|
narçiçeği
|
 |
« Yanıtla #160 : Mart 17, 2009, 05:56:22 am » |
|
Akıl hastanesinde koguşkarı gezen başhekim , bir delinin oturmuş, birşeyler yazdıgını gördü : - Kolay gelsin ne yazıyorsun? - Mektup yazıyorum efendim. - Yaa kime yazıyorsun. ? - Kendime... - Peki ne yazılı mektupta? - İlahi doktorbey, deli misiniz siz...mektubu daha almadım ki içinde ne yazdıgını bileyim*
|
Sakın terk-i edebden kûy-ı Mahbûb-i Hudâ’dır bu Nazargâh-i ilâhidir, Makam-ı Mustafâ’dır bu
|
|
|
|
Günbatımı
|
 |
« Yanıtla #161 : Mart 17, 2009, 10:32:49 am » |
|
Ama bir gun Kayserili gelmis;''Padisahim, sen benim babamdan borc olarak bir kup dolusu altin almistin.Simdi geri almaya geldim. Yalandir dersen ödülümü ver.Yalan degil dersen borcunu ode!..''

|
SEN NE KADAR BİLİRSEN BİL; SENİN BİLDİĞİN, KARŞINDAKİNİN ANLADIĞI KADARDIR...
|
|
|
mustantık
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #162 : Mart 17, 2009, 11:53:47 am » |
|
Duyma bozukluğu Adam doktora gider :
"Doktor bey, galiba karımda işitme kaybı başladı. Ne yapabiliriz?"
Doktor :
"Eve gittiginiz zaman, karınızın arkasında, biraz uzakta durun. Normal bir sesle ona soru sorun. Eger sizi duymazsa biraz daha yaklaşın ve sorunuzu tekrarlayın. Hangi mesafede duyduğunu tespit edelim, ona göre bir tedavi uygularız."
Adam eve döner. Karısı mutfakta yemekle uğrasmaktadır. Adam mutfağın kapısında durur ve normal bir sesle:
"Hayatım, ne yiyoruz bu akşam?" diye sorar.
Karısı cevap vermez. Adam bir iki adım atar ve bir kez daha sorar:
"Hayatım, ne yiyoruz bu akşam?"
Karısı yine cevap vermez. Adam kadının dibine kadar gelir ve tekrarlar:
"Hayatım, ne yiyoruz bu akşam?"
Karısı öfkeyle dönerek cevap verir:
"Üçtür köfte diyorum ya!"
|
Sana gerekli olmayan şey hakkında konuşma. İster akıllı, ister akılsız hiç kimseyle münakaşa etme. Ve kardeşini, anılmandan hoşlandığın şeyle an. (Abdulah ibn-i Mes’ud)
|
|
|
duha
Moderatör
popüler yazar

ѕησωƒℓαкє
|
 |
« Yanıtla #163 : Mart 22, 2009, 05:13:56 pm » |
|
Dört Avci, Temelin ardindan ormanda ilerliyorlarmis. Karsilarina kücük bir delik cikmis Temel: -Yatin, usaklar! tavsan deligi! demis. Avcilar tam siper yere yatmislar ve inden cikan tavsani vurmuslar. Daha sonra büyükce bir delige rastlamislar. Temel yine: -Yatin, bu bir tilki ini! demis. Derken cikan tilkiyi de vurmuslar. Biraz daha ilerlediklerinde, kocaman bir delikle karsilasmislar. Temel: -Usaklar, ne cikacagini bilmiyorum. Yatin, ne cikarsa sansimza demis. Ertesi gün gazetelerde su haber cikmis: "Dört Avci Tirenin altinda can verdi
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Şimdi Senden Vazmıgeçmeli; Masal olup yola devam mı etmeli??
|
|
|
mustantık
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #164 : Mart 22, 2009, 06:30:49 pm » |
|
Dargınlık Temel ile karısı kavga edip küsmüşler ve birbirleriyle konuşmuyorlarmış. İsteklerini bir kağıda yazarak gideriyorlarmış.
Yine bir akşam Temel kağıda:
"Fadime beni sabah 6 da uyandır." diye yazmış.
Sabah olduğunda bir uyanmış ki saat 8. Tam Fadime'ye bağıracakken bakmış ki kağıda bir not eklenmiş:
"Temel kalk, saat 6."
|
Sana gerekli olmayan şey hakkında konuşma. İster akıllı, ister akılsız hiç kimseyle münakaşa etme. Ve kardeşini, anılmandan hoşlandığın şeyle an. (Abdulah ibn-i Mes’ud)
|
|
|
|
|
mustantık
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #166 : Mart 26, 2009, 08:10:53 pm » |
|
lazın biri banka soymak için testereyle demirleri kesiyor tam bu sırada bekci gelmis ne yapiyorsun burda laz hemen görmüyormusun kemençe çalayirum bekçi naisl kemençe çalmak sesi çikmayi hemserum merak etme kemençenun sesi sabaha çikacak demiş karadenizliler zekidir karadenizliler çeviktir
|
|
|
|
|
enfa
|
 |
« Yanıtla #167 : Mart 26, 2009, 11:49:43 pm » |
|
Vaktiyle Eski başbakanlarımızdan Tansu Çiller Anıtkabir Defterine şöyle yazmış: "yüce önder. ulu ve büyük atam! doğru yol partisi'nin 14'üncü yılını idrak ediyoruz. (sonra 14'ün üzerini karalamış, 15 yapmış) laik türkiye cumhuriyeti'nin ve demokrasinin bekçileri olarak 16'ıncı yılımızda huzurundayız... davamız yarım asırlık yani 65 yıllık bir davadır. milliyetçilik ve çağdaşlık yolunda yarım asırdır yani tam kırk yıldır yürüyoruz. bu ülkenin çimentosu olmanın sevinci içindeyiz. biz bu ülkenin çimentosuyuz. bizimle tuğlaları yapıştıracaklar, duvar örecekler, bina yapacaklar, içimize girecekler. ilkelerinin ışığı altında partimizin 17'nci yılını kutluyor saygılar sunuyorum. görüşmek üzere..."
|
Kendimi arıyorum, meşgul çalıyor..!
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #168 : Mart 27, 2009, 01:15:53 am » |
|
Vaktiyle Eski başbakanlarımızdan Tansu Çiller Anıtkabir Defterine şöyle yazmış: "yüce önder. ulu ve büyük atam! doğru yol partisi'nin 14'üncü yılını idrak ediyoruz. (sonra 14'ün üzerini karalamış, 15 yapmış) laik türkiye cumhuriyeti'nin ve demokrasinin bekçileri olarak 16'ıncı yılımızda huzurundayız... davamız yarım asırlık yani 65 yıllık bir davadır. milliyetçilik ve çağdaşlık yolunda yarım asırdır yani tam kırk yıldır yürüyoruz. bu ülkenin çimentosu olmanın sevinci içindeyiz. biz bu ülkenin çimentosuyuz. bizimle tuğlaları yapıştıracaklar, duvar örecekler, bina yapacaklar, içimize girecekler. ilkelerinin ışığı altında partimizin 17'nci yılını kutluyor saygılar sunuyorum. görüşmek üzere..."
Gerçek mi acaba?  Gerçi o da çok pot kıranlardandı 
|
'Ene, ene, ene' diyen kaybetti! Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.evlilikmektebi.com
|
|
|
mustantık
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #169 : Mart 27, 2009, 03:57:56 pm » |
|
Temel İngilizce Temel İngiltere'ye gidecekmiş. Lisan öğrenmesi gerek. Dershaneye yazılmış. İlk derste "come", yani "gel", demeyi öğretiyorlarmış. Temel bu işe akıl erdirememiş. Öğretmene demiş ki, - Bu nasıl iştur, come yazaysun, kam okuysun, peçi, cel olduğunu nasıl anlaysun?
|
|
|
|
|
Günbatımı
|
 |
« Yanıtla #170 : Mart 31, 2009, 11:26:58 am » |
|
Yok ya, bu kadar da olamaz!.. 
|
|
|
|
mustantık
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #171 : Nisan 02, 2009, 03:21:22 pm » |
|
Sıfırdan yüze Üç adam kahvehanede oturmuş konuşuyorlarmış.
