Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 17, 2010, 01:22:50 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Dede konuşuyor  (Okunma Sayısı 470 defa)
ihvan
popüler yazar

« : Ocak 21, 2009, 12:43:25 pm »

Akşam arabayla çocukları okuldan almaya gidiyorum,İslami bir radyoyu açtım dinliyorum.
Bugünlerde alevi açılımı moda oldu ya,
Dinlerken dj bir alevi DEDE si getirmis konuşturuyo.
Farklılıklarından bahsediyo.alevi İslam anlayışından falan,
Ama bir tek itiraz yok soru sorandan.
Tasdik etmese de susuyor.
Uzatmayayım meseleyi bir yerde şunu dedi Sözde  dede,
“muaviyenin sözde İslam ordusu”

Allahuekber, resmen sahabeye hakeret,ama karşısındaki susuyor.
Alevi İslam anlayışı diyor ibadetimiz farklı .(malum cem evinde yapılanlar)
Orucu soruyo,sadece muharrem orucundan bahsediyor.
Sunucuda çıt yok.
Ramazan orucu nedir soramıyor..(yazık)

Uzatmadan kısaca yazıyorum alevi arkadaşlarım  var beraber çalışıyoruz,anlaşabildiklerimiz çok az İslami düşüncede.
Lakin karşılarında eğilmeyiz .açıkça söyleriz kardeşim İSLAM sizin anladığınız gibi OLAMAZ.
Kendinize gelin İSLAMI adam gibi yaşayın.
Moda bugünlerde.ALEVİ açılımı
Açın, açın,medeniyeti hallettiniz,sıra mezheplerde.
Tamam bu memleketin insanı bu arkadaşlar,birlikte yaşayacağız elbette
ama
 alevinin  İSLAM anlayışını kabul etmek mümkin değil.
Benim sahabeme dil uzatacak ,hakaret edecek
Susacaksın.
Sunucu bey mecburmusun kardeşim  dede yi konuşturup söylediklerine baş sallamaya.
Sözde inançlarıyla batmışlar .
Namaz sız,ramazan oruç suz İslam olurumu.diyemiyorsan.yanlışlara ortak olma.

ihvan

Moderatöre Bildir   Logged
narçiçeği
aktif okur
**

« Yanıtla #1 : Ocak 21, 2009, 07:21:35 pm »

ya hakikaten bu iş nereye gidiyor ...buna bir dur demeyi düşünen yok ....

geçen bende şöyle bir konuşmaya şahid oldum ...sözde dini kanallardan birinde yaşlı bir kişi konuk .. muhtemelen hacdan ve ihramdan konuşuyorlar ... sunucu soruyor ben bu işi anlamam neden bir beyin ayakları görününce problem değil de , bayanın ki açık olunca cazip geliyor ...

yaşlı kişi ( alim ya da dinen bilgili diye getirilmiştir diyemiycem ) " aman sende erkeklerin nesine bakıcan başından aşağısını at çöpe hiç bir cazibesi yok "dedi ve biz kalakaldık eşimle ... "ama kadın öyle mi diyor .. her şekilde egzantrik gelir insana" .... aslında daha çok şey söyledi ama muhtemelen silinir diye eklemiyorum ...

sunucu soruyor ben anlamam gerçi ama ( bu sözleri de ayrıca sinir bozucu ya hadi neyse ) siz daha iyi bilirsiniz diyor .. yani bir çarşaflı veya kapalı bayana baktığınızda ne hissediyorsunuz ne düşünüyorsunuz ?? 

yaşlı adam "ne hissedicem yavv.".dedi hiddetle ..."siz hiç gördünüz mü güzel kadının kapandığını .. çarşafa girdiyse kapandıysa illaki çirkindir" ... o kadar asab bozucu idi ki daha fazla dayanamayıp kapattım ....

yani konu ne iken ne oldu ve nereye kadar sapıttı gitti Allah Kerim ... her sakallıyı dindar sanma devri çoktaaaannn geçti ..

Sakın terk-i edebden kûy-ı Mahbûb-i Hudâ’dır bu
Nazargâh-i ilâhidir, Makam-ı Mustafâ’dır bu
Günbatımı
popüler yazar

Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...

« Yanıtla #2 : Ocak 22, 2009, 10:20:49 am »

Alevilik ve İslam... Birbirinden çok farklı, akla kara gibi.

Devlet madem Alevilik açılımı peşinde, doğru birşey yapsın da İslam'dan tamamen ayırsın bâri. Nüfus kağıtlarındaki "Dini: İslam" kısmındaki "İslam" ibaresi yerine "Alevi" yazılsın. Kendileri de (Aleviler) orda burda "Biz de Müslümanız" demesinler.

Kur'an-ı Kerim'deki ayetlerden sadece biri bile inkar edildiğinde (namaz, ramazan orucu, vs.) dinden çıkarsın. Artık Müslümanlığın falan kalmamıştır.

SEN NE KADAR BİLİRSEN BİL; SENİN BİLDİĞİN, KARŞINDAKİNİN ANLADIĞI KADARDIR...
ihvan
popüler yazar

« Yanıtla #3 : Ocak 22, 2009, 10:38:20 am »

teşekkürler..AÇILIM yapacağız diye cem evlerindeki ruhsuz,batıl,anlamsız, sözde ibadetler hoş gösterilmeye çalışılırken,acaba  budamı hak diyip inanacak yeni neslin VEBALİNİ nasıl TAŞIYACAKLAR......İNSAF EHLİ SÜNNET bu millete ,millet islam için birşeyler yapsın diye getirdiği başımızdakiler,ALEVİLİĞİ meşrulaştıma peşindeler....herkes bilirki cevremizdeki alevilerin yüzde doksanı namaza camiye ,ramazan orucuna,kadının kapanmasına,haremlik ,selamlığa..vs vs karşıdırlar..özür dilerim gusle bile karşı olanlar çok...bu nasıl müslüman
Günbatımı
popüler yazar

Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...

« Yanıtla #4 : Ocak 22, 2009, 10:54:27 am »

Kendi ibadetlerini özgürce yapsınlar, inançlarını özgürce yaşasınlar. Bizler laf etmez kınamayız. Sonuçta aynı ülkenin vatandaşlarıyız, birlik içinde olmalıyız. Sanırım hükümetin yapmak istediği de bu...

Fakat bunun adına Müslümanlık dediklerinde "Orda bir dur!" demek lazım. Çünkü Alevilik, Müslümanlık değil!..

SEN NE KADAR BİLİRSEN BİL; SENİN BİLDİĞİN, KARŞINDAKİNİN ANLADIĞI KADARDIR...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Kaşıkçı Dede ve Ladikli Ahmed GÖNÜL SULTANLARIMIZ hocaoğlu 3 673 Son Mesaj Ekim 23, 2007, 12:46:11 pm
Gönderen: hocaoğlu
dede torun diyalogları ; ) MİZAH KÖŞEMİZ duha 0 323 Son Mesaj Kasım 23, 2008, 10:53:47 am
Gönderen: duha
Bitkiler Konuşuyor BİLİM VE TEKNOLOJİ DÜNYASI Lika 0 289 Son Mesaj Ocak 10, 2009, 04:57:52 am
Gönderen: Lika
Henüz 7 yaşında ama 4 dil konuşuyor HABER SAATİ ene dost 1 122 Son Mesaj Ağustos 21, 2009, 12:28:50 pm
Gönderen: yeşil elma
Yıl 1920.Büyük Millet Meclisi’nde Mustafa Kemal Paşa Konuşuyor TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ Fatihan 1 189 Son Mesaj Kasım 23, 2009, 11:46:35 am
Gönderen: ihvan
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM