Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 11, 2010, 04:55:25 am

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Sinema Hakkında Konu  (Okunma Sayısı 2809 defa)
point
aktif okur
**

« : Mayıs 25, 2004, 12:35:50 pm »

Miftah Kardeş forumun KÜLTÜR kısmına sinema diye bir başlık açsan nasıl olur acaba.Burada arkadaşlar izledikleri filimler hakkında görüşlerini belirtseler.Biz de filime gitmeden önce filim hakkında en azından bi bilgimiz olsa(Müstehcen sahne var mı,bizim değerlerimize uymayacak derecede sakıncalı mı gibi).
Moderatöre Bildir   Logged

b]Dünyanın câzibedar güzellikleri, mal ve evlât birer fitne, birer imtihandır.Bu imtihanın en başarılı talebeleri de, sabah akşam gönül verdikleri hakîkate, bağlılık ahd u peymanında bulunan, azimli, iradeli, kararlı talihlilerdir.[/b]
Abi-hayat
aktif okur
**

« Yanıtla #1 : Mayıs 25, 2004, 06:49:36 pm »

Point aslinda oyle ufak basliklarin olmasina biraz taraftar degilim..cok fazla baslik oldugunda insan icinde kayboluyor ve beni acikcasi bunalttigini soyleyebilirim...Kultur kismina istediginiz gibi sanat hakkinda konular acabilirsiniz en guzel i bu bence..

.
mice
aktif okur
**

« Yanıtla #2 : Mayıs 25, 2004, 06:51:48 pm »

madem konu burda açıldı...

troy (truva filmi) çok güzel arkadaşlar. ancak birkaç müstehcen sahnesi var. ama haikkaten konu olarak ve aksiyon olarak güzel bir film. tavsiye ederim...

Yazıkki yine akşam oldu biz yine yalnız kaldık.
Bir kıyısı görünmez denize daldık.
Bir gemiye binmişiz bulanık bir gecede
Allah’ın denizinde Allah’tan uzak kaldık.
murty77
Yeni üye
*

« Yanıtla #3 : Mayıs 26, 2004, 10:04:11 am »

film dedinizde bence siz buz devrini seyredin çizgi film ama müstehcem sahnesi yok en azından vede gülmekten ölürsünüz  :lol:
Abi-hayat
aktif okur
**

« Yanıtla #4 : Mayıs 26, 2004, 08:08:48 pm »

Alıntı sahibi: "murty77"
film dedinizde bence siz buz devrini seyredin çizgi film ama müstehcem sahnesi yok en azından vede gülmekten ölürsünüz  :lol:

Animasyon filimleri gercekten guzel oluyor ama buz devrinin ingilizce ismini yazsan hatirlardim.Bence NEMO yu izleyin belki sinemalardan kalkmista olabilir..  :wink:

.
mice
aktif okur
**

« Yanıtla #5 : Mayıs 27, 2004, 09:22:36 am »

murtyy nin dediği filmin adı  "ice age"..

point
aktif okur
**

« Yanıtla #6 : Mayıs 27, 2004, 11:30:36 am »

Alıntı sahibi: "mice"

troy (truva filmi) çok güzel arkadaşlar. ancak birkaç müstehcen sahnesi var. ama haikkaten konu olarak ve aksiyon olarak güzel bir film. tavsiye ederim...

Kusura bakma mice ama ben görüşlerine katılamayacağım.Bir kere müstehcen sahneler için biraz ifadesi bayağı az kalıyor.Adamların iki işinden biri ................FesubhanAllah......... :kizgin:

Ayrıca konu hakkında da malesef film göçüyor.Adamlar mitolojiye direk bağlı kalmışlar bunu belirtmemin sebebi filmin sahneleri önceden çok rahat bir şekilde belli olmekta.Ayrıca konu da çok basit(yaw tıpkı eleştirmenler gibi oldu :lol: Neyse bizimonlardan ne eksiğimiz var ki :wink: )

Filmi ayakta tutan tek unsur Brad Pitt faktörü ayrıca aylar öncesinden başlayan reklamları da söyleye biliriz...

Malesef adamlar o kadar uyduruk konulardan bile ciddi hasılat yapabilecek filmler çekebiliyorlar.Biz ise nal topluyoruz diyeceğim ama malesef onu bile yapamamaktayız.Düşünsenize Yavuz'un Mısır seferinin film olduğunu.Adamlar 50000 kişilik bir orduyu böyle ihtişamlı gösteriyorlar ya bide Yavuz'un enaz 250000 kişilik ordusunu nasıl gösterirlerdi hayal bile edememekteyim...

Neyse fazla kafa ütüledim hakkınızı helal edin SELAMETLE

b]Dünyanın câzibedar güzellikleri, mal ve evlât birer fitne, birer imtihandır.Bu imtihanın en başarılı talebeleri de, sabah akşam gönül verdikleri hakîkate, bağlılık ahd u peymanında bulunan, azimli, iradeli, kararlı talihlilerdir.[/b]
mice
aktif okur
**

« Yanıtla #7 : Mayıs 27, 2004, 11:41:10 am »

müstehcenlik konsu evet abartılmış. ama sahneler benim hoşuma gitti..  konuda güzel bence.. mitolojide olsa...

point
aktif okur
**

« Yanıtla #8 : Mayıs 27, 2004, 12:08:18 pm »

Zevkler ve renkler tartışılmazmış :lol:

Abi-hayat
aktif okur
**

« Yanıtla #9 : Mayıs 27, 2004, 07:31:32 pm »

Ice age cok guzel bir animasyon filmi begenerek izlemistim  :wink:  bu arada troy bende izlemek istiyorum finallerimi bitirir bitirmez filmi izleyecegim birde Kill bill 2 izlemeyi istiyorum ilkini izlemistim ama kill bill tavsiye etmem cok farkli olmayan bir film..Ben niyemi izliyorum ee birincisini izledim ikincisini izlemem lazim sonunu merak ediyorum  8)

.
point
aktif okur
**

« Yanıtla #10 : Mayıs 27, 2004, 08:39:30 pm »

Ice age ve Kill Bill Volume 2 'yi tavsiye ederim.Özellikle Kill Bill ilkinden çok farklı bir film olmuş.Buda açıkcası bana ilkinden daha çok keyif verdi Gülen .Ayrıca müstehcen ve aşırı şiddet(Muhakkak ki bi miktar var) içeren sahnenin de olmaması film için olumlu bir yön.

Doğan
Yeni üye
*

« Yanıtla #11 : Mayıs 27, 2004, 08:59:05 pm »

Bu filimleri bende izledim.Hepside çok hoş filimler.Yalnız troy un yarısını izleyemedim :lol: Adamlar okadar caiz olmayan sahne koymuşlar ki :lol:Troy u mümkünse evinizde izlemenizi tavsiye ederim.En azından bazı yerlerini (yani çoğuyeri) geçebilirsiniz.
Miftahulkuluub
Administrator
popüler yazar

« Yanıtla #12 : Mayıs 27, 2004, 10:06:46 pm »

Eğer bölümlere yazacağınız yazı uymuyorsa serbest kürsüde yazabilirsiniz.Sizin sesiniz orası Gülen

Ebû Hüreyre radıyallâhü anh’den:
“Bir  kimse, bir yerde gıybet edilmesine mâni olursa, Cenâb-ı Hakk, ondan yetmiş türlü âfet ve belâyı uzaklaştırır.”
murty77
Yeni üye
*

« Yanıtla #13 : Mayıs 28, 2004, 10:20:20 am »

Alıntı sahibi: "K@rdelen"
Alıntı sahibi: "murty77"

Animasyon filimleri gercekten guzel oluyor ama buz devrinin ingilizce ismini yazsan hatirlardim.Bence NEMO yu izleyin belki sinemalardan kalkmista olabilir..  :wink:

nemo yu da izledik mice ile birlikte oda çok güzeldi  :wink:
mice
aktif okur
**

« Yanıtla #14 : Mayıs 28, 2004, 10:23:21 am »

gitti karizma..

Miftahulkuluub
Administrator
popüler yazar

« Yanıtla #15 : Mayıs 28, 2004, 11:55:06 am »

Hayatımda ilk izlediği sinema filmi Tİtanik ti.
İlk izlediğimden midir akşam olduğundan mıdır bilemiyorum ama etkisinden bir hafta kurtulamadım.Mükemmel bir filimdi.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Ebû Hüreyre radıyallâhü anh’den:
“Bir  kimse, bir yerde gıybet edilmesine mâni olursa, Cenâb-ı Hakk, ondan yetmiş türlü âfet ve belâyı uzaklaştırır.”
murty77
Yeni üye
*

« Yanıtla #16 : Mayıs 28, 2004, 03:54:22 pm »

Haklısın o filme diyecek laf yok mükemmeldi   :wink:
Abi-hayat
aktif okur
**

« Yanıtla #17 : Mayıs 29, 2004, 12:15:46 am »

Alıntı sahibi: "mice"
gitti karizma..

Merak etme karizma yerinde duruyor  8) oyle kolaymi karizma kaybetmek yaa  :lol:

.
mice
aktif okur
**

« Yanıtla #18 : Mayıs 29, 2004, 09:56:28 am »

:mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

mice
aktif okur
**

« Yanıtla #19 : Mayıs 29, 2004, 09:57:48 am »

bu arada seyrettiğiniz en güzel film hangisi arkadaşlar?

murty77
Yeni üye
*

« Yanıtla #20 : Mayıs 29, 2004, 10:46:12 am »

seyrettiğimi en güzel film titanic  :wink:
point
aktif okur
**

« Yanıtla #21 : Mayıs 29, 2004, 12:41:24 pm »

O kadar film izledikten sonra aralarından en güzelini seçmem gerçekten çok ama çok zor.Masela son izlediğim filmler önce izlediklerimi muhakkak egale edeceklerdir.Eski filmlerin hakkını yemek istemem açıkcası.

point
aktif okur
**

« Yanıtla #22 : Mayıs 29, 2004, 12:43:19 pm »

Bu arada Titanik gerçekten çok hoş bir filmdi.(Ama seyrettiklerimin en iyisiydi diyemem )

Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Müteşabihat nedir? ( önemli bir konu ) İSLAM-GENEL fırka-i naciye 2 931 Son Mesaj Ocak 19, 2008, 12:12:51 pm
Gönderen: ankebut-57
FIKIHDA ÖNEMLI BIR KONU(ZIHAR) FIKIH VE İTİKAD müteallim 5 1237 Son Mesaj Ağustos 15, 2007, 12:51:14 am
Gönderen: müteallim
Evde gerçek sinema keyfi! BİLİM VE TEKNOLOJİ DÜNYASI Asfa 2 592 Son Mesaj Nisan 14, 2008, 09:57:36 pm
Gönderen: Asfa
Gündemden düşmeyen konu; dinde yenilik, reform İSLAM-GENEL Tuğra 3 891 Son Mesaj Haziran 09, 2009, 12:04:57 pm
Gönderen: ihvan
Bi konu hakkında yardım istiyorum? SİZİN PENCERENİZDEN SİTEMİZ ene dost 2 384 Son Mesaj Nisan 06, 2009, 04:59:32 pm
Gönderen: ene dost
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM