Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Aralık 02, 2008, 12:45:09 ÖÖ

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Mübârek Gün ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen ibadetler  (Okunma Sayısı 843 defa)
Oruc_Reis
yazar

« : Temmuz 03, 2007, 05:41:26 ÖS »

﴿ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ﴾

"Mübârek Gün ve Gecelerde Yapılması Tavsiye Edilen DUÂ ve İBÂDETLER" isimli bu eserimizde, tarif edilen bazı namaz, oruç ve duâlar hakkında "mutlaka kılınmalı, tutulmalı, okunmalı" gibi ifadeler yer almış bulunmaktadır. Halbuki buralarda tarif ve tavsiye edilen ibâdetler, nâfile ibâdetler cümlesinden olup, yerine getirilmesi mecbûri değildir. Fakat, bu "mutlaka" kelimeleri ile, sadece tarif edilen nâfile ibâdetlerin ehemmiyetine ve karşılığında verilecek mükâfatın büyüklüğüne işâret edilmek istenmiştir.

Nitekim hadîs-i kudsîde:

بِالْفَرَرئِضِ نَجَى مِنِّى عَبْدِى وَ بِالنَّوَافِلِ يَتَقَرَّبُ اِلَىَّ

buyurularak "Farzlarla kulum benim gadabımdan (azabımdan) kurtulur. Nâfilelerle bana (benim rızama) yaklaşır", buyurulmaktadır.

Böylece; nâfile ibâdetleri yerine getirmek mecbûrî olmamakla beraber, bu ibâdetler kulu 'a yaklaştırmaktadır.

O halde; mânevî mertebelere nâil olmak isteyen herkes, bu tarif edilen ibâdetleri imkân nisbetinde yerine getirmelidir. Yapılmadığı takdirde ise, mânevî bir mes'ûliyeti yoktur.
Moderatöre Bildir   Logged

cihan baginda ey akil, budur makbul-i ins i cin.Ne kimse senden incinsin, ne sen bir kimseden incin.
fatihan
Moderatör

« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2007, 05:58:43 ÖS »

sağolunuz.

Mektubat Dersleri için Tıkla>>>
osmanli
Moderatör

« Yanıtla #2 : Temmuz 03, 2007, 06:03:03 ÖS »

kardesim razi olsun kaleminiz dükenmesin :x

kardesinin yüzüne gülümsemen senin icin sadakadir
iyilik ile emretmen sadakadir:
ihvan
yazar

« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2008, 11:34:34 ÖÖ »

BELKİ MANEVİ BİR SORUMLULUK YOKTUR..RECEP AYINDA  HER ON GÜNDE BİR 12 REKATLİ HACET NAMAZI VAR,MÜNAFIKLAR BU NAMAZI  KILAMAZLAR NOTUNU GÖRÜNCE,,BAZI NAFİLELERDEN KAÇIŞ OLMADIĞINI DÜŞÜNDÜM,İNŞAAllah YANILMIYORUM.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Mübârek ev halkının mübârek kişisi! SERBEST KÜRSÜ Oruc_Reis 0 239 Son Mesaj Kasım 27, 2006, 01:46:54 ÖÖ
Gönderen: Oruc_Reis
Gecelerde ŞİİR Lika 0 153 Son Mesaj Mayıs 20, 2008, 03:49:46 ÖÖ
Gönderen: Lika
Korkuları ile alay edilen çocuklar pasif kalıyor ÇOCUK EĞİTİMİ İsra 8 656 Son Mesaj Temmuz 20, 2008, 03:25:54 ÖS
Gönderen: ihvan
Oruç Tutmanın Fazileti, Ramazan Ayında Yapılacak İbadetler [1 Eylül 2008] HAFTANIN MEVZUU SadakatNet 18 1856 Son Mesaj Eylül 13, 2008, 03:17:56 ÖS
Gönderen: yamakasi
Youtube yasaklı olmasına rağmen Türkiyede En çok ziyaret edilen 10'site Arasında HABER SAATİ duha 1 30 Son Mesaj Kasım 24, 2008, 11:22:26 ÖS
Gönderen: fatihan
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM