Gönderen Konu: Yanında kimi taşıyorsun, bil ki ona benziyorsun.  (Okunma sayısı 2477 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsra

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 7482

Her arkadaş, kendi çizgisinin davetçisidir. Rengini katar yürüdüğü yollara. Onunla dolaşanlar, beraber olanlar, ona benzemeye başlar. Uzandığı dallara sizin elinizi de çeker. Yüreğinin konduğu güller, bir bakmışsınız ki, sizin de konağınız oluvermiş. Geçen zaman, yüreklerinizi de elele tutuşturmuş. Aynı havası solumak, aynı yolda yürümek oluvermiş. Her insan, duygularını katar yürüyüşüne ve her baktığı yön, onun yolu olmaya adaydır. Yolu yolunuz olsun istediklerinizle yakınlaşın. Rengini renginizle buluşturmak istediklerinizle buluşun. Sözünden hoşlandıklarınızın peşine düşün.

Benzemek istediklerinizi listenizin başına alın. Alın ki, zihin gözününüzün yardımcısı olup onu kaydetsin. Alın ki, aklınız onda gördükleri ile beslensin. Alın ki, yanında durdukça, sizi birlikte görenler yakıştırsın. Etkilenmenizden dolayı size geçenler, sizede kalacak olanlar olsun. Alın ki, yüzdelik kapasitenin çoğu iyi bir tercihle dolsun. Alın ki, anınızın şahidi, zamanın kalemiyle geçmişe güzel yazı yazsın. Alın ki, dostluğunuzun etkisi, aklınızın pusulası olacak güzel bir örnek olarak hayatınızı aydınlatsın.

Sizin birlikte yaşayanlar, tercihlerinizin bereketini anlayışınızda ve yaşayışınızda gördükçe, onlarda hayırlı bir arkadaş tercihini zihinlerine öğretirler. Sen yaptıklarınla, kendini ve başkalarını onarırsın o zaman. Arkadaş, yüreğinin hafifiliği, gözünün aydınlığı, senin gözünü, sözünü ve yüreğini besleyen gıda kaynağındır. Arkadaşı iyi olanın, gittiği yollar, en az iki kişilik bir ordu izi taşır. Aynı paralelde düşünmenin heyecanı, aynı yolda yoldaş kılar. Ağarır yüzler, birleşir eller ve bütünleşir yürekler.
 
Rüzgârın esişindeki ahenk ve ferahlık eser iki arkadaş arasında. Sözüyle gönlünüz aydınlanır, yollar netleşir, bakışlar durulur, ruhunuz dinginleşir.

Önce Allah'tan dilemeli ve sonra arayışa geçmeliyiz. Ruhumuzu aydınlatıp yoluyla yolumuzu destekleyecek, yanına vardığımızda huzur bulacak, sıırımızı sırrı bilecek ve benim yücelmem onu sevindirecek ve benim de onunla sevinip şenleneceğim bir arkadaş arayışı, bir insanın kendine yapabileceği en büyük iyiliklerden biridir diye düşünüyorum. Fakat bunu için önce benim öyle olma kararlığım ve gayretim bana ilk yol arkadaşı olmalı. Önce kendime gelme kararlılığım olmalı. Kendimi görmek istediğim bir yer olmalı ki o tarafa yöneleyim. Yani ben farkında olmalı ve farkında olanlarla birlikte olma azmi taşımalıyım.

Arayan çoğunlukla bulmuş, tarih öyle yazıyor. Arattır ve buldur Allahım. Kadrini kıymetini bildir Allah'ım. Beni de arananlardan eyle Allah'ım. İstifade kabımı büyült Allah'ım. Ölçüm sen ol ve ölçümü sağlam tutmama yardım et Allah'ım.

saliha erdim