Gönderen Konu: Bunlara İnanmayın (İnternet Safsataları)  (Okunma sayısı 55457 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Bunlara İnanmayın (İnternet Safsataları)
« Yanıtla #60 : 18 Ağustos 2009, 18:47:06 »

Eskiden deyince aklıma geldi: Bir zamanlar da "Bal Tefsiri" adlı bir metin dağıtılırdı elden ele.

Hz. Ali'ye 'Gazan mübarek olsun' demeye gelen Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, vs.'ye bir tas içinde bal ikram eder Hz. Fatıma... Bal kasesinin içine düşen bir saç teli (kıl) hakkında, her bir sahabenin tefsirini içeriyordu bu metin...

Aslını bulabilirsem paylaşırım. Güzel yorumlar (tefsirler)dı. Fakat sonunda '7 kişiye dağıt bu kağıdı, dağıtmazsan şöyle-böyle olur!' gibi ifadeler vardı.   e60))


Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı devran

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 282
Bu maili herkese gönderin!
« Yanıtla #61 : 25 Aralık 2009, 16:08:08 »
Sual: Birçok mailde, bu maili, şu kadar kişiye gönderin gibi ifadeler oluyor. Özellikle bayanlar arasında çok rağbet görüyor. Mesela deniyor ki:
1- Gönderirseniz bir mucizeyle karşılaşacaksınız, göndermezseniz başınıza şu felaketler gelir.
2- Şehitlerimiz için Fatiha zinciri oluşturuyoruz, bu maili alan herkes 3 Fatiha okusun ve bu maili 3 kişiye göndersin.
3- Bu iletiyi aldıysan, artık siz de salevat zincirinin bir parçası oldunuz demektir. Şimdi, yapmanız gereken, 5 salevat getirmek ve bunu en az 20 kişiye göndermektir.
4- Allah hiç bir zaman yanıltmaz, Allah’ın isimlerinin yazılı olduğu bu mesajı 9 kişiye gönderirseniz, yarın güzel haber alırsınız, eğer göndermezseniz şanssızlık 9 sene peşinizi bırakmaz. Ertelemeyin, bunlar Allah’ın isimleridir. Allah’ın adı geçti, artık göndermek zorundasınız.
5- Resulullahı rüyada gördüm bunu herkese duyurun! Duyuran şu nimetlere kavuşur, inanmayan belalara maruz kalır.
6- Bu duayı 7 kapıya dağıtanın muradı hâsıl olur, inanmayan ise musibete uğrar. 1251 yılında birinin eline geçirmiş, 7 yapıya dağıtmış, zengin olmuş. Sonra bir fakirin eline geçmiş, inanmamış, evi yanmış ve çocuğu ölmüş.
7- Bu mail 13 kişiye gönderilirse 13 gün sonra murada kavuşulur. Gönderilmezse başa şu belalar gelir.
8- Bu maili şu kadar kişiye göndermek milli ve dini bir davadır. Göndermeyen bizden uzak olur.
9- Lösemi hastası olan kızımın ilaç parası için yardıma ihtiyacım var. Lütfen yardım edin ve bu maili herkese gönderin. Bu maili başkalarına iletmeyenlere yazıklar olsun!
10- Yakında bazı mail adresleri paralı olacak, ancak bu maili şu kadar kişiye gönderirseniz o zaman sizinki ücretsiz olacak.
11- Bu maili ileten herkes için Microsoft, 245 Euro verecektir. Ne kadar çok kişiye gönderirseniz, o kadar çok para kazanırsınız.
12- Bir hacker rekor için Türkiye'deki bütün kullanıcıların adreslerini imha edecektir. Sakın listenize rea adlı bir msn adresi kabul etmeyin! Listenizden biri kabul ederse siz de hacklenirsiniz. Sakın kabul etmeyin ve bu maili herkese gönderin!
13- … diye bir mail adresi sizi eklerse sakın kabul etmeyin! Bu virüs Meksika üzerinden yayılmıştır. Son 2 günde 5000 kişinin Messenger’ına girerek, bilgisayarlarını çökertmiştir. Bu maili herkese gönderin!
14- Virüs tuzakları, dur durak bilmiyor. Yine bir mail zinciriyle yeni bir virüs, bilgisayarlara dadandı. O yüzden sakın bu maili açmayın! Bu uyarıyı bütün sevdiklerinize gönderin!
15- Bütün hastaneler Türkiye’nin her yerinden ulaşılabilen tek bir telefon numarasında birleştiler. Bu telefonu aradığınızda, en yakın ambulans, olay yerine gönderiliyor. Sizin ihtiyacınız olmasa bile, sevdiklerinize bir gün lazım olabilir.
16- Bu maili herkese gönderip, linkteki ankete katılmazsanız vebal altında kalırsınız.
Böyle mailleri herkese göndermek mi gerekir?
CEVAP
Hayır. Bunları göndermemekle kimse vebal altına girmez. Aksine, göndererek bunlara alet olmak, bizi vebal altında bırakabilir. Milli ve dini dava denen mailleri çok kimseye göndermekle, kimse yapacağı işten vazgeçmez. Anketler de böyledir. Yardım isteyen mailler de genelde yalan çıkmaktadır.

Bunların hepsinde, çeşitli menfaatler veya art niyetler vardır. Özellikle dini içerikli olup, göndermezseniz başınıza felaketler gelir denen mailler, misyonerlerin daha önce mektup yoluyla yaydıkları Şeyh Ahmet Vasiyetnamesi türünde hurafelere benziyor.

Mucizeyle karşılaşacaksınız diye gönderilen maillerin ne kadar cahil kişiler tarafından yazıldığı meydandadır. Mucizeler, sadece Peygamberlerde görülür. Mucize kelimesini başka anlamda kullanmak yanlıştır.

Fatiha veya salevat zinciri oluşturuyoruz demek de uygun değildir. Herkes istediği kadar okuyabilir. Okumak ve insanlara göndermek için, belli bir sayı tayin etmek, bid’atlerin ortaya çıkmasına ve yayılmasına sebep olur. Allah’ın ismi geçti diye de göndermek gerekmez. Bilakis göndermemek gerekir. Allahü teâlânın ismini böyle işlere alet etmek çok çirkindir.

Herkese gönderin denen bütün bu maillerde, siyasi veya maddi menfaatler de vardır. Bu tür mailleşmelerle, mail adreslerinin reklâmı yapılıp, spam mail arayanlara, mail adresi de bulunmaya çalışılıyor. Mesela, bir mail adresinin 10 Ağustos 2005’te ücretli olacağı söylendi, ücretsiz kullanmak için, bu maili şu kadar kişiye gönderin dendi. Bu tarih geçtikten sonra her sene, aynı mailler, farklı tarihler verilerek gönderilmeye devam ediliyor. Bunların ve mail gönderdikçe para kazanacaksınız denilen maillerin de yalan olduğu ve altında çeşitli menfaatlerin olduğu meydandadır.

Bu tür mailleri hiç kimseye göndermemeli, zaten çoğunda yalan yanlış bilgiler bulunuyor. Bunları hemen silmeli, imha etmelidir. Sözümüzü kabul edecek biriyse, bize göndereni de ikaz edip bunlara alet olmamasını söylemelidir!
 
 
dinimizislam.com
Gün Olur devran döner.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Çinliler cenin yer mi? Her fotoğrafa inanmayın! .
« Yanıtla #62 : 15 Nisan 2011, 01:53:46 »
Çinliler cenin yer mi? Her fotoğrafa inanmayın! .



Çinliler bebek eti yiyiyor mu sorularına neden olan çalışmalardan biri

Çinliler cenin yer mi? Çin lokantalarında bebek eti yeniyor mu? Son yıllarda internette Çinlilerin lokantalarda cenin yediğine dair birçok fotoğrafların dolaştığını duymuş yada görmüşsünüzdür. Bu fotoğraflar e-mail zincirleri ve haber grupları ile o kadar çok yayıldı ki bugün birçok kişi Çin'in cenin yediğine inanıyor.

Aslında işin aslı bildiğimizden çok farklı. Yaşları 25 ile 30 arasında değişen bir grup sanatçı, 2000 yılında yapılan Şanghay Sanat Festivalinde, ünlü performans sanatçısı Zhu Yu 'nun yönetiminde İnsanları Yemek adında bir eser ortaya çıkartıyorlar.

Bir süre sonra Malezyada yayın yapan Perdana isimli bir gazete sergiyi Çin cenin yiyiyor şeklinde ana sayfasına taşıyınca eserleri o kadar çok tepki çekiyor ve tartışılıyor ki olay Tayvan hükümetinin tekzip yayınlama kararına, diğer ülkelerde Çinlilerin bebek yedikleri imajı oluşmasına kadar gidiyor.

Hatta en sonunda olay bununla da kalmayıp 100-150 dolara Sıcak japon yemeği türünde yazılar içeren Korece ve İngilice yazılmış Japon karşıtı propogandalarda bile kullanılmaya başlanıyor.

Çindeki bazı lokantalarda, böcek (kızartması), ahtapot, kedi (çorbası), yılan, kurbağa gibi şeylerin yendiği doğru fakat ancak bir sergiye konu olabilecek bebek yeme gibi bir şeyin yapılması söz konusu dahi değil. Yani Çinlilerin bebek yediği iddiası gerçek değil.

İnternette dolaşan fotoğraflarda gördüğünüz üzere eseriyle kameralara ve fotoğraf makinalarına poz veren performans sanatçısı Zhu Yu ve konu ile ilgili daha ayrıntılı için Zhu Yu'nun wiki sayfasına, BBC'nin Baby-eating art show haberine ve google sonuçlarına buradan gözatabilirsiniz.

çinmacerası.com
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı sitare1

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 5
Ynt: Bunlara İnanmayın (İnternet Safsataları)
« Yanıtla #63 : 15 Nisan 2011, 12:37:17 »
teşekkürler tuğra...

peki kola için yazılanlar onlara ne dersiniz
« Son Düzenleme: 15 Nisan 2011, 13:58:20 Gönderen: Tuğra »

Çevrimdışı cennet_nuru

  • Cennet ucuz değil Cehennem dahi lüzumsuz değil...
  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 485
  • Her nefesimi SANA yönelmiş dualar eyle ...
    • sadakat.net
Ynt: Bunlara İnanmayın (İnternet Safsataları)
« Yanıtla #64 : 18 Nisan 2011, 01:52:10 »
Müslüman uyanik olmali her seye aldanmamali.
O göremediğin koskoca derya gönlümdür...Gördüğün sahil ise dilim...Kıyılarıma vuran dalgalara şaşırma...!!Onlar aşktan gel-git'im...Beni kendinde,kendimde arama...Ben hem bende hem sende bir gizim...!!Beni Mecnun'dan Leyla'dan sorma...!!Ben sadece MEVLA'dan bir izim ... !!!

Çevrimdışı tarihman

  • magnealkIZ
  • yazar
  • ****
  • İleti: 751
Ynt: Bunlara İnanmayın (İnternet Safsataları)
« Yanıtla #65 : 18 Nisan 2011, 10:56:34 »
teşekkürler tuğra...

peki kola için yazılanlar onlara ne dersiniz

Ben bir ara kola için söylenenleri araştırmıştım. Mesela bunlar arasında en çok dikkatimi çeken "Cochinea" isimli böcek hikayesiydi. Google Amca'ya müracaat ettim. Bizim Türkiye sitelerinden ve Azerbaycan gibi bazı ülkelerin dışındaki ülkelerde böyle bir bilgi bulunmuyor. Bu böcekten kırmızı bir boya elde edildiği doğru... Ancak, kumaş boyası olarak kullanılıyor. Coca Cola'nın İsrail'e yardım etmeyi taahhüd ettiğine dair her hangi bir yerde de sağlam bir bilgi yok. Tamamen internet asparagası.. Sonra, Coca Cola'nın kabeyi konu alan bir fotoğrafı var. Bunu araştırdım. Yine bir aspargas olarak karşıma çıktı. Coca Cola niye böyle bir şey yapıp, müslüman müşterilerini karşına alsın ki... Son olarak, Ters çevirince "La Mekke, La Muhammed" fazla zorlanarak yaptırılmış bir şey. Coca Cola, böyle bir şey yazmayı düşünce, niye "Mekke Yok, Muhammed yok" yazsın ki... Başkar bir şey yazabilirdi.

