|
Gül_Sultan
|
 |
« Yanıtla #40 : Aralık 18, 2007, 12:47:10 am » |
|
gayserili gonyali arkadasini ziyarete gider konya ya. konya ya gitmis ken mevlana hz lini ziyaret ederler. sonra mevlevilerin dönmelerini izlerler birlikte. konyali övünererk sorar gördünmü onlari nasil dönüyolar.gaysreli sorar ne diyn dönüyolar ki, konyali Allah diyi dönüyolar .gayserili: oda bisiymi biz Allah didik miydin bi daha dönmezik

|
İnsanların sevgisini kazanmak aklın yarısı, güzel soru sormak ilmin yarısı, güzel idare etmek geçimin yarısıdır.
Hz. Ömer (r.a.)
|
|
|
geziginc
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #41 : Ocak 09, 2008, 11:02:25 pm » |
|
nasreddin merhuma hanimini sikayete gelmis ler hoca efendi senin hanima dikkat et cok geziyor hoca cevaben:olamaz eger bu kadar cok geziyor olsaydi bazen bizim eve de ugrardi.
|
|
|
|
|
BALYALI
aktif okur

Himmet ya Üstaz.!!
|
 |
« Yanıtla #42 : Ocak 09, 2008, 11:05:00 pm » |
|
|
اترك الترك ماتركوكم
|
|
|
|
İsra
|
 |
« Yanıtla #43 : Ocak 11, 2008, 09:09:34 am » |
|
Dursun, arkadaşı Temel’i Facebook’ta bulmuş... İkilinin birbirine gönderdiği mesajlar; Dursun: Beni tanımadın mı Temel... Temel: Hayır tanımadım... Dursun: Yav ilkokulda aynı sırada oturuyorduk... Temel: Benim ilkokulda sakallı bir arkadaşım yoktu...
=)
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapForum Kurallarını Okumak İçin Lütfen Tıklayınız
|
|
|
|
Miftahulkuluub
|
 |
« Yanıtla #44 : Ocak 17, 2008, 04:47:26 pm » |
|
Buna çok güleceksiniz. Bir uçak görevlisi olsanız ve bir facia ile karşılaşmanız durumunda ,sizden değişik milletlerden oluşan yolcuları tasfiye etmeniz istense , ne yapardınız? Türk kafile bir uçakta yurt dışına gidiyormuş. Pilot aniden hostesleri çağırmış ve demis ki:'Uçak düşmek üzere. Tüm yolculara atlamalarını söyleyin. Şu anda deniz Üzerindeyiz ve denize cok yakin uçuyorum, atlarlarsa kurtulma şansları var ama atlamazlarsa herkes ölecek!
'Tabii böyle bir şeyi insanlara yaptırmak çok zormuş. Hosteslerden en akıllısı düşünmüş taşınmış, herkese uygun bir dille anlatılırsa uçaktan atlamalari sağlanır diye karar vermis ve ilk olarak Amerikalı kafilenin yanına gitmiş: 'Sayin yolcularımız; üzerinde bulunduğumuz alan Japonlarin arastırma laboratuarlarıyla kaplı. Eğer oraya ulasırsanız tüm Japon teknolojisi Sırlarını kaparsınız!
Bütün Amerikalılar kosarak cıkışa gitmiş ve atlamış;
Sonra hostes Ingilizlere yönelmis:
'Sayin yolcularimiz şu anda dunyanın en geniş ve verimli sömürgeleri üzerindeyiz; eğer hemen el koyarsanız sonsuza dek sizin olurlar!'
Bütün Ingilizler hevesle atlamış;
Sıra Fransızlara gelmiş. Hostes: 'Bayanlar Baylar, affedersiniz rahatsız ediyorum; fakat rica etsem uçaktan atlar mısınız; simdiden teşekkür ederim demiş.
Fransızlar: 'tabi, mersi!' demis ve sırayla atlamıslar.!
Hostes bu kez Almanlara yonelmis: 'Laaaan! Atlayin çabuk aşağı!' diye bağırmış.
Alman kafile 'heil' demiş ve atlamış.
Veee sıra gelmiş Türklereee.
Hostes yandan yandan gülümseyerek ve koltuga hafif dayanarak şöyle demiş:
'Siz var yaa... Buradan hayatta atlayamazsınız!'
shiftdelete.net
|
Ebû Hüreyre radıyallâhü anh’den: “Bir kimse, bir yerde gıybet edilmesine mâni olursa, Cenâb-ı Hakk, ondan yetmiş türlü âfet ve belâyı uzaklaştırır.”
|
|
|
|
İsra
|
 |
« Yanıtla #45 : Ocak 17, 2008, 06:09:01 pm » |
|
=)
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapForum Kurallarını Okumak İçin Lütfen Tıklayınız
|
|
|
|
afrah
|
 |
« Yanıtla #46 : Ocak 17, 2008, 06:38:49 pm » |
|
|
.....Eger bu yoldan dönmek kader ise, o kader beni bulmadan Emanetini üzerimden al YARAAB....
|
|
|
|
enfa
|
 |
« Yanıtla #47 : Ocak 17, 2008, 11:39:31 pm » |
|
|
Kendimi arıyorum, meşgul çalıyor..!
|
|
|
duha
Moderatör
popüler yazar

ѕησωƒℓαкє
|
 |
« Yanıtla #48 : Şubat 08, 2008, 11:12:43 pm » |
|
Baba, ortaokul üçüncü sınıfa giden oğlunun elinde karneyle salona girdiğini görür. "Allah Allah, dönem ne çabuk bitmiş..." diye düşünür ve oğluna seslenir: -"Getir bakayım şu karneyi!" -"Al baba..." Adam karneye bir bakar ki, beden eğitimi ve resim dışındaki tüm dersler zayıf. -"Bir dediğini iki etmiyoruz, bilgisayar dedin, bilgisayar aldık, ingilizce kursu dedin ingilizce kursuna gönderdik, gitar kursu, müzik aletleri, ne istersen yapıyoruz. Kız arkadaş uğruna harcadığın çiçek parasının haddi hesabı yok. Ne bu notların hali, rezil şey!" -"Baba... O benim karnem değil ki, senin kitaplarını karıştırıyordum, birinin arasında karnelerinden birini bulmuştum..." 
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Şimdi Senden Vazmıgeçmeli; Masal olup yola devam mı etmeli??
|
|
|
|
osmanli
|
 |
« Yanıtla #49 : Şubat 19, 2008, 01:19:30 am » |
|
Bir gün adamin biri bir otele gitmis otelde aksam yemegi yerken garson yanina yaklasmis sormus: bir emriniz varmidir diye,garson o kadar güzel sormuski adamin dikkatini cekmis. o anda adam sormus garsona, nerelisin? bizim garson hemen cevap vermis, Kayseriliyim kacsenedir bu otelde calisiyorsun? bizim kayserili hemen cevap vermis, onsenedir.. onsenedir bu otelde calisiyorsun? oteli halen üzerine geciremedinmi? bizim kayserili derin bir nefes cekmis, Ah sorma dayi sorma...bu otelin sahibide Kayserilide ondan geciremedim demis..... 
|
Ey Rabbimiz! Bazı yüzlerin ağarıp, bazı yüzlerin kararacağı günde; bizi yüzleri ak, gönülleri pak olan, sevgili resülünün bayrağı altında toplanan mesut insanlar zümresine kat. O'nun(sav) yanında cennete girmeyi, mübarek Cemalini görmeyi, Senin dostlarınla komşu olmayı ve en büyük makam olan rızana ulaşmayı nasib eyle
|
|
|
|
müteallim
|
 |
« Yanıtla #50 : Şubat 19, 2008, 01:31:02 am » |
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
duha
Moderatör
popüler yazar

ѕησωƒℓαкє
|
 |
« Yanıtla #51 : Şubat 19, 2008, 01:48:35 am » |
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Şimdi Senden Vazmıgeçmeli; Masal olup yola devam mı etmeli??
|
|
|
|
Nakkaş
|
 |
« Yanıtla #52 : Mart 08, 2008, 03:50:19 pm » |
|
SİZ OLSANIZ NE YAPARDINIZ?
Yaşlı bir çiftçi trafik kazasında mağdur olduğu gerekçesi ile mahkemede savunma yapmaktaydı. Kazaya sebep olan nakliye firmasının avukatı sordu:
- Kaza yerine gelen polis ekibine iyiyim demedin mi? Çiftçi ifadesine başladı:
- Traktörümün arkasında besili ineğim sarıkız ile giderken bu nakliye şirketinin kamyonu…Avukat sözünü kesti:
- Ayrıntıları sormuyorum yalnızca bu soruma cevap ver kaza yerine gelen polis ekibine “iyiyim” dediniz mi demediniz mi?
- Şimdi efendim biz sarıkız ile birlikte giderken… Avukat yine çiftçinin sözünü keser ve hâkime dönerek;
- Efendim bu adam, kaza yerine gelen polis ekibi kendisine durumunu sorduğu zaman “çok iyiyim” demiş, şimdi aradan 3 – 4 hafta geçtikten sonra, mağduriyetini öne sürerek müvekkillimi dava ediyor. Lütfen kaza sırasında iyi olduğunu söyleyip söylemediği konusundaki soruma doğrudan cevap vermesini söyler misiniz.Hâkim:
-Bir dakika şu sarıkız hikâyesini duymak istiyorum. Çiftçi, hâkime teşekkür edip hikâyesini sürdürür.
- Bu nakliye şirketinin kamyonu traktörüme çarptığında, ben bir hendeğe, sarıkız başka bir hendeğe savrulduk. Sersemlemiş halde yatarken diğer taraftan da sarıkızın yanık yanık böğürmelerini duyabiliyordum. Belli ki çok acı çekiyordu.
O sırada oradan geçmekte olan polis ekibi durdu ve memurlardan birisi diğer hendekte duran sarıkıza baktı. Bir iki dakika sonrada tabancasını çıkarttı ve inlemekte olan sarıkızı iki kaşının ortasından vurdu. Ardından, elinde dumanı tüten tabancası ile yanıma geldi ve bana “Sen nasılsın amca” diye sordu. Siz olsanız ne cevap verirdiniz?
|
|
|
|
|
|
Gül_Sultan
|
 |
« Yanıtla #53 : Mart 08, 2008, 07:43:21 pm » |
|
|
İnsanların sevgisini kazanmak aklın yarısı, güzel soru sormak ilmin yarısı, güzel idare etmek geçimin yarısıdır.
Hz. Ömer (r.a.)
|
|
|
|
|
duha
Moderatör
popüler yazar

ѕησωƒℓαкє
|
 |
« Yanıtla #55 : Mart 08, 2008, 08:24:07 pm » |
|
az daha gidiyomuş çocuk  ellerine sağlık cnm 
|
|
|
|
Tesniye
araştırmacı

Nişan aldık yıldızları..
|
 |
« Yanıtla #56 : Mart 18, 2008, 01:05:17 pm » |
|
zekeriya beyaz bir gün hacca gitmiş....herşey yapıldıktan sonra sıra şeytan taşlamaya gelmiş....ve bizim zekeriya taşı almış tam atacakken,şeytan çıkarmış başını ve SENDEMİ ZEKEYİYA demişşşşşş
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapİmam kocamadı ki? Ezeli sırları ne sen bilirsin ne de ben Bu muammayı ne sen okuyabilirsin ne de ben Perde ardında sen ben dedikodusu var amma. Perde kalktı mı ne sen kalırsın ne de
|
|
|
|
enfa
|
 |
« Yanıtla #57 : Mart 22, 2008, 12:35:44 am » |
|
Kaynana olmak bir sanattır
Genç bir çocuk heyecanla annesine gelir ve asik oldugunu,evlenmek istedigini ve tanistirmak istedigini söyler. Ama sadece eglence olsun diye eve 3 kiz getirecegini ve annesinin evlenecegi kizi tahmin etmesini ister. Ertesi gün 3 güzel kizla eve gelir. Otururlar, bir süre sohbet ederler. Bir süre sonra çocuk heyecanla annesine ! sorar
"Tahmin ettin mi"diye.. Anne duraksamadan cevap verir:
Ortadaki kizilsaçli."
Oglan hayretle annesine sorar:
"Inanilmaz, nasil bildin?"
Anne cevap verir: "Bir tek ondan hoslanmadim.."
|
|
|
|
mustantık
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #58 : Mart 22, 2008, 01:09:57 am » |
|
Adamın biri yolda giderken lokantanın camındaki yazıya gözü ilişmiş camda ''Siz yiyin torununuz ödesin '' yazılı imiş adam fırsatı kaçırır mı? dalmış içeri güzelce karnını doyuduktan sonra tam kalkmış gidecekken; Garson: buyrun efendim bu hesabınız. demiş Adam: Ama camda ' siz yiyin dedeniz ödesin yazıyor' deyince Garson: Efendim zaten bu hesap dedenizin. diye cevap vermiş. 
|
Sana gerekli olmayan şey hakkında konuşma. İster akıllı, ister akılsız hiç kimseyle münakaşa etme. Ve kardeşini, anılmandan hoşlandığın şeyle an. (Abdulah ibn-i Mes’ud)
|
|
|
faanii
aktif okur

Dinin kökü rabıta'dır!
|
 |
« Yanıtla #59 : Mart 23, 2008, 10:58:16 pm » |
|
zekeriya beyaz bir gün hacca gitmiş....herşey yapıldıktan sonra sıra şeytan taşlamaya gelmiş....ve bizim zekeriya taşı almış tam atacakken,şeytan çıkarmış başını ve SENDEMİ ZEKEYİYA demişşşşşş

|
Biz evlatlarımızdan iki şey bekleriz.SADAKAT ve AZİM.
|
|
|
|
turab
|
 |
« Yanıtla #60 : Mart 27, 2008, 12:32:40 pm » |
|
Erkek Kulağı
Kadının biri kazada kulaklarını kaybetmiş. Araştırmaları sonucu iyi bir plastik cerrah bulmuş, ve girmiş ameliyata.