Birincisi demiş ki:
"Karıma öyle bir hediye aldım ki, 6 saniyede 0'dan 100'e çıkıyor." Diğerleri anlamamışlar. "Ne aldın?" diye sormuşlar. "Beyaz bir Porsche aldım. Çok mutlu oldu." diye cevap vermiş.
İkinci adam demiş ki:
"Ben de geçen doğum gününde karıma 4 saniyede 0'dan 100'e çıkan birşey almıştım." Hemen anlamışlar tabi. "Vaay, yoksa Ferrari mi aldın?"
Adam gülümsemiş:
"Evet, kıpkırmızı bir Ferrari aldım. Gerçekten de ona çok yakıştı." demiş. Bu sefer üçüncü adama sormuşlar: "Peki sen ne aldın karına?"
Adam: "Ben öyle birşey aldım ki; sadece 2 saniyede 0'dan 100'e çıkıyor."
Adamlar şaşırmışlar:
"Atıyorsun!" demişler, "Öyle bir araba olmaz ki?!" "Araba aldığımı kim söyledi?" demiş adam. Diğerleri: "Ne aldın peki?" diye sormuşlar. Adam cevap vermiş:
"Baskül."
|
|
|
|
vuslatım
vuslat
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #172 : Nisan 08, 2009, 11:16:30 pm » |
|
Yayık ağızlı kurbağa Yayık ağızlı bır kurbağa varmıs.ormandakı arkadaslarının ne yedığini merak edıyormus.Yolda bır aslan gormus .ağızı yayık bır sekılde: -"Aslan kardes!Sen ne yersın?" aslan cvp vermıs: -"ceylan yerım,tavsan yerım..." Sonra yolda ılerlerken tavsan gormus.Tavsana yayık bır sekılde: -"tavsan kardes sen ne yersın?" -"Ben havuc yerım." bıraz daha ılerleğince yılanla karsılasır.Gayet yayık bır sekılde: -"Yılan kardes sen ne yersın?" Yılan cvp verır: -"yayık ağızlı kurbağa yerım"der.Kurbağa hemen ağzını buzerek cvp verır: -"CİDDÜ MÜSÜN?" 
|
"Sudayım,topraktayım,ateşler içindeyim.Rüzgarlarla üzülüyorum.Bu dört unsurum etrafımda,fakat ben bu dörtünden değilim.Ben ötelerdenım"MEVLANA ks
|
|
|
|
Günbatımı
|
 |
« Yanıtla #173 : Nisan 09, 2009, 10:11:50 am » |
|
-"yayık ağızlı kurbağa yerım"der.Kurbağa hemen ağzını buzerek cvp verır: -"CİDDÜ MÜSÜN?"  Çok güzel! 
|
|
|
|
yaren 28
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #174 : Nisan 09, 2009, 03:41:44 pm » |
|
yaşlı adam ölüm döşeğinde ecelinin gelmesini beklemektedir ve yanında sadece karısı vardır. adam karısına döner : hatırlıyormusun necla?iflas ettiğimdede yanımda yine sadece sen vardın ....nasıl hatırlamam niyazi zor günlerdi .... adam yine hatırlıyormusn bikeresinde bana araba carpmıştı yine yanımda sen vardın.evetevet ucuz atlatmıştın ..hatırlıyormusn beyin kanaması gecirdiğimdede sen vardın yanımda .. gecti canım hepsi gecti farkettimde sen ne uğursuz bi kadınmışsın necla 
|
|
|
|
|
|
nirvana
|
 |
« Yanıtla #175 : Nisan 09, 2009, 04:03:19 pm » |
|
ne kadar nankör adammış 
|
Kimi aşk peşinde, , kimi kız peşinde, Kimi erkek peşinde, kimi para peşinde, Kimi hırs peşinde, Akılsızlar bilmiyorlar ki, Azrail hepsinin peşinde!!!
|
|
|
yaren 28
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #176 : Nisan 09, 2009, 04:06:42 pm » |
|
kim nankör değilki bu hayatta bee herkesde var birazcık oo malesef
|
|
|
|
|
Elvin34
aktif okur

Allah'ım dünyayı elimden alma ama kalbimede koyma!
|
 |
« Yanıtla #177 : Nisan 12, 2009, 12:00:05 am » |
|
|
Canıbı maşuktan olmazsa muhabbet aşıka Sa'y-i aşık aşıkı maşuka isal eylemez.... (Eğer mürşidden olmazsa muhabbet aşıka,aşığın uğraşması insanı mürşide kavuşturamaz ) Şah Nakşibend hz.
|
|
|
setre
Moderatör
aktif yazar

Hâzâ Tezülü
|
 |
« Yanıtla #178 : Nisan 18, 2009, 10:02:53 pm » |
|
Dursun iş için muracaatta bulunmuş.
İşe alınması için istenen evrakların içinde 8 adet de vesikalık fotoğraf varmış. Ancak Dursun vesikalık fotoğraıin ne olduğunu bilmiyormuş. Hemen akıl hocası Temelin yanına koşmuş. Durumu anlatmış.
Temel: Bildiğim kadarıyla vesikalık fotoğraf belden yukarı çekilen fotoğraftır. Sen şuraya çukur kaz içine gir. Bende fotoğraf makinesi getireyim. Fotoğrafını çeker veririz demiş.
Dursun: Başlamış çukur kazmaya, temel fotoğraf makinesi getirmeye gitmiş.
Temel gelmiş birde ne görsun. Dursun 8 tane çukur kazmış.
Temel: Ula Dursun niye 8 çukur kazdın demiş.
Dursun: 8 vesIkalık lazım ya!
Temel: Ula salak,,,,,, ben zaten 8 tane fotoğraf makinesi getirmiştim..........
|
Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #179 : Nisan 18, 2009, 10:35:16 pm » |
|
|
'Ene, ene, ene' diyen kaybetti! Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.evlilikmektebi.com
|
|
|
|
|
BT 857
okur
|
 |
« Yanıtla #181 : Nisan 20, 2009, 10:39:16 pm » |
|
Adamin birinin geveze bir papagani varmis..adami hep mahcup edermis..,,deli necati,kel necati.,,  . Bir gün misafirler gelince adam kafesin üstünü kalin bir bez ile örtmüski sesi cikmasin diye. Aradan epey bir vakit gecince ici rahat etmemis.Kendi kendine ,,hayvancazin sesi cikmiyor acaba bir seymi oldu diye..Kafese gider söyle bir örtüyü kaldirir. papagan,,necati kasiniyon galiba,,.... : 
|
LA TENSENA
|
|
|
|
ENE 67
|
 |
« Yanıtla #182 : Nisan 21, 2009, 07:00:14 pm » |
|
|
SIKINTI VE HUZURSUZLUK MUTLAKA BIR GÜNAHIN CEZASI,HUZUR ISE BIR IBADETIN KARSILIGIDIR HZ.Mevlana
|
|
|
|
Günbatımı
|
 |
« Yanıtla #183 : Nisan 21, 2009, 07:50:40 pm » |
|
 İkisi de çok komik, teşekkürler...
|
|
|
|
|
Günbatımı
|
 |
« Yanıtla #184 : Mayıs 27, 2009, 11:38:34 am » |
|
Deniz Feneri
Bir savaş gemisi karanlık ve sisli bir gecede yol alıyormuş. Derken kaptan köşkündeki komutan tam karşıda ve uzakta üzerlerine doğru gelen bir ışık fark etmiş. Hemen karsı tarafa sinyal göndererek şu mesajı geçmiş. -"Derhal rotanızı 30 derece doğuya çeviriniz" Karşıdan anında cevap gelmiş: -"Sen rotanı 30 derece batıya çevir!" Komutan şaşırmış, biraz da sinirlenmiş, mesajı tekrarlamış: -"Rotanı derhal 30 derece doğuya çevir, emrediyorum!" Karşıdan cevap: -"Asil sen rotanı 30 derece batıya çevireceksin!" Komutan öfkeden küplere binmiş, bir mesaj daha yollamış. -"Ben 30 yıllık kaptanım, sana son kez emrediyorum, rotanı 30 derece batıya çevir!" Cevap: -"Sen 30 senelik kaptansan ben de 20 senelik denizciyim, sen rotanı 30 derece doğuya çevir" Komutan, o kadar sinirlenmis ki, hemen murettebata butun toplari atese hazir hale getirmelerini emretmis ve son kez bir mesaj gondermis: -"Burasi bir savas gemisi, derhal rotani 30 derece batiya cevirmezsen atese baslayacagiz" Karsidan cevap gelmis: -"Burasi da bir deniz feneri.. Sen rotani 30 derece doguya cevirmezsen kayalara carpacaksin"
|
|
|
|
|
Günbatımı
|
 |
« Yanıtla #185 : Mayıs 27, 2009, 11:46:41 am » |
|
İNANMAYACAKSIN AMA
Kadın kocası seyahatteyken yeni bir elbise dolabı alır. Ev tren istasyonuna çok yakındır. Tren her geçtiğinde yeni dolaptan gıcırtılar gelir.
Kadın dolabı satın aldığı adamı arar. Satıcı eve gelir, sattığı dolabı kontrol eder ama herhangi bir anormallik göremez. Adam dolabın içine girer ve ilk trenin geçmesini bekler. Böylelikle arızayı bulup onaracak.
Aksilik buya evin erkeği çıkagelir ve doğruca dolaba yönelir. Dolabın kapısı açar ve adama burada ne aradığını sorar. Adam “Biliyorum, inanmayacaksın ama, tren bekliyorum!” der.
|
|
|
|
|
Lika
|
 |
« Yanıtla #186 : Haziran 08, 2009, 04:58:39 am » |
|
Temel bir dağ başında oturuyormuş ve en büyük zevki günlük gazete okumakmış fakat tembelmiş ve gazete alabileceği tek yer oturduğu dağın eteğindeki bakkalmış. Bu is için hep Fadime’yi gönderirmiş. Fadime bir gün sıkılmış ve pazartesi günü 7 tane o günün gazetesinden almış. Ve pazartesi günü bir gazete verip diğerlerini saklamış. Ertesi gün Temel gazete isteyince dün aldığı gazetelerden birini ben çıkıyorum deyip islerini hallettikten sonra çıkarıp vermiş. Çarşamba günü yine Temel gazete istemiş Fadime yine islerini halledip temele gazeteyi vermiş. Perşembe günü yine Temel gazete istemiş Fadime yine vermiş. Akşama doğru Temel Fadime’yi çağırıp "Fadime" demiş. "Dünyada ne salak insanlar var; dört gündür ayni adam ayni yerdeki ağaca arabasını çarpıyor"
|
"Aramakla bulunmaz, lakin bulanlar arayanlardır"
|
|
|
baklagül
baklagül
Yeni üye
inşAllah dese yakaran inşa eder YARADAN....
|
 |
« Yanıtla #187 : Haziran 09, 2009, 03:06:49 pm » |
|
burda kayserililerde war arkadaşlar
|
|
|
|
|
cilegah
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #188 : Haziran 09, 2009, 03:38:23 pm » |
|
Nasreddin Hocaya sormuşlar hocam Ramazan bizden memnun gitti mi? hoca cevaplamış: Memnun gitmese her sene on gün önce gelmez.
|
|
|
|
|
baklagül
baklagül
Yeni üye
inşAllah dese yakaran inşa eder YARADAN....
|
 |
« Yanıtla #189 : Haziran 09, 2009, 04:53:17 pm » |
|
adamınbiri kızını kaybetmiş ordan geçen bir adama demişki 6 yaşlarında bir kız çocuğu gördün mü demiş o da demişki yürü yürü demiş karşına 10 tane sokak çıkacak demiş 1. değil 2.değil 3.değil 4.değil 5.değil 6.değil 7. değil 8. değil 9.değil 10. cadeye git demişkarşına 10tane bina çıkacak demiş 1.değil 2.değil 3.değil 4. değil 5. değil 6. değil 7. değil 8. değil 9.değil 10. binaya gir demiş binada 10 kat war demiş 1. değil 2.değil 3. değil 4. değil. 5.değil 6.değil 7. değil 8. değil 9. değil 10.kata çık demişkarşına 10 tane oda çıkacak demiş 1.değil 2.değil 3.değil 4.değil 5.değil 6.değil 7.değil 8. değil 9. değil 10. odaya gir demiş karşına 10 tane sandık çıkacak demiş 1.değil 2. değil 3.değil 4.değil 5.değil 6.değil 7.değil. 8.değil 9.değil 10. sandığı aç demiş karşına 10 tane KUR-AN'I KERİM çıkacak demiş 1.değil 2.değil 3.değil 4.değil 5.değil 6.değil 7.değil 8.değil 9.değil 10. KUR-AN çarpsınki ben görmedim demiş  bir kaçtane yanlışlık olmuş ama kusuruma bakmayın sokak demişim cadde yazmışım
|
|
|
|
|
karanlık
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #190 : Temmuz 13, 2009, 08:08:50 pm » |
|
Nasreddin Hoca bir gün bir komşusuna gider ve komşu birşeyler ikram eder..Fakat ev sahibi biraz cimridir..Hocanın önüne koyduğu ekmek ısırılmayacak kadar bayattır yanına da nisbet yapar gibi koca bir tas bal koymuştur..Hoca ekmeği yiyemeyeceğini anlayınca başlar balı kaşıklamaya..Cimri komşu hemen atılır ' aman hocam o kadar bal midenize dokunmasın,içiniz kıyılır sonra..' Hoca hiç cevap vermeden durur mu ? ' ilahi komşu..Biz kimin içinin kıyıldığını biliyoruz'   
|
Kâmil odur ki ; koya dünyada bir eser, Eseri olmayanın yerinde yeller eser !... Mevlana
|
|
|
karanlık
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #191 : Temmuz 13, 2009, 08:10:56 pm » |
|
Fuzuli ve ruhi yolda yürümektedir..Ruhi yolun kenarında yatan köpeği gösterir..Köpek ölmek üzeredir..'görüyor musun şu köpeği ne kadar da FUZULİ'.. Fuzuli verir cevabı ' ya..vur tekmeyi çıksın RUHİ'  üstadların atışması bile hoş oluyor =)
|
Kâmil odur ki ; koya dünyada bir eser, Eseri olmayanın yerinde yeller eser !... Mevlana
|
|
|
|
feyiz
|
 |
« Yanıtla #192 : Temmuz 13, 2009, 08:43:03 pm » |
|
Fuzuli ve ruhi yolda yürümektedir..Ruhi yolun kenarında yatan köpeği gösterir..Köpek ölmek üzeredir..'görüyor musun şu köpeği ne kadar da FUZULİ'.. Fuzuli verir cevabı ' ya..vur tekmeyi çıksın RUHİ'  üstadların atışması bile hoş oluyor =) 
|
"Allah'ın elinden daha üstün el yoktur.Zulmünün cezasını çekmeyen hiçbir zalim yoktur".
|
|
|
setre
Moderatör
aktif yazar

Hâzâ Tezülü
|
 |
« Yanıtla #193 : Temmuz 14, 2009, 08:50:54 pm » |
|
Adamın biri iş başvurusunda bulunmuş. Görüşmeye çağırmışlar; görüşme sonuna doğru adama yönetici sormuş: -Peki beklentilerin neler? Adam saymaya başlamış: -Öncelikli olarak bir araba istiyorum, ayrıca şu anda bulunduğum dairenin kirası biraz fazla onu da şirketin karşılaması iyi olur,maaş olarak da 3000$'dan aşağı çalışmam....
Şirket yöneticisi dinler ve: -Biz sana son model bir Mercedes ve Tarabya'da bir villa vereceğiz, ayrıca bizim bu iş için planladığımız maaş 6000 $'dı demiş. Bizim adamın gözleri fırlamış: -Şaka yapıyorsunuz.... Şirket yöneticisi hemen eklemiş: -Önce sen başlattın !!
|
|
|
|
|
tefhim
|
 |
« Yanıtla #194 : Temmuz 15, 2009, 05:52:48 pm » |
|
Timur Nasreddin Hoca Merhumu huzuruna çağırtıp yanına oturttuktan sonra küçümsemek için sormuş:Hoca seninle eşek arasında ne kadar fark var? Hoca Merhum aralarını şöyle bir karışlamış:İki karış demiş.
|
Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.
|
|
|
|
feyiz
|
 |
« Yanıtla #195 : Temmuz 15, 2009, 06:01:56 pm » |
|
Temel,doktora şikayetini anlatıyordu: -Doktor bey,son zamanlarda bende unutkanlık var. Doktor: -Genellikle ne zaman oluyor? Temel şaşkın şaşkın sordu: -Ne ne zaman oluyor?!
|
"Allah'ın elinden daha üstün el yoktur.Zulmünün cezasını çekmeyen hiçbir zalim yoktur".
|
|
|
|
feyiz
|
 |
« Yanıtla #196 : Temmuz 15, 2009, 06:08:27 pm » |
|
Temel ve Cemal,askerde,uçaktan paraşütle atlama tatbikatlarına katılmışlardı.İlk defa Cemal,sonra da Temel atladı.Fakat paraşütün açılmaması nedeniyle,Temel'in çivi gibi dalışa geçtiğini farkeden Cemal: -Uyy Temel! Paraşütün açılmamış ,dedi. Temel,Cemal'ın yanından hızla geçerken,kahkahalarla cevabını verdi: -Ha uşağum,niçun derdedersun.Bu gerçek atlayış değil,tatbikattur daa! 
|
|
|
|
duha
Moderatör
popüler yazar

ѕησωƒℓαкє
|
 |
« Yanıtla #197 : Temmuz 21, 2009, 07:39:53 pm » |
|
Temel asansöre binmiş başlamış beklemeye bir müddet sonra Dursun girmiş asansöre bakmış
Temel bekliyor oda beklemiş.
Bu arada biri daha binmiş ve neden beklediklerini sormuş
Temel hemen cevap vermiş :
- "uşagum görmeymisun ha burda 4 kişiliktir yazayı"
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Şimdi Senden Vazmıgeçmeli; Masal olup yola devam mı etmeli??
|
|
|
setre
Moderatör
aktif yazar

Hâzâ Tezülü
|
 |
« Yanıtla #198 : Temmuz 21, 2009, 08:14:33 pm » |
|
 temel işte...
|
|
|
|
tatlum
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #199 : Temmuz 21, 2009, 09:36:44 pm » |
|
Temel okula gidiyormuş öğretmene sınıfa girmiş ve çocuklar bu gün öğrendiğimiz harfleri sayıcağız demiş herkes c ye kadar saymış temel alfabenin hepsini saymış temel zil çalınca koşarak annesinin yanına gidip dersteki başarısını anlatmış anne neden olabilir diye sormuş anneside karadenizli olduğun için oğlum demiş. Ertesi gün öğretmen öğrendiğimiz sayıları sayın demiş herkes 3 e kadar saymış temel 10 a kadar saymış eve gelince yine annesine anlatıp neden olabilir diye sormuş anneside yine karadenizli olduğun için oğlum demiş ertesi gün öğretmen sınıfa girince öğrencilerin boylarını ölçmüş temel dersten çıkınca yine annesinin yanına koşup anne öğretmen bu gün boylarımızı ölçtü arkadaşları 70 cm çıktı bende 1 metre 70 cm çıktım karadenizli olduğum için dimi anne deyince annesi hayır oğlum herkes 6 sen 16 yaşındasın demiş 
|
İhlasında İhlas İhlası Terk Etmektir... İhlasında İhlas Görenin İhlası İhlasa Muhtaçtır
|
|
|
|