|
MAVERA02
|
 |
« : Mart 19, 2008, 11:08:32 am » |
|
DÜNYANIN HALİ
İçimde bir kıvılcım sanki bir şimşek Bu ne haldir yâ rab bilemiyorum. Bilmem rüyamıdır, düşmüdür desem, Ben gerçeği neden göremiyorum.
Benliğini yitirmiş insanlık bence Dünya’da kol gezer zulüm, işkence Alnı hiç secdeye gelmeyen gence Bakıp ta haline gülemiyorum.
Servet düşkünü insanın keyfi, Aldatır insanı dünya’da belki Haram mal ile yaşanan zevki Nedendir Allah’ım bilemiyorum.
Haramla kazanılan bir lokma ekmek Ahiret’te azâbın katlamak demek; Fakire vermezsen bir öğün yemek Mahşerde sevabın göremiyorum.
Tutmaz isen hakk’ın emrini mutlak Doyurur gözünü bir avuç toprak Dünyada ne yaptın dön geriye bak Günahtan başkasın göremiyorum
Mutluluk ararsan islâmda ara Haramla ehlini düşürme nâra Derman arar isen bulunur çare Helâlden başkasın göremiyorum
A.Kadir ÖKSÜZ
|
Doğru olsam ok gibi, yabana atarlar beni Eğri olsam yay gibi, elde tutarlar beni
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #1 : Mart 19, 2008, 11:09:21 am » |
|
TEFEKKÜR EDELİM
Pencereden bir rüzgar, huu huu diye esiyor Dışarda hava soğuk, sanki yer buz kesiyor Hiç dinledin mi kalpten, sana bir şeyler diyor Düşün seni yaratanı, gözün sil de şöyle bak, Ne güzellikler vermiş, neler yaratmış Cenâb-ı hak
Bütün dünya nimetlerini senin emrine vermiş Senin için meyveler, ne gonca güller dermiş O’nu tefekkür eden hep murâda erermiş İçinde âlem gizli, şöyle düşün, dön de bak Ne güzellikler vermiş, neler yaratmış Cenâb-ı hak
Yaratmazdı âlemi, yaratmasaydı peygamberi O’dur hakkında levlâk okunan mâh-ı enveri O’na salât-ü selam okuyan hâs ümmetini Yalnız bırakır mı hiç, ahiret’te gör de bak, Ne güzellikler vermiş, neler yaratmış Cenâb-ı hak
Sana verilenlerin hepsi birer emanet İyi koruyamazsan sonra olur felâket Dâim Allah’ı zikret, hem duaya devam et Faydasını görürsün tecrübe et, sına bak Ne güzellikler vermiş, neler yaratmış Cenâb-ı hak
İnsanlar derler ya hep, her şey dua üstüne Yardımcı ol küs’lere barıştırmak kastine Dünyada koymaz isen, sevap diye testine Cennette havz-ı Kevser, duyarsın burada bak Ne güzellikler vermiş, neler yaratmış Cenâb-ı hak
Ahsen-i takvim üzere yaratıldın ey insan Düşün seni yaratanı, asla o’na etme isyan Kurtulmak istersen kederden, gamdan her an Allaha tevekkül et, kadere râzı ol bak, Ne güzellikler vermiş, neler yaratmış Cenâb-ı hak
27.01.2007 A.Kadir ÖKSÜZ
|
Doğru olsam ok gibi, yabana atarlar beni Eğri olsam yay gibi, elde tutarlar beni
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #2 : Mart 19, 2008, 11:10:31 am » |
|
DÜŞÜNDÜN MÜ? Taş altında böcekleri Kırda açan çiçekleri Beyaz, kırmızı renkleri Kim yarattı düşündün mü.?
Deryaları denizleri Parmak ucundaki izleri Semadaki yıldızları Kim yarattı düşündün mü.?
Senin güzel kaşını Ekmeğini aşını Bedenindeki başını Kim yarattı düşündün mü.?
Bakan elâ gözlerini Yükü çeken dizlerini Yazlarını, güzlerini Kim yarattı düşündün mü.?
Dağlar, taşlar, ağaçları Başındaki o saçları Cümle kurt ve kuşları Kim yarattı düşündün mü.?
Kadir der ki ey kardeşler Aklı olan hayır işler Daim sizden dua bekler Hiç bunları düşündün mü.?