Çevrimdışı sitare1

  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 5
Ynt: Bunlara İnanmayın (İnternet Safsataları)
« Yanıtla #66 : 18 Nisan 2011, 12:29:31 »
kola gazoz gibi içeceklerin alkol içerdiği daha öncede sadakat tarafından yazılmıştı.verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Ynt: Bunlara İnanmayın (İnternet Safsataları)
« Yanıtla #67 : 18 Nisan 2011, 12:34:42 »
teşekkürler tuğra...

peki kola için yazılanlar onlara ne dersiniz

Coca cola ile ilgili bilgilerin ne derece doğru olduğunu bilemem ama sağlık açısından zararını çok iyi biliyorum 1.Bilimsel araştırmalardan , 2. Olarak da kuzenlerimden birinin midesinin delinmesi ve ameliyat olması diğerinde az miktarda içtiği halde insülin direnci oluşup 1. Dereceden diyabet hastası adayı olması. Bütün gazlı içecekler içinde belirli bir miktarda alkol olduğu doğrudur

İnsanın vucuduna bakması farzdır, güzel bir suyun, katkısız bir sütün, katkısız bir ayranın yerini hiç bir şey tutamaz.
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Al-Andalus

  • Bismillah her işin başıdır.
  • Yeni üye
  • *
  • İleti: 24
  • Çöle inen nur... Hz. Muhammed
Ynt: Bunlara İnanmayın (İnternet Safsataları)
« Yanıtla #68 : 23 Nisan 2011, 11:10:33 »
Bazıları iyi gibi geldi...

Fatiha Zinciri ve Salavat Zinciri
En tehlikeli insan karar vermiş insandır.
Dünya için üzülmek kalbi karartır. Ahiret için üzülmek ise kalbi nurlandırır.
Kıyamette bir devenin iğne deliğinden geçmesi, cimri bir zenginin cennete girmesinden daha kolaydır.
Akıl yaşta değil, Baştadır.
Söz ok gibidir senden çıktımı artık sen ona değil, o sana hâkim olur...

Çevrimdışı tk1978

  • IZLEMCI
  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 455
Ynt: Bunlara İnanmayın (İnternet Safsataları)
« Yanıtla #69 : 13 Kasım 2011, 17:58:43 »
teşekkürler tuğra...

peki kola için yazılanlar onlara ne dersiniz

Coca cola ile ilgili bilgilerin ne derece doğru olduğunu bilemem ama sağlık açısından zararını çok iyi biliyorum 1.Bilimsel araştırmalardan , 2. Olarak da kuzenlerimden birinin midesinin delinmesi ve ameliyat olması diğerinde az miktarda içtiği halde insülin direnci oluşup 1. Dereceden diyabet hastası adayı olması. Bütün gazlı içecekler içinde belirli bir miktarda alkol olduğu doğrudur

İnsanın vucuduna bakması farzdır, güzel bir suyun, katkısız bir sütün, katkısız bir ayranın yerini hiç bir şey tutamaz.

Frage von tachtuni am 10.04.2007 10:33 Uhr

alkoholgehalt coca cola

Frage von gunes am 10.09.2006 02:30 Uhr
Coca Cola Alkoholgehalt
Sehr geehrte Damen und Herren,

auf CokeCola Flaschen habe ich unter Zutaten sehr oft das Wort Extrakt gelesen. nun weiss ich, dass man bei einer Extraktion Alkohol als Extraktionlösungsmittel verwendet.Ich möchte wissen, ob in meiner Cola nun doch Alkohol enthalten ist?
Hoffe auf eine baldige Antwort....Gunes

Antwort von Claudia Thienel am 13.09.2006 15:46 Uhr
Sehr geehrte/r Fragesteller/in,

wie uns ein Mitarbeiter der Firma mitteilte ist es tatsächlich so dass Alkohol als Lösungsmittel bei bestimmten Stoffen der Coca Cola eingesetzt wird. Der letztendlich in dem Getränk vorhandene Alkoholgehalt ist allerdings vernachlässigbar gering. Die winzigen Spuren haben keine Bedeutung und so wird Coca Cola sicher zu Recht von den Behörden als alkoholfreies Lebensmittel eingestuft.

Mit freundlichen Grüßen
Claudia Thienel
Ernährungswissenschaftlerin


Çevrimdışı tk1978

  • IZLEMCI
  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 455
Ynt: Bunlara İnanmayın (İnternet Safsataları)
« Yanıtla #70 : 13 Kasım 2011, 18:02:22 »
Cola´da Alkol oldugui kesin´de, ancak o kadar az ki. Ayriyetten Meyve sularda dahi, kendi ürettigi alkol vardir.
Bu konu´da Fetva alabilirsek sevinirim. Hakikaten cok zor. Haplar´da bile alkol var, oluyorda. bagzisinda o kadar az ki, Devlet tarafindan zararsiz oldugu icin, aciklamasi yapilmasini sart kosmuyorlar.

Çevrimdışı tk1978

  • IZLEMCI
  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 455
Ynt: Bunlara İnanmayın (İnternet Safsataları)
« Yanıtla #71 : 13 Kasım 2011, 19:22:32 »
Alkohol in Lebensmitteln - ein Thema, das immer mehr Eltern interessiert. Viele Mütter fragen sich: Ist der sogar in gesunden Lebensmitteln vorkommende natürliche Alkohol für Kinder gefährlich? Für uns Grund genug, dieser Frage einmal nachzugehen. Wir sprachen mit Prof. Dr. Joseph Keul, Ärztlicher Direktor der Abteilung für Prävention, Rehabilitation und Sportmedizin am Klinikum der Albert-Ludwigs-Universität, Freiburg



Brot, Bananen, Apfelsaft oder zum Beispiel Kuchen, Lebensmittel, die bei vielen Menschen, insbesondere auch bei Kindern, hoch im Kurs stehen und oft täglich auf dem Speiseplan. Sind diese Lebensmittel gefährlich?

Prof. Dr. Joseph Keul: Viele gesunde Lebensmittel enthalten entweder aus natürlichen Gründen, zum Beispiel durch Alkoholentstehung während der Reifung oder Zubereitung, oder aufgrund der Zugabe von alkoholhaltigen Substanzen, gewisse Mengen an Alkohol. Die mit gesunden Lebensmitteln wie Brot, Bananen oder Traubensaft aufgenommene Alkoholmenge ist so niedrig, daß sie sowohl für Kinder als auch für Erwachsene absolut ungefährlich ist.

Wie entsteht denn der Alkohol in natürlichen, gesunden Lebensmitteln wie Brot, Bananen oder Apfelsaft? Prof. Dr. Joseph Keul: Alkohol entsteht einmal durch die alkoholische Gärung. Diese findet bereits im frischen Obst oder nach Abfüllung durch Einwirkung von Hefen auf den Fruchtzucker statt. Entsprechend finden sich im Obst, zum Beispiel bei vollreifen Bananen, 6 Gramm Alkohol pro kg, oder in Fruchtsäften und anderen Obstprodukten Alkohol. Natürliche Obstsäfte enthalten bis zu 3 Gramm Alkohol pro Liter, Traubensaft sogar bis zu 10 Gramm Alkohol pro Liter. Auch bei der Brotherstellung kann Alkohol entstehen. Zum Beispiel bei der Teiglockerung durch Hefen. Normales Mischbrot enthält zwischen zwei bis vier Gramm Alkohol pro kg. Und natürlich entstehen gewisse Mengen an Alkohol bei der Milchsäuregärung. Deshalb enthalten auch Sauerteigbrot, Sauerkraut oder Kefir Alkohol. Spuren von Alkohol werden auch als Trägersubstanz bei der Herstellung von Aromen verwendet.



Lebensmittel Alkohol Alkohol g/Liter bzw. g/kg (mg) pro Portion Traubensaft ~ 4,0 g/l 800 mg Apfelsaft ~ 2,0 g/l 400 mg Grapefruit ~ 1,0 g/kg 200 mg Weißbrot ~ 2,0 g/kg 100 mg Roggenbrot ~ 3,0 g/kg 150 mg Kefir ~ 5,0 g/kg 1000 mg Sauerkraut ~ 5,0 g/kg 1000 mg

Warum ist Alkohol in diesen Mengen selbst für Kinder ungefährlich? Prof. Dr. Joseph Keul: Der Ernährungsbericht 1996 der Deutschen Gesellschaft für Ernährung (DGE) e.V., Frankfurt, stellt fest, daß Kinder im Alter zwischen vier und dreizehn Jahren durchschnittlich 0,2 Prozent der Gesamtkalorien über Alkohol zuführen; diese Alkoholmenge wird hauptsächlich durch den natürlichen Alkoholgehalt in den zweifelsfrei gesunden Lebensmitteln wie Bananen, Brot oder Apfelsaft aufgenommen. In der gesamten Literatur der Kinderheilkunde ist kein Fall bekannt, bei der über diese Lebensmittel aufgenomme Alkoholmenge eine gesundheitliche Schädigung aufgetreten ist. Deshalb ist es weiterhin richtig, daß ein vermehrter Konsum dieser kohlenhydratreichen Lebensmittel empfohlen wird, sowohl Kindern als auch Erwachsenen. Übrigens produziert der menschliche Körper durch den Stoffwechsel selbst gewisse Mengen an Alkohol.

Findet durch den vermehrten Verzehr dieser alkoholhaltigen Lebensmittel eine Gewöhnung an Alkohol statt? Prof. Dr. Joseph Keul: Die Annahme, daß durch den Verzehr von Lebensmitteln mit alkoholischem Geruch oder Geschmack im Kindesalter eine Gewöhnung an höherprozentige Alkoholika im späteren Leben erleichtert wird, ist nicht belegbar. Diesen Zusammenhang gibt es zwar für alkoholische Getränke wie Bier, Wein oder Schnaps, nicht aber für Lebensmittel, die nur einen sehr geringen Alkoholgehalt aufweisen. Die Schwelle für die Alkoholwahrnehmung im Gebäck wird je nach Zubereitung zwischen drei und sieben Gramm pro Liter bzw. kg angesetzt. Bei allen Lebensmitteln, die weniger Alkohol enthalten, ist der Alkohol nicht wahrnehmbar. Eine Gewöhnung und jede Art einer gesundheitlichen Gefährdung ist hierdurch somit ausgeschlossen.

Quelle: http://www.gesundheit-aktuell.de/
Danke für die Genehmigung zur Veröfentlichung

Çevrimdışı tk1978

  • IZLEMCI
  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 455
Ynt: Bunlara İnanmayın (İnternet Safsataları)
« Yanıtla #72 : 13 Kasım 2011, 19:24:04 »
Google´den Tercümesi:

Gıda Alkol - daha anne ilgilendiren bir konu. Birçok anne merak ediyorum: hatta çocuklarda alkol doğal olarak sağlıklı gıdalar için tehlikeli midir? Bize bir kez bu soruya devam etmek için yeterli bir neden. Biz Prof Dr Joseph Keul, Albert-Ludwigs Üniversitesi, Freiburg Hastanesi'nde Önleme, Rehabilitasyon ve Spor Hekimliği Anabilim Dalı Medikal Direktörü konuştu



Ekmek, muz, elma suyu, ya da kek, örneğin, özellikle çocuklarda birçok kişi, yüksek talep ve genellikle her gün menüsünde olduğu yiyecekler. Bu yiyecekler tehlikelidir?

Prof Dr Joseph Keul: Birçok sağlıklı besinler ya doğal nedenlerle içeren, örneğin, olgunlaşma ya da yemek, ya da ek nedeniyle alkol içeren maddeler, alkol belirli miktarda alkol oluşumu. Ekmek gibi sağlıklı gıdalar ile emilen, muz ve üzüm alkolü hacmi çocuklar ve yetişkinler için tamamen güvenli bir şekilde düşüktür.

Bu ekmek, muz veya elma suyu gibi doğal, sağlıklı besinler üretilen alkol gelince? Prof Dr Joseph Keul: alkol alkolik fermantasyon tarafından bir kez oluşturulur. Bu zaten taze meyve veya meyve şekeri üzerinde maya eylem tarafından yerine dolduruyor. Buna göre meyve bulunan, örneğin, ne zaman tam olgun muz, kg başına, ya da meyve suyu ve diğer meyve ürünlerinde alkol 6 gram alkol. Doğal meyve suları alkol litre başına 3 gram, üzüm suyu, litre başına alkol bile en fazla 10 gram kadar içerir. Hatta ile ekmek yapma alkol ortaya çıkabilir. Örneğin, mayalar tarafından Teiglockerung zaman. Normal buğday ekmek kg başına alkol 2-4 gram arasında bulunmaktadır. Ve elbette, alkol belirli miktarda laktik asit fermantasyonu sonucu. Bu nedenle mayalı ekmek, lahana turşusu veya kefir alkol içerir. Alkol izleri de tatlar üretiminde taşıyıcı madde olarak kullanılır.



Üzüm suyu, beyaz ekmek elma suyu ~ 2.0 g / l 400 mg Greyfurt ~ 1.0 g / kg 200 mg ~ 4.0 g / l 800 mg porsiyon Gıda Alkol g / L veya g / kg (mg) ~ 2 çavdar ekmeği 0 g / kg 100 mg ~ 3.0 g / kg 150 mg Kefir ~ 5.0 g / kg 1000 mg lahana turşusu ~ 5.0 g / kg 1000 mg

Neden alkol bile çocuklar için, bu miktarlarda tehlikelidir? Prof Dr Joseph Keul: dört ve on üç yaş arasındaki çocuklar, alkol hakkında bilgi toplam kalorinin yüzde 0,2 ortalama, özellikle alkol miktarına göre kararlı olduğunu Beslenme için Alman Derneği (DGE) eV, Frankfurt notları Beslenme Raporu 1996 , muz, ekmek veya elma suyu gibi şüphe sağlıklı gıdaların doğal alkol eklendi. Pediatri tüm Literatürde alkol bu miktar bir sağlık hasar oluştu gıda yutulur olduğu bilinen herhangi bir durumdur. Bu nedenle, karbonhidrat açısından zengin gıdaların artan tüketimi tavsiye edilir hala çocuk ve yetişkinler için geçerlidir. Bu arada insan vücudunun alkol kendini belli miktarda metabolizması tarafından üretilir.

Bu gıdaların artan tüketimi Bulundu yerine alkol alkol alışma içerir? Prof Dr Joseph Keul: ileri yaşlarda daha yüksek bir yüzde alkole alışmış çocuklarda alkollü koku ya da tat ile gıda tüketimi ile kolaylaştırılmaktadır varsayım, devredilemez. Bu bağlamda, bu gibi alkollü içecekler için de geçerlidir bira, şarap ya da likör, ama sadece çok düşük alkol içeriği yemek için. Litre veya zamanlanmış kg başına 3-7 gram hazırlanması bağlı pasta alkol algılama için eşik. Daha az alkol içeren tüm gıdalar, alkol fark edilmez. Hoşgörü ve sağlık tehlikesi her türlü burada tutulur.

Kaynak: http://www.gesundheit-aktuell.de/
Bana Veröfentlichung izin için teşekkür ederiz

Çevrimdışı tk1978

  • IZLEMCI
  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 455
Ynt: Bunlara İnanmayın (İnternet Safsataları)
« Yanıtla #73 : 13 Kasım 2011, 19:26:28 »
Kusura bakmayin. Konu önemli oldugu icin, daha gecenlerde kuskulan´dim ve bu konu hakkinda fetva alayim derken, baktim ki burda konu hakkinda konusulmus. Hemen hemen her gidada alkol var sayin üyeler. Ama orani cok düsük.
Ancak Alkolün azi cogu haram oldugu icin, bu durumda ne yapmamiz gerek?
Bu konuda alinmis Fetva varmi? Bilgilendirirseniz memnun olurum

Çevrimdışı tk1978

  • IZLEMCI
  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 455
Ynt: Bunlara İnanmayın (İnternet Safsataları)
« Yanıtla #74 : 13 Kasım 2011, 19:36:24 »
teşekkürler tuğra...

peki kola için yazılanlar onlara ne dersiniz

Coca cola ile ilgili bilgilerin ne derece doğru olduğunu bilemem ama sağlık açısından zararını çok iyi biliyorum 1.Bilimsel araştırmalardan , 2. Olarak da kuzenlerimden birinin midesinin delinmesi ve ameliyat olması diğerinde az miktarda içtiği halde insülin direnci oluşup 1. Dereceden diyabet hastası adayı olması. Bütün gazlı içecekler içinde belirli bir miktarda alkol olduğu doğrudur

İnsanın vucuduna bakması farzdır, güzel bir suyun, katkısız bir sütün, katkısız bir ayranın yerini hiç bir şey tutamaz.

Frage von tachtuni am 10.04.2007 10:33 Uhr

alkoholgehalt coca cola

Frage von gunes am 10.09.2006 02:30 Uhr
Coca Cola Alkoholgehalt
Sehr geehrte Damen und Herren,

auf CokeCola Flaschen habe ich unter Zutaten sehr oft das Wort Extrakt gelesen. nun weiss ich, dass man bei einer Extraktion Alkohol als Extraktionlösungsmittel verwendet.Ich möchte wissen, ob in meiner Cola nun doch Alkohol enthalten ist?
Hoffe auf eine baldige Antwort....Gunes

Antwort von Claudia Thienel am 13.09.2006 15:46 Uhr
Sehr geehrte/r Fragesteller/in,

wie uns ein Mitarbeiter der Firma mitteilte ist es tatsächlich so dass Alkohol als Lösungsmittel bei bestimmten Stoffen der Coca Cola eingesetzt wird. Der letztendlich in dem Getränk vorhandene Alkoholgehalt ist allerdings vernachlässigbar gering. Die winzigen Spuren haben keine Bedeutung und so wird Coca Cola sicher zu Recht von den Behörden als alkoholfreies Lebensmittel eingestuft.

Mit freundlichen Grüßen
Claudia Thienel
Ernährungswissenschaftlerin



Google Tercümesi

10/04/2007 10:33 saati tachtuni sorusu

 alkol içerik coca cola

 2006/10/09 02:30 saati Yahoo! 'dan Soru
 Coca Cola Alkol
 Bayanlar ve Baylar,

 CokeCola şişelerde Ben genellikle özü kelime maddeleri okudum. Şimdi bir ekstraksiyon solvent ekstraksiyonu olarak alkol kullandığınızda biliyoruz. Benim Coke içinde eğer şimdi bilmek istiyorum ama alkol bulunur?
 Hızlı bir yanıt .... Gunes Umudu

 13/09/2006 15:46 Thienel saati Claudia ile cevap ver
 R / Sayın soruyu / çıkış,

 biz şirketin bir çalışanı söylendi olarak alkol Coca Cola bazı maddeler için bir çözücü olarak kullanılır olduğu doğrudur.Içecek içeriğinde alkol nihai mevcut ancak ihmal edilebilir düzeydedir.Küçücük izleri bir anlamı yoktur ve bu yüzden Coca Cola kesinlikle alkol içermeyen gıdalar olarak sınıflandırılan yetkililer tarafından haklı.

 Içtenlikle
 Claudia Thienel
 diyetisyen