Ameliyat sonrası bandajlar açıldıktan bir süre sonra: - Aman ım Doktor! Bana erkek kulakları takmışsınız! diye bağırmaya başlamış.
- Kulak kulaktır! demiş Doktor... Kadını erkeği olmaz!
- Yanılıyorsunuz! demiş hasta... Herşeyi duyuyorum ama hiçbir sey anlamıyorum! 
|
Fukara kalbine her kim dokuna;Dokuna sînesi Allah okuna...
|
|
|
reis-de-aglar
emin_tatlılıoğlu
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #61 : Mart 27, 2008, 03:50:55 pm » |
|
|
zaman alışmayı öğretir;unutmayı asla.........
|
|
|
|
Pırıltı
|
 |
« Yanıtla #62 : Mart 27, 2008, 04:20:18 pm » |
|
|
İyi ağaç kolay yetişmez; rüzgar ne kadar kuvvetli eserse, ağaçlar da o kadar sağlam olur.
|
|
|
|
Asfa
|
 |
« Yanıtla #63 : Mart 27, 2008, 04:48:37 pm » |
|
|
İlimsiz ibadetin tadı olmaz!...
|
|
|
|
İsra
|
 |
« Yanıtla #64 : Mart 27, 2008, 09:38:00 pm » |
|
İş adamı Temel’in uyku problemi varmış... Doktoru “Kolay” demiş; “-Her gece yatarken on bin koyun sayarsan mışıl mışıl uyursun...” Ertesi gün telefonda; “-Dediğini yaptım... On bin koyun saydım, sonra bunları kırptım, sonra iplik yaptım, kumaş dokudum, sonra da palto diktirdim...” -Eee, sonra?... “-Astarı nereden bulacağımı düşünmekten uyuyamadım...”
|
|
|
|
|
Asfa
|
 |
« Yanıtla #65 : Mart 27, 2008, 10:57:15 pm » |
|
|
|
|
|
mustantık
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #66 : Mart 28, 2008, 11:43:33 am » |
|
İş adamı Temel’in uyku problemi varmış... Doktoru “Kolay” demiş; “-Her gece yatarken on bin koyun sayarsan mışıl mışıl uyursun...” Ertesi gün telefonda; “-Dediğini yaptım... On bin koyun saydım, sonra bunları kırptım, sonra iplik yaptım, kumaş dokudum, sonra da palto diktirdim...” -Eee, sonra?... “-Astarı nereden bulacağımı düşünmekten uyuyamadım...”
 Süper
|
Sana gerekli olmayan şey hakkında konuşma. İster akıllı, ister akılsız hiç kimseyle münakaşa etme. Ve kardeşini, anılmandan hoşlandığın şeyle an. (Abdulah ibn-i Mes’ud)
|
|
|
|
enfa
|
 |
« Yanıtla #67 : Mart 28, 2008, 10:24:36 pm » |
|
Elektrik supurgesi saticisi, bir apartman dairesinin kapisini calmis, kapiyi acan bayana - "Hanimefendi, bu elimde gormus oldugunuz kovanin icinde at pisligi var!" demis ve bu bir kova pisligi evin icine dogru savurarak dokuvermis. Sonra da - "Hanimefendi, elimdeki elektrik supurgesi ile 10 dakika icinde bunu temizleyemezsem, bunları yiyecegim..!" Kadin saticiya soyle bir bakmis - "Beyefendi, ustune domates sosu da istermisiniz? Elektrikler kesik de...! "
|
|
|
|
kaan
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #68 : Mart 28, 2008, 11:36:22 pm » |
|
Bir akıl hastanesinde bir deli, öteki deliye: - Ben bir roman yazdım, al oku; bakalım beğenecek misin, demiş. Ve kendisine kalınca bir kitap vermiş. Öteki deli, bir hafta boyunca okumuş romanı. Sonunda arkadaşı deliye: - Romanın çok ilginç, demiş; yalnız biraz kalabalık, çok isim var içinde. Kitabı veren deli: - Al, demiş, ikinci cildini de oku. Ve kalınca bir kitap daha vermiş. Yine aradan bir zaman geçmiş. Romanın ikinci cildini de alan deli: - Bunu da okudum, demiş; gerçekten çok ilginç ama, bu da çok kalabalık; çok isim var içinde... O sırada akıl hastanesinin doktoru gelmiş üstlerine: - Verin bakayım, demiş, o telefon rehberlerini. Ne zaman aldınız bunları; ben de kaç gündür onları arıyordum. 
|
En büyük sermaye, Allahü teâlâya güvenip, insanlardan bir şey beklememektir.
|
|
|
|
Asfa
|
 |
« Yanıtla #69 : Mart 29, 2008, 09:15:21 am » |
|
|
|
|
|
i.p.e.k
okur
*SaDaKaT FoRuM*
|
 |
« Yanıtla #70 : Mart 29, 2008, 10:36:43 am » |
|
ay çok muhteşem fıkralar ya bayıldım saolun
|
.oOBir ağaçtan bir milyon kibrit çıkar; Bir kibrit bir milyon ağaç yakar... Oo.
|
|
|
|
Asfa
|
 |
« Yanıtla #71 : Mart 29, 2008, 11:03:23 am » |
|
Fıkralar kalıp kalıp oturmuş gerçekten Emeklerinize sağlık kardeşim
|
|
|
|
i.p.e.k
okur
*SaDaKaT FoRuM*
|
 |
« Yanıtla #72 : Mart 29, 2008, 11:06:32 am » |
|
saol kardeşim saol:)
|
|
|
|
|
Pırıltı
|
 |
« Yanıtla #73 : Mart 29, 2008, 11:08:45 am » |
|
|
İyi ağaç kolay yetişmez; rüzgar ne kadar kuvvetli eserse, ağaçlar da o kadar sağlam olur.
|
|
|
|
afrah
|
 |
« Yanıtla #74 : Mart 29, 2008, 11:46:17 am » |
|
Elektrik supurgesi saticisi, bir apartman dairesinin kapisini calmis, kapiyi acan bayana - "Hanimefendi, bu elimde gormus oldugunuz kovanin icinde at pisligi var!" demis ve bu bir kova pisligi evin icine dogru savurarak dokuvermis. Sonra da - "Hanimefendi, elimdeki elektrik supurgesi ile 10 dakika icinde bunu temizleyemezsem, bunları yiyecegim..!" Kadin saticiya soyle bir bakmis - "Beyefendi, ustune domates sosu da istermisiniz? Elektrikler kesik de...! "
süper
|
.....Eger bu yoldan dönmek kader ise, o kader beni bulmadan Emanetini üzerimden al YARAAB....
|
|
|
|
Asfa
|
 |
« Yanıtla #75 : Mart 29, 2008, 11:57:49 am » |
|
süper Bencede
|
|
|
|
i.p.e.k
okur
*SaDaKaT FoRuM*
|
 |
« Yanıtla #76 : Nisan 05, 2008, 02:20:33 pm » |
|
- Karne - Cocuk karnesini almak icin cok heycanlanır ve okula gider karnesini alıp gelir. Ve babası sorar karnen nasıl olum der cocuk bes der.Babası karneye bakar türkce 1,matematik 1,hayat bilgisi 1,resim 1,müzik 1 der bu nasıl bes olum der cocukda hepsini toplayınca bes yapıyor baba der:)))
|
|
|
|
|
turab
|
 |
« Yanıtla #77 : Nisan 21, 2008, 01:10:26 pm » |
|
zeka
küçük rafet derslerine çok iyi çalısıyor, sınıfta sürekli en iyi notları alıyordu. Dönem sonunda da ''pekiyi'' ile dolu karnesini eve getirdi.
Babası karneye şöyle bir baktı ''aferin benım aslan oğluma. belli ki zekasını benden almış'' dedi.
O sırada annesi söze karıştı. ''ona ne şüphe, çünkü benim zekam tamamıyla yerinde duruyor.''
|
Fukara kalbine her kim dokuna;Dokuna sînesi Allah okuna...
|
|
|
|
|
|
Lika
|
 |
« Yanıtla #79 : Mayıs 04, 2008, 05:05:03 pm » |
|
Traji komik bir durum 
|
Hakkın karşına çıkardığı değişimlere, direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. “düzenim bozulur, hayatım alt üst olur” diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden iyi olmayacağını?? (Tebrizli Şems)
|
|
|
|