27.01.2007 A.Kadir ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #3 : Mart 19, 2008, 11:11:19 am » |
|
GÜLER GEÇERİM
Nerde boynu bükük bir garip görsem Bakarım haline görüp geçerim Her daim içimden yüreğim sızlar Akar kanlı yaşım, durup geçerim
Ümitsizliktir bazen, insanın hâli Karnımız doymuyor yesek te balı Gözü hiç doymayan zengin misâli 'Yaşarız dünyada' deyip geçerim
İnsan kılığına girmiş nâmertler Memleket bunlardan ne fayda bekler Komşusu aç iken tok gezen fertler 'Acep Müslüman mı? ' Deyip geçerim
Ahlaktan bî haber onlarca genci Hiç önemli değil beyaz ve zenci Öğretilmemişse Allah bilinci 'Korkmalı onlardan' deyip geçerim
Ne kadar söylesem cümlesi az’dır İnsanı kurtaran namaz niyazdır İmanı bütünler bu gün çok azdır 'Şükürler halime' deyip geçerim
Arkadaş tuzağına düşmeyin sakın Kötü alışkanlıklardan uzak dur bakın Kötü huy ve ahlâktan dâima sakın 'Dinlersen sözümü,' deyip geçerim
A.Kadir ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2008, 11:12:10 am » |
|
GÜNAH KİRLERİ
Kardelen misâli karları yarıp Çıkalım içinden biz bu günahın Allah’ın lütfuyla coşarak bir gün Dökelim tozunu biz bu günâhın
Geçit vermese de şeytanla nefis İçimde belirir kuvvetli bir his Bazen yağmur yağar, bazen olur sis Yıkarız kirini biz bu günâhın
İçimizde fırtınalar kopsa da Açılır ufkumuz güneş batsa da Türlü türlü tuzaklara yatsa da Sileriz pasını biz bu günâhın
Dikenlidir bu yol harâmi dolu Bırak eleştirme sağı ve solu En doğru, en güzel islâm’ın yolu Aşarız engelin biz bu günâhın
Uyma nefse benliğini at da gel Can-ı cân’a coşku ile kat da gel Allah için bir nasihat tut da gel Kıralım belini biz bu günahın
A.KADİR ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2008, 11:13:30 am » |
|
NE DİYEM..!
Günah deryasına batmış insanlık Acep kurtulur mu bilmem ne diyem Eğer çıkmaz ise her yer bataklık; Hâlimiz ne olur, bilmem ne diyem.
Ümit kesmeyiz o, ğafurdur mutlak Çünkü “lâ taknetû” diyor Hz. Allah Mü’minin vasfıdır ümitvâr olmak; Affedilir belki, bilmem ne diyem.
Dürüstlükten ayrılma ne derse el Bin kere tövbeni bozsan yine gel. İmanını kurtar, âlemi alsa da sel, Kurtulur inşAllah, bilmem ne diyem.
Pişmanlık duyup ta o’na yönelen Hem o’na dayanıp o’na güvenen Günahtan arınır çok tövbe eden Girer cennetine, bilmem ne diyem
Kadir der ki unutmayın dostlarım Vefâdır dostlara benim şiârım Sizinledir her gün tüm dualarım Beklerim duanızı, başka ne diyem
A.KADİR ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
Gül_Sultan
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 19, 2008, 12:34:35 pm » |
|
Allah (c.c.) razı olsun. Şiirlerinin hepsi çok güzel emegine saglık Abdulkadir kardeşim. 
|
İnsanların sevgisini kazanmak aklın yarısı, güzel soru sormak ilmin yarısı, güzel idare etmek geçimin yarısıdır.
Hz. Ömer (r.a.)
|
|
|
|
Asfa
|
 |
« Yanıtla #7 : Mart 19, 2008, 08:24:58 pm » |
|
Allah (c.c.) razı olsun. Şiirlerinin hepsi çok güzel emegine saglık Abdulkadir kardeşim. 
|
İlimsiz ibadetin tadı olmaz!...
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #8 : Mart 20, 2008, 11:58:58 am » |
|
YAKARIŞ (Yağmur Duası)
Ufukta kızıllık var, güneş neden doğmuyor Bulutlar öbek öbek, yağmur hâla yamıyor Gözlerden yaş akıyor, durmadan hiç dinmiyor Senden yardım bekleriz tek sığınağımız sensin Tez gönder rahmetini çiftçinin göz yaşı dinsin
Hiç şüphe yok insanlık, isyanlardadır dâim Dünya ayakta ise, senin dostların ile kâim Dünyada yaşayıp ta seni münkirler hâin Senden yardım dileriz tek sığınağımız sensin Tez gönder rahmetini çiftçinin yüzü gülsün
Büyük küçük böcekler, dağlardaki çiçekler Havalarda uçuşan rengârenk kelebekler Minarelerde ezan, okunur Allah-ü Ekber Senden yardım bekleriz tek sığınağımız sensin Tez gönder rahmetini çiftçinin göz yaşı dinsin
Toprak sanki çatlamış, ağzın açarcasına Öyle bir rahmet ver ki, sanki taşarcasına Dağlarda kurt ve kuşlar, yerde karıncasına Senden yardım dileriz tek sığınağımız sensin Tez gönder rahmetini çiftçinin yüzü gülsün
İnsanlar günahkârdır senden ümit bekliyor Seni zikretmeyen kalp, bir gün hemen tekliyor Mazlumlar duasında 'Allah' deyip ekliyor Senden yardım bekleriz tek sığınağımız sensin Tez gönder rahmetini çiftçinin göz yaşı dinsin
Yârap gönder rahmetin, habibin hurmetine Yeşersin bütün arz, yağmur bereketine Duâmız kabul olsun, erelim rahmetine Senden yardım bekleriz sen rahman ve rahimsin Tez gönder rahmetini tüm kulların sevinsin… Âmin..
A.Kadir ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #9 : Mart 20, 2008, 12:00:32 pm » |
|
ŞEHİDİM CAN MEHMEDİM
Hain bir kurşunla alnından vuruldun O anda hemen yerlere savruldun Sen de kınalı bir ana kuzusuydun Benim Şehidim, Can MEHMED’im
Toprağa düştüğün işte o anda Âh sesin duyuldu bütün cihanda Sanki bir yıkım oldu o an yuvanda Benim Şehidim, Can MEHMED’im
Analar bacılar herkes ağlıyor Gözyaşları yürekleri dağlıyor Yurtta herkes karaları bağlıyor Benim Şehidim, Can MEHMED’im
Operasyonlara hep koşuyordun Demiyordun yeter artık, yoruldum Sen bu vatanı çok seviyordun Benim Şehidim, Can MEHMED’im
Sen Askersin, Şanlı Mehmetsin Melekler altına kanadın sersin Allah sana büyük makamlar versin Benim Şehidim, Can MEHMED’im
Mehmed’im üzülme sen şehit oldun Arkanda binlerce Mehmetler koydun Herkesin gönlünde büyük taht kurdun Benim Şehidim, Can MEHMED’im
Hiç üzülme kanın yerde kalmayacak Sana kurşun atan murad almayacak O gülen yüzün ebediyyen solmayacak Benim Şehidim, Can MEHMED’im
Tüm şehitlerimizin Ruhu şâd olsun..
24.10.2007 A.KADİR ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #10 : Mart 20, 2008, 12:05:14 pm » |
|
RÜYALAR GERÇEK OLSA
Mevsimlerden bahar günlerden Cuma Erkenden dalmışım o gün uykuya Daha uyanmadan gördüm bir rüya Baktım geçmişime dalayım dedim
Yeşil bir vadi’de güller içinde Uzamışlar çamlar yollar içinde Uyandım kalmışım terler içinde Ne olur kalsaydım burada dedim
Dünya geçicidir rüyalar gibi Ne kadar çalışsak bulunmaz dibi Savrulur gideriz sanki kül gibi Felekten bir gün çalalım dedim
Kurtuldum rüyadan baktım gerçeğe Düşündüm halimi durdum her gece Boynu bükük garipleri görünce Bâri bu hâlime şükredem dedim.
Abdülkadir Öksüz
|
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #11 : Mart 20, 2008, 12:08:38 pm » |
|
SEVDİĞİN İÇİN (Anne)
Dokuz ay karnında taşıdın beni Bir gün usanmadın sevdiğin için Kulağıma ninni söyledin ninni Gözünden sakındın sevdiğin için
Dünyaya getirdin acı çekerek Katlandın zahmete sevdiğin için Büyüttün bizleri gün gün severek Kıskandın ellerden sevdiğin için
Öyle bir sevgi kurdun ki sen aramızda Usansan da kızamazdın sevdiğin için Şefkatle gözüme baktığın anda Güller açardı yüzünde sevdiğin için
Ak sütün büyüttü küçük bebeni Sallardın beşikte sevdiğin için Canım anam nasıl özledim seni Katlandın zahmete sevdiğin için
Gece ağladığımda uykun kaçardı Kalkıp ta bakardın sevdiğin için Senin nur yüzünde güller açardı Uyumazdın geceleri sevdiğin için
Okula gönderdin süsledin beni Bekledin akşamı sevdiğin için Hakkını helâl et üzdüysem seni Hakkın çoktur annem sevdiğin için
Hakkını helâl et ne olur bana Cennete lâyıksın sevdiğin için Melekler arkadaş olsunlar sana Evlâdına kanat gerdiğin için
Tüm Annelerin yıl boyu hatırlanması dileği ile, Hasta olan Annem için herkesten dua bekliyorum..
A.Kadir ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #12 : Mart 20, 2008, 12:13:19 pm » |
|
BABAMA ÖZLEM
Hayal meyal hatırlarım o gül yüzünü Unutamam sevgi ile bakan gözünü Şimdi hayatta olsan dinler sözünü Dizinin dibinden ayrılmam babam
Zaman zaman tefekküre dalarak Kalbimin içine hüzün salarak Babalara gıpta ile bakarak Ah benim babam da olsaydı babam
Uzun boylu babayiğit yapısı Kış günü açıldı evimizin kapısı Sanki evimizin direği, tapusu Sen gittin yıkıldı dünyamız babam
Halen özlerim düşündükçe seni Kim bilir ne kadar severdin beni Elbise alırdın bayramda yeni Alırdın değil mi? sağ olsan babam
Bir karlı havada haberin geldi Dediler ki hoca kendinden geçti Ezan okurken hem yere düştü Yatırdılar yatağa upuzun babam
Dilin tutulmuştu o anda hemen Namazı bırakmış tüm seni gören Bir Cuma günü vakitse öğlen Bıraktın bizleri, sen öksüz babam
Çok sıkıntı çektik sen gittiğinde Ağlardık hepimiz sesli, sessizce Evimize bir misafir gelince Arardık gününü hüzünle babam
Kınalı derlerdi nâmına senin Dinlenirdi ezanın uzaktan hemin Rehberim olmuştun küçükken benim Balkonda okurdum, ezanlar babam
Kim bilir görseydin torunlarını Çok Sever okşardın yanaklarını Sokardın ağzına parmaklarını Belki omuzuna alırdın babam
03.10.2007 UŞAK Abdülkadir Öksüz
1967 Yılında Minarede yatsı ezanını okuduktan sonra buz tutan beton zemin üstünde ayağı kayarak düşüp, beyin kanamasından rahmetli olan ve arkasında 5 çocuk yetim bırakan simasını hayal meyal hatırladığım babamın aziz ruhuna ithafen yazdığım bir şiir. Allah nur içinde yatırsın..
|
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #13 : Mart 20, 2008, 12:16:17 pm » |
|
GÖNÜLE SİTEM Gurbet ellerde ömür boyunca Umduğuna nâil olmadın gönül İçine hasretlik hüznü dolunca Bir daha da yüzün gülmedi gönül
Yıllarca sen gezdin gurbet ellerde Bir umut aradın esen yellerde Bazen mektuplarda bazen tellerde Beklediğin haber gelmedi gönül
Herkese inandın, o’na güvendin Sırrını tutmadın kula güvendin Tevekkül etmedin pula güvendin Yine de gözün hiç doymadı gönül
Dost sandığın sana kaşını çattı Bağrına bastığın göğsüne battı Senin güldürdüğün, seni ağlattı Göz yaşın sel oldu, dinmedi gönül
Yürüdün yollardan, karlı dağlardan Meyveler deşirdin yeşil bağlardan Aklımın erdiği güzel çağlardan Yaşlandın isteğin, bitmedi gönül
Gurbet eller seni kuşa çevirdi Nefis geldi seni tuşa çevirdi Hüzünlü kalbini hoş’a çevirdi Yine uslanmadın vay deli gönül
11.12.2007 A.KADİR ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
Asfa
|
 |
« Yanıtla #14 : Mart 20, 2008, 03:03:49 pm » |
|
ellerin dert görmesin kardeşim
|
|
|
|
|
Asfa
|
 |
« Yanıtla #15 : Mart 20, 2008, 10:15:10 pm » |
|
AĞAÇ DİKELİM DERİM Toprağa bir tohum düşerse eğer, İçinde âlem gizli bilinmez meğer Sahip çıkılmazsa vatan denen yer, Bir gün çöle döner bilelim derim.
Fatih Sultan tüm âleme duyurdu “Yaş kesenin başı kesilir” buyurdu Emânet etmişler bu güzel yurdu, Bâri kıymetini bilelim derim.
Ormansız bir vatan düşünülür mü? Kar olmazsa kışta üşünülür mü? Ormansız vatanda yaşanılır mı? Sahip çıkın ormana, yakmayın derim..
Bir fidan dikmek çok büyük sevap Aklını kullanda sen bu işi yap Ne meyveler vermiş hepsi ayrı tat, Meyvenin kıymetin bilelim derim..
Ağaç dik yarın kıyamet kopsa bile, Sahip ol vatana toprağı verme sel’e İmrenme başkasına önem ver yeşile Ormanla bezensin yurdumuz derim.
Tüm yeşil güzellikler fidanla başlar Üzerinde ötsün rengârenk kuşlar, Çok verimli olsun yazlar ve kışlar Bâri bir fidan da siz dikin derim..
Kadir der ki olsun bütün gayretin Dünya da sermâyen, büyük servetin Bilinmezse kıymeti yeşilin ve denizin Sonra çöle bakıp, ağlarız derim.
A.KADİR ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
Asfa
|
 |
« Yanıtla #16 : Mart 20, 2008, 10:25:02 pm » |
|
Nerede O Eski Günler Eskiden: Biz küçükken Çember çevrilir, Su çeşmelerden içilir, Topaç döndürülür, Misket oynanır, Ağaçlara tırmanılırdı Bebekler bezden, Silahlar tahtadan, Arabalar telden, Resimler kömür karasından yapılırdı. Kızlara ninelerinin, erkeklere dedelerinin isimleri konulur Saatli maarif okunurdu. Komşuda pişen Bize de pişer, Bizde pişen komşuya düşerdi. Eve misafir getirmek için akşam namazına camiye gidilir, Namazdan sonra görülen yabancı misafir nezaketle eve buyur edilir, ağırlanırdı. Geceler ayaz, sokaklar karanlık, Yıldızlar parlak olurdu. El feneriyle aydınlanır yollarımız, gaz lambasıyla ışırdı odalarımız. Turşu, salça, bulgur, Yufka, mantı evde yapılır, Sular toprak küplerde soğutulurdu. Erik ağacının çiçeği pencere camımıza yaslanır, kavak ağaçlarına yuva yapardı serçeler, Gazel yaprakları bahçemize düşerdi. Kardan adam yapılır, Evlerde meşe odunuyla soba yakılır, Kış gecelerinde uzun masallar anlatılırdı heyecanla. Merdivenler tahtadan, gıcırtıyla çıkılır, Yine tahta balkona asılırdı biber patlıcan kuruları. Evler badanalı, Sokaklar lambasız, Mahallelerde tiz düdüklü bekçiler dolaşırdı. Ajans radyodan dinlenir, Çizgili romanlar okunur, Defterlere kenar süsü yapılırdı rengârenk. Belki haberimiz yoktu şimdiki gibi küçülen dünyadan, Ama bizim dünyamız çok büyüktü. İmece usulüyle sürülürdü tarlalar, imece usulüyle biçilirdi ekinler, Sarı öküzün çektiği gemle sürülür harmanlar, çocuklar ona binerek sevinirlerdi lunapark olmasa da.. Özenle yazılır mektuplar, içine yürekle beraber, kurutulmuş gül yaprakları konurdu mis gibi koksun diye. Yemeğe besmeleyle başlanır, soğan ekmek te olsa sonunda Elhamdü lillah denirdi. Daha temiz ve berrak akardı çeşmeler gürül gürül. Daha güzel öterdi kuşlar cıvıl cıvıl. Küçükler büyüklerin yanında ayaklarını uzatmaz, yüksek sesle konuşmazlardı. Çayın içine tatlansın diye pekmez ilave edilir, yoğurda şeker katılıp yenirdi. Ayran, ninemizin yaptığı mis kokan yoğurt yayılarak yapılır, Yağlı dürüm yemek için sırada beklenirdi. Gecenin karanlığını uzaktan uluyan köpek sesleri bozardı bazen, Karlı kış aylarında çakallar şehir sokaklarına iner, uluma seslerini duyunca korkudan yorganın altına sokardık başımızı. Hayat Arkası yarın gibiydi, Kesintisizdi.. Her gün yaşanacak bir şey vardı, Herkes kendi düşünü kurar, Kendi hayatını oynardı. Bayramlarda bize alınan lastik ayakkabıyı yastığımızın kenarına koyarak sevinçle uyur, çok güzel rüyalar görürdük. Belki yokluk vardı, kıtlık vardı ama huzur vardı, tevekkül vardı, büyüğe saygı, küçüğe sevgi vardı. Şimdi öyle mi?: Hayat tek başına yalnız kendisi için yaşanır oldu. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyerek fakiri görmezden geldik. Şimdi Herkes Yoğun, Herkes Yorgun ve tek başına kendi dünyasında. Allah için denince yok, gösteriş riya için çok. Her şey var, hiçbir şey yok, şükür yok, tevekkül yok, kanaat yok. Şimdi siz söyleyin geçmiş geri mi gelse.. Bu kadar kirlenen dünyada ben geçmişte yaşamak istiyorum Arkadaş.
A.KADİR ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #17 : Mart 21, 2008, 12:39:39 pm » |
|
Maide kardeş benim şiirlerimi yerime eklemişsiniz teşekkür ederim... Ben biraz okunsun diye hepsini arka arkaya eklememiştim.
|
|
|
|
|
Asfa
|
 |
« Yanıtla #18 : Mart 21, 2008, 01:54:22 pm » |
|
Rica ederim.Zaten çoğu şiirini bizimle paylaşmışsınız sağolun
|
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #19 : Nisan 08, 2008, 06:27:13 pm » |
|
ŞU BAHAR AYLARI
Bahar geldi ağaçlar çiçek açtı Rengârenk güller kokular saçtı Kelebekler, kuşlar sevinçle uçtu Şu bahar ayları ne de güzeldir.
Kıpır kıpır olur, insanın içi Süt verir insana Koyun ve Keçi Kuzular meleşir, koklaşır belki Şu bahar ayları ne de güzeldir.
Canlanır nebâtat bahar olunca Âdetâ gülümser güneş doğunca Bütün arz renklenir yeşil, turunca Şu bahar ayları ne de güzeldir.
Bahar geldiğinde sular hep çağlar Yeşerir ağaçlar güzelim bağlar Çiçekler arı’ya polen, bal sağlar Şu bahar ayları ne de güzeldir.
Bunlar hep ibrettir insanlık için Neler yaratmış Allah biçim biçim Yaylası, havası mavi denizi için Şu bahar ayları ne de güzeldir.
08.04.2008 A.KADİR ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #20 : Haziran 07, 2008, 02:20:11 pm » |
|
İŞTE O BENİM
Beni de arayan kimsem çıkarsa Arayıp da sağa sola bakarsa Elâ gözlerinde şimşek çakarsa Tereddüt etmeyin işte o benim.
Çok çile çekmişim gurbet ellerde Bir haber beklerim esen yellerde Görürsen bir mecnun susuz çöllerde Tereddüt etmeyin işte o benim.
Sözlerim gerçektir hiç yoktur yalan Doğrudan ayrılmam soksa da yılan Bir kimse görürsen gözleri dolan Tereddüt etmeyin işte o benim.
Beni gurbet elde biri ararsa Dertli Kadir nerde diye sorarsa Dostlar onu sevgi ile anarsa Tereddüt etmeyin işte o benim.
Gurbetin kahrı çekilmez zordur Dünyada heybene iyilik doldur Baktın gurbet elde bir garip kuldur Tereddüt etmeyin işte o benim.
18.12.2007 A.KADİR ÖKSÜZ
|
|
|
|
|
İsra
|
 |
« Yanıtla #21 : Haziran 08, 2008, 05:42:48 am » |
|
Mavera02,Asfa ellerinize sağlık
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapForum Kurallarını Okumak İçin Lütfen Tıklayınız
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #22 : Şubat 13, 2009, 12:07:25 am » |
|
SEN NE BÜYÜKSÜN YÂ RABBİ
Hamdini sözümüze sertâc ederiz Zikrini kalbimize mirac ederiz Kitâbın Kur’anı minhâc ederiz Zâtınla büyüksün sen yâ rabbi
Türlü türlü nimetlerle donatan Rahmetinle kılarsın işleri âsân Tartmaz teraziler kefeye koysan Sıfâtınla büyüksün sen yâ rabbi
Sayısız nimetlere bizi garkettin Nûrunla letâifleri ziyâdâr ettin Aşkınla gönülleri bîkarâr ettin Envârınla büyüksün sen yâ rabbi
Rahm-i mâderde hayat verdin Rahmân sıfatınla kanat gerdin Olmasını istediğine “kün” derdin Hilkatinle büyüksün sen yâ rabbi
Semâyı doğrulttun taşsız direksiz Suları çağlattın elsiz ayaksız Âlem hüsrandadır kân-ı Ahmet’siz Celâlinle büyüksün sen yâ rabbi.
12.02.2009 A.Kadir ÖKSÜZ
|
|
|
|
vaktileyl
okur
söz...gümüş.sükût...altın
|
 |
« Yanıtla #23 : Şubat 13, 2009, 12:17:09 am » |
|
Semâyı doğrulttun taşsız direksiz Suları çağlattın elsiz ayaksız Âlem hüsrandadır kân-ı Ahmet’siz Celâlinle büyüksün sen yâ rabbi.
emeğinize sağlık hak razı olsun selam evvelde ve ahirde üzerinize olsun bol bereketli cumalar
|
(استغفر الله العظيم التواب الرحيم لي ولوالدي وللمسلمين والمسلمات وللمؤمنين وللمؤمنات الاحياء منهم والاموات الى يوم الدين )
Hüzünle titreyen gönle ince bir âh dokunur,Kalbi kırık olann kalbine Allah dokunur...
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #24 : Mart 13, 2009, 04:30:16 pm » |
|
GÜZEL TEBESSÜM
İnsanlarla güzel diyalog kuran Kalpten kalbe yoldur tebessüm İçindeki coşkuyu dışına vuran Gizli hazinedir güzel tebessüm
Kalplerdeki pası kiri eritir Adeta yumşatır güzel tebessüm Evhamdan kurtarır huzur getirir Sevdirir insanı güzel tebessüm
Yabancılık çekmez tebessüm eden İyi bir fırsattır güzel tebessüm Hiç sıkıntı çekmez doğruya giden Ruhuna şevk verir güzel tebessüm
Zihinlerde güzel izler bırakır Unutturmaz insanı güzel tebessüm Arkasında güzel sözler bırakır Hayırla yâd eder güzel tebessüm
İnsanlar için ayrılmaz vasıf Herzaman yüzünde güzel tebessüm Saygı ve sevgiyle davranış zarif Yüceltir insanı güzel tebessüm
Mü’mine güleryüz bir sadakadır Sevaplar işletir güzel tebessüm Güzel söz ondan bir tabakadır Yüzünde açan güldür tebessüm
A.Kadir ÖKSÜZ 13.03.2009
|
|
|
|
yoldaş
Yeni üye
ASLINI BİLMEYEN KUL NEYE YARAR.....!!
|
 |
« Yanıtla #25 : Mart 13, 2009, 05:29:03 pm » |
|
:mhcp Selamün aleyküm : &) &)) Çok güzel şiirler kardeşim Allah CC razı olsun senden inş.Bu güzel paylaşımlarını herdaim bekleriz inş..Selam ve dua ile kalasın :mhcp.
|
|
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #26 : Nisan 25, 2009, 01:46:18 pm » |
|
Bahar geldi ağaçlar çiçek açtı Rengârenk güller kokular saçtı Kelebekler, kuşlar sevinçle uçtu Şu bahar ayları ne de güzeldir.
İşte bir bahar daha geldi, gönüllerinizdeki baharın yeşermesi dileği ile, yoldaş kardeş güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum..
|
|
|
|
|