. cok sasirmislar demisler size bu örnek davranisinizdan dolayi 5000 ytl veriyoruz güle güle kullanin, hemen orda ki medya mensuplari ssormuslar bu parayi nerde harcamayi düsünüyorsunuz adam demiski yarin ilk isim ehliyete yazilacam. vay sizin ehliyetiniz yokmu. hanimi ortami yumsatmak icin memur bey siz buna bakmayin bu iki kadeh icin ce ne dedigini bilmez. ne bide ickilimisiniz.derken arkadan dedeleri dogrulmus yahu ben size dememismiydin calinti arabayla yola cikmayalim diye, polisler iyice saskin dir.o anda bagaj acilir noldu der siniri gectik mi? ulen siz bide adam mi kaciriyordunuz tam adamina verdik ödülü
|
|
|
|
|
rüya
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #38 : Aralık 10, 2007, 02:30:01 am » |
|
|
|
|
|
|
geziginc
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #39 : Aralık 17, 2007, 11:20:04 pm » |
|
gayserili gonyali arkadasini ziyarete gider konya ya. konya ya gitmis ken mevlana hz lini ziyaret ederler. sonra mevlevilerin dönmelerini izlerler birlikte. konyali övünererk sorar gördünmü onlari nasil dönüyolar.gaysreli sorar ne diyn dönüyolar ki, konyali Allah diyi dönüyolar .gayserili: oda bisiymi biz Allah didik miydin bi daha dönmezik
|
|
|
|
|
|