Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 18, 2010, 08:10:37 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: siteler nasil yasarlar  (Okunma Sayısı 1478 defa)
eginli
yazar

« : Ekim 18, 2007, 12:26:42 am »

benim burda ögrenmek istedigim, siteler veya forumlar nasil yasarlar.... nasil bir maddi külfeti vardir, üyelerin ne gibi katkilari olur, aktif üye ile pasif üyenin foruma sagladigi karlar nelerdir... sayfalarin coklugunun bir avantaji varmidir, her sayfada olmasi gereken asgari konu kac tane olmasi lazim...

bunlari ögrenmek istememdeki amacim, yeni bir site kurmak tabiki degil... birincisi genel kültürümün artmasi ...ikincisi, bazi ateist sileterde paylasimda bulunuyorum , bu paylasimla onlara ne gibi bir katki saglamis oluyorum, maddi veya manevi olarak.... bunlari bilirsem nerde ne yaptigimi ve yapmam gerektigini daha iyi analiz etme imkani bulurum...

simdiden bu konuda bana yardimci olacaklara tesekkür ederim...

Moderatöre Bildir   Logged

Allah(c.c)selami üzerimize olsun.

Bu dünyanin cefasindan sefasina sira gelmez,
gafil olma  ilme calis gecen günler geri gelmez.
ankebut-57
aktif yazar

« Yanıtla #1 : Ekim 18, 2007, 08:50:18 am »

Gerçekten benimde çok merak ettiğim konu idi. Acep ne yer ne içer bu forumlar. Gülen

Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.(عشقْ)
Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. (ايمان)

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
www.ayasofya.org
İsra
Moderatör
popüler yazar

« Yanıtla #2 : Ekim 18, 2007, 09:52:08 am »

bildiklerim kadarıyla size cevap vermeye çalışıyım diğer arkadaşlar cevap verene kadar

bir site için  yıllık veya aylık ücret ödenir.

üyelerin katkılarıda şöyle faydalı bilgileri paylaşıyoruz bilmediğimiz konuları öğreniyoruz fikir alışverişi yapıyoruz

aktif veya pasif üye olmak üyenin isteğine bağlı ama katılımları olursa da site daha aktif hale gelir ve üyelere sunacak daha çok konumuz olur:)

sitemizin kurallları gereğince bir üyenin  üç  yeni konu açma hakkı var

sitemizin adına konuşmak gerekirse ehli sünnet vel cemaate bağlı kişiler olarak insanlara dinimiz adına sağlam güvenilir bilgiler vermek ve insanları bilmedikleri konularda aydınlatmak bunun içinde daha fazla kişilere ulaşmak adına sitemizi daha aktif hale getirip insanların hizemetine sunmaktır.

aitesitler konsuna gelince bende bir süre inancı zayıf veya inancı olmayan insanların bulunduğu bir sitede bulundum sonuç olara size şunu diye bilirim hani şöyle bir söz vardır inanmak istemeyen bir insanı ne yaparsanız yapın inandıramazsınız işleri güçleri soru üretmek bir soruya cevap verirsiniz başka soru sorarlar..sürekli sorgularla yani size tavsiyem pek uğraşmayın.. bu tavsiyeyi zamanında arkadaşlarım bana yapmışlardı ama pek kulak asmamıştım ama zamanla onlara hak verdim..ama uğraşıcam diyorsanızda bilgi yönünde çok donanımlı olmalısınız..

Forum Kurallarını Okumak İçin Lütfen Tıklayınız
eginli
yazar

« Yanıtla #3 : Ekim 18, 2007, 02:39:10 pm »

isra kardesim, sitelerin aylik veya yillik olarak ödemeleri ne ile karsiliyorlar bunda üyelerin ne gibi bir katkisi olabilir.

"sitemizin kurallları gereğince bir üyenin  üç  yeni konu açma hakkı var " bunun ne anlama geldigini ben dogrusunu anlamadim...

"aitesitler konsuna gelince bende bir süre inancı zayıf veya inancı olmayan insanların bulunduğu bir sitede bulundum sonuç olara size şunu diye bilirim hani şöyle bir söz vardır inanmak istemeyen bir insanı ne yaparsanız yapın inandıramazsınız işleri güçleri soru üretmek bir soruya cevap verirsiniz başka soru sorarlar..sürekli sorgularla yani size tavsiyem pek uğraşmayın.. bu tavsiyeyi zamanında arkadaşlarım bana yapmışlardı ama pek kulak asmamıştım ama zamanla onlara hak verdim..ama uğraşıcam diyorsanızda bilgi yönünde çok donanımlı olmalısınız.."
burda paylasimda bulunmamizin onlara bir destek olup olmadigini merak etmistim, yoksa yaptigim paylasimlarda onlarin inanclarini degistirebilecegimi hic düsünmedim ve hedeflemedim...benim burdaki hedefim , müslümanlarin cesitli konularda ve siyasi konularda düsüncelerini ortaya koyarak bulusabilecegimiz askari müsterekleri bulmak... ve bilhassa günümüzde cok sikca duydugumuz köminister icin rusyaya, müslümanlar icin arabistana söylemlerinin yanlis oldugu hepimizin bir ailenin bireyleri durumunda oldugumuzu,burda  mutlaka anlasarak yasamamiz geregini vurguluyorum...

Fatihan
Administrator
popüler yazar

Milimi milimine Ehli sünnet...

« Yanıtla #4 : Ekim 18, 2007, 03:37:10 pm »

Site adı (domain) için her yıl belli  bir ücret ödenir.Bu çok fazla birşey değildir.Bunun yanında hosting yani barındırma ücreti vardır.Bu hizmeti sağlayan firmadan firmaya göre  alınan hizmete göre değişir.Bunu genelde site sahibi öder durumu müsaitse fazla sitesi yoksa ödemede pek zorlanmaz Gülen
Bazı siteler veya forumların üyelerden gönüllü ya da zorunlu bağış/aidat aldığını biliyorum.
Sitede reklamlar vardır.Bu reklamlara tıklamak site için bir gelir elde etme yoludur.Bu şekilde gönül verdiğiniz siteyi maddi olarak  destekleyebilirsiniz.

'Ene, ene, ene' diyen kaybetti!

www.evlilikmektebi.com
Fatihan
Administrator
popüler yazar

Milimi milimine Ehli sünnet...

« Yanıtla #5 : Ekim 18, 2007, 03:39:14 pm »

Bir de şu başlığı açmıştık burası herkesin fikrine açık.Herkes fikrini beyan ederse istifade etmiş oluruz...

'Ene, ene, ene' diyen kaybetti!

www.evlilikmektebi.com
İsra
Moderatör
popüler yazar

« Yanıtla #6 : Ekim 18, 2007, 08:07:02 pm »

Alıntı
her sayfada olmasi gereken asgari konu kac tane olmasi lazim...

bu sorunuza cevap olarak yazmıştım her üyenin günde üç konu açma hakkı olduğunu Gülen

eginli
yazar

« Yanıtla #7 : Ekim 18, 2007, 10:56:51 pm »

Alıntı
her sayfada olmasi gereken asgari konu kac tane olmasi lazim...

bu sorunuza cevap olarak yazmıştım her üyenin günde üç konu açma hakkı olduğunu Gülen
anlasildi mesele, bazi sitelerde bir topikte bir sayfada 25   30   konu oluyor bazilarinda 7   8   konu oluyor.... bu durumda az konu olan sayfalardan cok sayfa oluyor ... benim merak ettigim husus bu , bunun siteye bir avantaj saglayip saglamamasi...

Miftahulkuluub
Administrator
popüler yazar

« Yanıtla #8 : Ekim 19, 2007, 01:09:46 am »

Zarar vs. hiç bir dahlü tesiri yoktur.
Admin paneli bana diyor ki, her sayfada kaç mesaj göstereceksin miftah abi,
Bende ne seçersem o şekilde yansıyor.

Ebû Hüreyre radıyallâhü anh’den:
“Bir  kimse, bir yerde gıybet edilmesine mâni olursa, Cenâb-ı Hakk, ondan yetmiş türlü âfet ve belâyı uzaklaştırır.”
eginli
yazar

« Yanıtla #9 : Mart 06, 2008, 04:43:21 pm »

kardesler,benim zihnimi kurcalayan islami sitelerin su an icin cok olmasindan baska daha hala yenilerinin kurulma cabalari sarf etmeleridir...
bu normalmidir?
bunlarin karlari nelerdir?
zararlari nelerdir?
tavsiye edermisiniz , birtanede biz kuralim... Göz kırpma Gülen

Uludag
aktif yazar

« Yanıtla #10 : Mart 06, 2008, 04:55:51 pm »

Site kurmak zor degil her isteyen kurabilir. Senede azami yani en fazla 100 Euroya böyle bir site kurabilirsin alaattin kardesim. Almanyada böyle imkanlar sayisiz... Gülen
İsra
Moderatör
popüler yazar

« Yanıtla #11 : Mart 06, 2008, 05:00:52 pm »

Alıntı
tavsiye edermisiniz , birtanede biz kuralim...

Bence takip ettiğiniz siteler varsa ve memnunsanız gerek yok olanlarla yetinmek ve daha çok gelişmeleri için katkıda bulunmak en doğrusu:)

Ayrıca site kurmak o kadarda kolay değil teknik bilgileri lazım, içerik lazım, sitenin tanıtımı lazım,ilgilenecek birilerini bulmak lazım.lazımda lazım Gülen

Uludag
aktif yazar

« Yanıtla #12 : Mart 06, 2008, 05:02:04 pm »

alaatin abi kurmak isterse ben tekniki acidan yardim ederim Göz kırpma
eginli
yazar

« Yanıtla #13 : Mart 06, 2008, 05:20:19 pm »

Alıntı
tavsiye edermisiniz , birtanede biz kuralim...

Bence takip ettiğiniz siteler varsa ve memnunsanız gerek yok olanlarla yetinmek ve daha çok gelişmeleri için katkıda bulunmak en doğrusu:)

Ayrıca site kurmak o kadarda kolay değil teknik bilgileri lazım, içerik lazım, sitenin tanıtımı lazım,ilgilenecek birilerini bulmak lazım.lazımda lazım Gülen

almis oldugunuz o alinti, aslinda yeni yeni kurulmakta olan islami siteleri protesto niteligindeydi... bizim üye oldugumuz bir kac islami sitelerte gelen mesajlara bile yetisemezken , yeni siteler kurulmasini anlamiyorum... buralara gercekten bir ihtiyacmidir yoksa dostlar bizimde bir sitemiz oldugunu görsün babindanmi hareketmi ediliyor...
bukadar islami sitenin oldugunun faydali oldugu dogrumudur?..

Uludag
aktif yazar

« Yanıtla #14 : Mart 06, 2008, 05:24:37 pm »

Her islam adini tasiyan maalesef islami olmuyor. Islami olmasi icin tamamen islami kurallarla yönetilmesi lazim. Yönetenler islami ölcülerle hareket etmesi gerekir. Mesela bir insani mahcup olacagi bir yorumla tahkir etmek islami degildir.

Mahcup etmek haramdir (SHT)
İsra
Moderatör
popüler yazar

« Yanıtla #15 : Mart 06, 2008, 05:27:38 pm »

Açılmalı mı açılmamalı mı bu konuda bir şey söyleyemem ancak yeni açılan her site bir sorumluluktur hayra mı vesile olur şerre mi bunlarda hesap edilmeli

ankebut-57
aktif yazar

« Yanıtla #16 : Mart 06, 2008, 05:43:49 pm »

Şu forumun "en"leri kısmında bana "detaylı bilgi için en çok tıklatan" demişler. Artık tıklatmayayım dedim ama olacak gibi değil. Detaylı bilgi için tıklayın;  Hihhihhii  Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Açın Açın, Bir Web Sitesi de Siz Açın!>>>

Âlimleri irfan sahib eden, üç harf ile beş noktadır.(عشقْ)
Mü'minleri duhûlü cennet eyleyen, beş harf ile üç noktadır. (ايمان)

www.ayasofya.org
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
avatar ve yazı için siteler BİLGİSAYAR VE İNTERNET ebuzerr 3 1480 Son Mesaj Temmuz 24, 2006, 03:45:16 am
Gönderen: İsra
İslamî Siteler ve İtikadî Tehlike İSLAM-GENEL ankebut-57 6 1094 Son Mesaj Eylül 12, 2008, 08:23:08 am
Gönderen: adilcevaz
Hanimlar Beylerini nasil egitebilirler??? EVLİLİK VE AİLE racül 5 868 Son Mesaj Mart 23, 2008, 07:05:26 am
Gönderen: Lika
sayfa basligi nasil olmus FORUM KURALLARI - DUYURULAR müteallim 2 671 Son Mesaj Kasım 27, 2008, 01:53:56 am
Gönderen: Evfacan
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM