Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 21, 2010, 12:12:27 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Ölüm ve Düşündürdükleri  (Okunma Sayısı 713 defa)
ah_suf
Yeni üye
*

« : Temmuz 29, 2007, 09:03:33 pm »

Garib,Şam'da ve Yemen'de olan değil lahıd ve kefende olandır,denilmiş. Fahr-i Kainat(SAV) Efendimiz ' Size iki vaiz bırakıyorum:Biri konuşucu,diğeri süküt edici...Kur'an-ı Kerim ve ölüm.'buyurarak ölümün nasıl vaiz olduğu hususuna dikkatlerimizi çekmiştir. Evet ölüm bir vaizdir,ancak ibretle bakan ondan istifade edecek ve ders alabilecektir. İbrahim b. Edhem Hazretlerine neden dualarının kabul olunmadığını soran cemaat 10 maddelik cevap almışlardır ki bir tanesi şudur: 'Sizler ölüm haktır diyorsunuz ama hiç hazırlık yapmıyorsunuz, ölenlerinizi görüyor ama ibret almıyorsunuz.' Peki ölümden ve ölüden nasıl ders alınacaktır? Meyyit o haliyle bize sanki şöyle hitab etmektedir:'Ey filan,sendeki el,ayak,göz,kulak vs. bende de mevcut olmasına rağmen ben ne tutabiliyor,ne yürüyebiliyor,ne görebiliyor ne de duyabiliyorum;zira ruhum kabzolundu.Halbuki yapacak nice işlerim,alacak ve vereceklerim,planlarım,hesaplarım vardı.Bitmez dediğim işler ben ölünce bak nasıl bitti.Biraz daha yaşasaydım içerisinde bulunduğum günah ve haram bataklığından çıkacak,tevbe edecek,namaz niyaza başlayacaktım.Haklarını kasbettiklerimden helallik alacak,kapıma gelip te hayır hasenat isteyenleri kovmayacak,yüzümü ekşitmeden alnımı kırıştırmadan fazlasıyla verecektim. Heyhat ki hiç düşünmediğim,hazırlık yapmadığım ölüm ansızın geldi çattı. Sen de benim bu halime düşmeden aklını başına al da perişan olma.' Bir mezar taşında ne güzel ifade edilmiş:'Ey yolcu ne gezersin benim gibi?! Ben de gezerdim senin gibi. Ben olamam senin gibi. Ama bir gün sen olursun benim gibi.' Öyleyse azığımızı tedarik edelim. Üç beş günlük seyahat için para,elbise vs. ne lazımsa almadan yola çıkmayan bizler acaba ebedi aleme yapacağımız o kaçınılmaz yolculuk için lazım olanı hazırlayabildik mi? Yüce Rabbimize alnımızın akıyla kavuşmanın arzu ve heyecanını duyabiliyor muyuz? Unutulmamalı ki yaşadığımız gibi ölürüz,öldüğümüz gibi de diriltiliriz. Diğer bir ifadeyle nasıl bir ölüm arzu ediyorsak öyle bir hayat yaşamalıyız. 83 yıllık ömrünü Allah(CC) ve Rasülünün(SAV) rızasını kazanmak,ahırette en az pişmanlık duymak için bedeniyle,ilmiyle,malıyla çalışanlar ve son yolculuğunda onbinlerin iştiraki,milyonların duası ile uğurlananlar gibi olmak da elimizde,85 yılını isyan,tuğyan ve inkar bataklığında geçirip helak olanlar gibi de olmak elimizde...Nitekim Allah-ü Teala 'hidayeti isteyene' vermektedir. Ve son olarak;'Ölüm güzel şeydir,budur perde ardından haber. Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber?' İmzaDava büyük biz küçüğüz
Moderatöre Bildir   Logged

ava büyük biz küçüğüz
müteallim
Moderatör
popüler yazar

« Yanıtla #1 : Ağustos 01, 2007, 01:37:07 am »

tesekkürler

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Fatihan
Administrator
popüler yazar

Milimi milimine Ehli sünnet...

« Yanıtla #2 : Ağustos 07, 2007, 07:42:52 pm »

Alıntı

Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber?'

Okunu attı mı ölüm, siperler boşuna;
O şatafatlar, altınlar, gümüşler boşuna;
Gördük bütün insan işlerinin iç yüzünü;
Tek güzel şey iyilik, başka düşler boşuna

Ömer HAYYAM

Elinize sağlık hocam...

'Ene, ene, ene' diyen kaybetti!

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.evlilikmektebi.com
keyhan
Yeni üye
*

« Yanıtla #3 : Ağustos 07, 2007, 11:16:09 pm »

Teşekkurler Ölüm güzel şey tabi hazırlık varsa

Hiç bi edeb vasılı hûda olamaz
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Sessizlik ve Ölüm ŞİİR YaBaN_GuLuM 0 495 Son Mesaj Ocak 11, 2005, 08:49:44 am
Gönderen: YaBaN_GuLuM
Bayramın düşündürdükleri! İSLAM-GENEL İsra 0 175 Son Mesaj Eylül 22, 2009, 04:20:59 am
Gönderen: İsra
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM