Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm ya, Ziyaretçi. Bi zahmet üyemiz isen giriş yap üyemiz değilsen üyemiz oluver. Kasım 22, 2008, 01:44:36 ÖS

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Peygamberimiz (sav)'in duaları  (Okunma Sayısı 300 defa)
yaş14
okur
*

« : Ağustos 13, 2006, 03:45:54 ÖS »

Harun Yahya

Kuran'da Peygamberimiz (sav)'in gece dua için kalktığı bildirilir.

Şu bir gerçek ki, 'ın kulu (olan Muhammed,) O'na dua (ibadet ve kulluk) için kalktığında, onlar (müşrikler,) neredeyse çevresinde keçeleşeceklerdi. De ki: "Ben gerçekten, yalnızca Rabbime dua ediyorum ve O'na hiç kimseyi (ve hiçbir şeyi) ortak koşmuyorum." (Cin Suresi, 19-20)

Kuran'da birçok ayette Peygamberimiz (sav)'in dualarından bahsedilmektedir. Peygamberimiz (sav) dualarında 'ı sıfatları ile anarak O'nu yüceltmiştir. Peygamberimiz (sav)'in Kuran'da bildirilen dualarından biri şöyledir:

De ki: "Ey mülkün sahibi 'ım, dilediğine mülkü verirsin ve dilediğinden mülkü çekip-alırsın, dilediğini aziz kılar, dilediğini alçaltırsın; hayır Senin elindedir. Gerçekten Sen, herşeye güç yetirensin." (Al-i İmran Suresi, 26)

Peygamberimiz (sav) de, tüm diğer peygamberlerde olduğu gibi ins ve cin düşmanlarının tehditi ve baskıları ile karşı karşıya kalmıştır. Onların bu baskılarına karşı sabır ve dayanıklılık gösteren Peygamber Efendimiz'e, şeytanın olumsuz telkinlerine ve manevi saldırılarına karşı 'tan şöyle yardım istemesi emredilmiştir:

Ve de ki: "Rabbim şeytanın kışkırtmalarından sana sığınırım. Ve onların benim yanımda bulunmalarından da Sana sığınırım Rabbim." (Müminun Suresi, 97-98)

Peygamberimiz (sav)'e, dualarında 'tan bağışlanma dilemesi ve Rabbimizin merhametini zikretmesi şöyle emredilmiştir:

Ve de ki: "Rabbim bağışla ve merhamet et, Sen merhamet edenlerin en hayırlısısın." (Müminun Suresi, 118)

Rivayetlerde ise, Peygamber Efendimizin 'a kendisine güzel bir ahlak ve iyi bir huy vermesi için dua ettiği ve dualarında 'a şöyle yalvardığı belirtilir:
"Allah'ım! Yaratılışımı ve ahlakımı güzelleştir. İlahi! Beni ahlakın kötülerinden uzaklaştır."

'ın, "De ki: "Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi?" (Fatır Suresi, 77) ayetiyle de bildirdiği gibi dua müminler için çok önemli bir ibadettir. İnsan, acz içinde, dilemedikçe hiçbir şeye güç yetiremeyeceğini bilerek, umarak ve korkup sakınarak, her konuda 'a yönelmeli, herşey için O'na dua etmelidir. Peygamber Efendimizin ve Kuran'da duaları zikredilen diğer peygamberlerimizin duaları müminler için en güzel örneklerdir. Onlar dualarında hem 'a nasıl teslim olduklarını, 'ı tek dost ve yardımcı olarak gördüklerini göstermişler, hem de Rabbimizi en güzel isimleri ile yüceltmişlerdir. Peygamberlerimizin dualarında ayrıca hiç vakit gözetmeden, her an dua ettikleri ve ihtiyaç içinde kaldıklarında hemen Rabbimize yöneldikleri görülmektedir
Moderatöre Bildir   Logged

YALANSIN  DÜNYAA ,  YALANSIN .......
inşirah
aktif okur
**

« Yanıtla #1 : Ekim 25, 2008, 05:10:46 ÖÖ »

razı olsun
Moderatöre Bildir   Logged

>>>İnsanoğlu,kendine kabır hazırlamakla değil,kendini kabre hazırlamakla meşgul olmalıdır<<<
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Kur'an'dan Peygamber duaları KUR'AN-I KERİM VE SÜNNET-İ SENİYYE İsra 3 313 Son Mesaj Aralık 23, 2005, 10:16:19 ÖS
Gönderen: verda
Peygamberİmİz(sav), Özellİklerİ, GÖrÜnÜŞÜ... GÖNÜL SULTANLARIMIZ dihancioglu 6 518 Son Mesaj Ocak 05, 2006, 06:15:31 ÖÖ
Gönderen: İsra
Ebu Derdâ'nın Duaları İSLAM-GENEL fatihan 2 358 Son Mesaj Nisan 14, 2008, 08:23:44 ÖS
Gönderen: Mahi
2. Abdülhamid Han ve Peygamberimize (SAV) Hakaret TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ tarihman 3 587 Son Mesaj Ağustos 14, 2007, 06:12:37 ÖS
Gönderen: Himmet
Namazda duaları okurken mealini düşünmek. İSLAMİ SORULARINIZ VE CEVAPLARI fuducuk 9 220 Son Mesaj Ekim 25, 2008, 09:09:28 ÖÖ
Gönderen: Tuğra

Forumumuzda "özel mesajlar" yöneticilerimiz tarafından amacı dışında (şeri şerife muhalif) kullananları tesbit amacı ile incelenmektedir!
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.7 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sadakat İslami Forumları 2004-2008
XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM

Google ve orumceklerin son ziyareti Bugün 07:18:02 ÖÖ