buruk _80
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #160 : Eylül 28, 2008, 07:40:11 am » |
|
ha bu arada çok sıkkın olduğum için içimdeki sıkıntıları bi türlü atamadığım için buruk nikini seçtim hepiniz bilirsiniz üzgün kırgın anlamına gelir
|
|
|
|
|
feristah
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #161 : Eylül 30, 2008, 06:34:29 pm » |
|
feriştah ''''melek'''anlamına geliyor 
|
|
|
|
|
alem-i ebrar
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #162 : Ekim 20, 2008, 11:15:59 am » |
|
sorunuza cevaben anlamı:
ebrar:bozuk inanış,kötü ahlak ve çirkin işlerden uzak duranlar,özü-sözü doğru ve bir olan anlamında Arapça bir kelime.
alem-i ebrar tercihim...iyiler ,özü sözü doğru olanların nişanı işareti...
|
|
|
|
|
islam
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #163 : Ekim 20, 2008, 08:06:25 pm » |
|
kardeşlerim benimkini çok değerli çok şerefli çok güzel bir duygu olan dinimizin ismidir Allah herkesi bu mukaddes dinde buluştursun inş.
|
|
|
|
|
ikra03
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #164 : Ekim 28, 2008, 09:31:36 pm » |
|
RABBİm in ilk emri ;OKU anlamında
|
|
|
|
|
|
ENE 67
|
 |
« Yanıtla #165 : Kasım 03, 2008, 01:37:57 pm » |
|
ENE=ben demek arabca bir kelime 67= Zonguldagin plaka numarasi yani kisacasi´Ben zonguldakli´demek 
|
SIKINTI VE HUZURSUZLUK MUTLAKA BIR GÜNAHIN CEZASI,HUZUR ISE BIR IBADETIN KARSILIGIDIR HZ.Mevlana
|
|
|
fuducuk
aktif okur

Tevhid ve Sünnet!
|
 |
« Yanıtla #166 : Kasım 03, 2008, 02:33:12 pm » |
|
ENE=ben demek arabca bir kelime 67= Zonguldagin plaka numarasi yani kisacasi´Ben zonguldakli´demek  Arapça'da aitlik eki 'Min'dir. Eğer "Ene min 67" demiş olsaydınız Ben 67'den demiş olurdunuz. 67 rakamı ise Sep'e Settin yani Yedi Atmış şeklinde okunur. 
Benimkinin anlamına gelirsek; VooDoo büyücü demek, İngilizcede. 15 yıl kadar önce kullandığım il nick idi. Vudu diye okunur dilimizde, Vişneye "Fişne" diyen bir arkadaşım(dili dönmezdi) Vudu'ya da "Fudu" derdi. Ordan kalma.  Cuk'u da ben ekledim, miniklik ve biriciklik eki. 
|
|
|
|
|
hüma_34
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #167 : Kasım 23, 2008, 11:06:18 pm » |
|
Hüma'nın Osmanlıca lugatta manası: zümrüt yeşili kanatları olan, gittiği yere zenginlik ve mutluluk dağıtan kuş. olarak geçiyor.34 te istanbulun plaka kodu 
|
|
|
|
|
|
MAVERA02
|
 |
« Yanıtla #168 : Kasım 24, 2008, 12:00:19 am » |
|
Mâvera: Ötelerden, uzaklardan, karşı yaka manasına gelen bir kelime Aynı zamanda "Kalp huzuru" anlamına da gelmektedir. Bande o mânaya bu nick'i kullanıyorum
|
Doğru olsam ok gibi, yabana atarlar beni Eğri olsam yay gibi, elde tutarlar beni
|
|
|
kutup yıldızı
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #169 : Kasım 24, 2008, 04:11:10 am » |
|
Küçükayı takımyıldızının en parlak yıldızı. Diğer adları: α UMi / α Ursae Minoris / Alpha Ursae Minoris (üç yıldızdan oluşan bir sistem); Demirkazık; Çulpan; Kutupyıldızı; Şimal Yıldızı; Kuzey Yıldızı. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
Günbatımı
|
 |
« Yanıtla #170 : Kasım 24, 2008, 09:38:30 am » |
|
O'nun nezdinde zavallılar sadece O'ndan bihaber olanlardır
Çok doğru bir cümle sarfettiniz gezgin. Ne güzel bir yorum!.. Rabbin kuluna ,kulum demesidir yusufum. Yakub'un Rab'bine duasıdır yusufum. Kör gözlerin merhemi,kuyuların kokusudur yusufum. Rab'bin Cemali'nin aynasıdır yusufum. Mutlak hakikatın rüyasıdır yusufum. Kardeşlerin kardeşi,Zelihanın yoldaşıdır yusufum. Zindanların aydınlığı,medrese -i yusufiyye dir yusufum. Köleliğe başkaldırış,dik duruştur yusufum. Ademden bekaya arayıştır yusufum. Bir garip yusufum işte,Ben bir YUSUF' um.
Çok güzel dizeler... Çok etkilendim! inş affeder tabii o hatayı bir daha yapmazsam inş yapmam :!:
E, çok pişman gibi bir izlenim oluşturdun! Gerçekten pişmansan ve bu kadar için yanıyorsa, yapmazsın herhalde...  'âsûde' Farsçada dinlenmiş, rahat anlamlarına gelir. yani huzurlu sakinde diyebiliriz.eskidende crazy princestim yani çılgın yada çatlak prensen büyüyünce asude oldum yani duruldum ..  Vatana millete hayırlı olsun!..  Dağlarda gösterişsiz; fakat çok hoş RAYİHALI çiçekler olur. Şehirliler bunları görür,bahçelerinde yetiştirmeye heveslenirler. Yetiştirirlerde....Hatta onlarınki daha gösterişli olur. Gelin görünki; rayiha artık o rayiha değildir.(A.VEYSEL) Bu anlatımdan etkilenip nikimi rayiha olarak seçtim.  Gerçekten çok etkileyici...
|
SEN NE KADAR BİLİRSEN BİL; SENİN BİLDİĞİN, KARŞINDAKİNİN ANLADIĞI KADARDIR...
|
|
|
|
Günbatımı
|
 |
« Yanıtla #171 : Kasım 24, 2008, 10:17:40 am » |
|
Eveeet, bu kadar yorumdan sonra ben de kendi nickim hakkında açıklama yapayım artık!  (Bu arada; bu bölümü yeni farkettim de onun için ardarda yorumlar yaptım  ). Günbatımı; malumunuz, güneşin batışı... Ben bu manzaradan her zaman çok etkilenmişimdir. Bana hep, acı-tatlı her şeyin bir sonu olduğunu hissettirir. Biraz hüzün de verir. Bir de o gökyüzündeki ve eğer deniz de varsa, denizin üzerindeki ışıltıların, bulutlardaki renklerin, güneşin aldığı şekillerin ne kadar muhteşem bir tablo olduğunu düşündürür... Öööle seyrederim işte, seyrederken de bir sürü şey düşünürüm. Fakat bu görüntüyü seyretmeye doyamam!.. Birden aklıma geldi ve bu nicki seçtim. 
|
|
|
|
|
Fatihan
|
 |
« Yanıtla #172 : Kasım 24, 2008, 10:28:36 am » |
|
Güneşin o batma anındaki rengi muhteşem insan büyük bir haz alıyor.Rivayete göre Allah'ın nurunun o renkte olduğu söyleniyor....
|
'Ene, ene, ene' diyen kaybetti! Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapwww.evlilikmektebi.com
|
|
|
|
Uludag
|
 |
« Yanıtla #173 : Kasım 30, 2008, 02:51:26 am » |
|
Uludagın anlamı iki kelimeden müteşekkil: ulu arabiden "alaa ya'luu uluvven" türkçeye uygulanmışı, aalii ve yüce manasına dag manası malum oradaki malum 36daki ziyade yüksek tecelliyat nedeniyle bu niki seçtim 
|
|
|
|
|
irem
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #174 : Aralık 04, 2008, 01:45:02 am » |
|
benim nickimin anlamıda cennet bahcesi demek.zaten eminim cogu arkadas tahmin etmiştir.. 
|
|
|
|
|
_sewimsiz_pesimist_
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #175 : Aralık 14, 2008, 11:47:37 pm » |
|
benimki pek sewimli olmadığım için yani sewimli olma zamanım geçti bu yüzden sewimsiz, pesimist te karamsar demek:)
|
***BU DÜNYANIN CEFASINDAN SEFASINA SIRA GELMEZ,GAFİL OLMA İLME ÇALIŞ GEÇEN ZAMAN GERİ GELMEZ..***
|
|
|
|
Günbatımı
|
 |
« Yanıtla #176 : Aralık 15, 2008, 09:19:49 am » |
|
benimki pek sewimli olmadığım için yani sewimli olma zamanım geçti bu yüzden sewimsiz, pesimist te karamsar demek:)
sevimsizliğini bilmem ama kendini sevimsiz gördüğün için karamsar olduğun doğru! 
|
|
|
|
meyyit-i müteharrik
okur
|
 |
« Yanıtla #177 : Ocak 25, 2009, 07:00:40 pm » |
|
derslerimi sessiz çalıştığım için meyyit ama hayat belirtisi olduğu için müteharrik manası yaşayn ölü
|
MEDENİYET DEDİĞİN AÇMAKSA BEDENİ DESENE HAYVANLAR DAHA MEDENİ MEHMED AKİF
|
|
|
|
İsra
|
 |
« Yanıtla #178 : Ocak 26, 2009, 02:30:06 am » |
|
Nickiniz dikkatimi çekmişti neden "meyyit-i müteharrik" acaba diyordum.Açıklama yapmakla merakımı gidermiş oldunuz 
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapForum Kurallarını Okumak İçin Lütfen Tıklayınız
|
|
|
sessizliğim
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #179 : Şubat 02, 2009, 03:46:07 pm » |
|
fazla konuşan bir insan değilim. çevremdekiler genelde söyler bana, sessiz sakin takılıyorsun diye:) kullanıcı adını oluştururken en çok bu özelliğim etkili oldu seçim yapmama.
|
İnsan yaklaştığınca yaklaştığından ayrı, Belli ki yakınımız yoktur Allah’tan gayrı.
|
|
|
|
azizistanbul
|
 |
« Yanıtla #180 : Şubat 02, 2009, 06:42:44 pm » |
|
Yazan: Yahya Kemal Beyatlı Bir başka tepeden
Sana dün bir tepeden baktım aziz İstanbul! Görmedim gezmediğim, sevmediğim hiçbir yer. Ömrüm oldukça gönül tahtına keyfince kurul! Sade bir semtini sevmek bile bir ömre değer.
Nice revnaklı şehirler görünür dünyada, Lakin efsunlu güzellikleri sensin yaratan. Yaşamıştır derim en hoş ve uzun rüyada Sende çok yıl yaşayan, sende ölen, sende yatan.
|
|
|
|
|
meyyit-i müteharrik
okur
|
 |
« Yanıtla #181 : Şubat 08, 2009, 10:55:50 am » |
|
Nickiniz dikkatimi çekmişti neden "meyyit-i müteharrik" acaba diyordum.Açıklama yapmakla merakımı gidermiş oldunuz  aslında tek sebep bu değil sürekli başıma bişeyler gelip sağ sağlam kurulduğum için birazda
|
MEDENİYET DEDİĞİN AÇMAKSA BEDENİ DESENE HAYVANLAR DAHA MEDENİ MEHMED AKİF
|
|
|
|
lalegül
|
 |
« Yanıtla #182 : Şubat 09, 2009, 11:52:40 pm » |
|
Nickiniz dikkatimi çekmişti neden "meyyit-i müteharrik" acaba diyordum.Açıklama yapmakla merakımı gidermiş oldunuz  aslında tek sebep bu değil sürekli başıma bişeyler gelip sağ sağlam kurulduğum için birazda Bende merak ediyordum.
|
Şu rahmete bakın ki, insanlar bütün azalarıyla günah işlerken, sadece diliyle yaptığı tövbeyle affolunuyor.
Aziz Mahmud Hüdai (k.s)
|
|
|
vaktileyl
okur
söz...gümüş.sükût...altın
|
 |
« Yanıtla #183 : Şubat 09, 2009, 11:54:37 pm » |
|
gece vakti
|
(استغفر الله العظيم التواب الرحيم لي ولوالدي وللمسلمين والمسلمات وللمؤمنين وللمؤمنات الاحياء منهم والاموات الى يوم الدين )
Hüzünle titreyen gönle ince bir âh dokunur,Kalbi kırık olann kalbine Allah dokunur...
|
|
|
orontez
Yeni üye
AnTaKyA RaPp
|
 |
« Yanıtla #184 : Şubat 22, 2009, 06:02:29 pm » |
|
orontez:ANTAKYAm da oluşmuş bir rap grubudur şarkıları süper ilk başta 7 kişiydiler daha sonraları büyüyerek 14 kişilik bu günkü haline gelmiştir şarkılarını dinlemenizi tavsiye ederimm
|
|
|
|
|
söz verdik
araştırmacı

ahh ya vedud
|
 |
« Yanıtla #185 : Nisan 10, 2009, 02:54:11 am » |
|
benim nikimin anlami zaten acikdan belli koymamin sebebi biz rafiiklerimiz arasinda hep PIRANA SÖZ VERDIK sözünü kullaniyoruz insAllah da o sözü yerine getirecegiz..AllahIn izni ile, tabi bizimde gayretimiz ile vesselamm
|
haksiz bir davada ZIRVE olmakdansa, hakli bir davada ZERRE olmayi tercih ederiz...
|
|
|
Elvin34
aktif okur

Allah'ım dünyayı elimden alma ama kalbimede koyma!
|
 |
« Yanıtla #186 : Nisan 10, 2009, 06:24:37 pm » |
|
benimki çok açık bahar ismini çok seviyorum,ismimi seçme imkanım olsa bahar olsun isterdim ama malesef
|
Canıbı maşuktan olmazsa muhabbet aşıka Sa'y-i aşık aşıkı maşuka isal eylemez.... (Eğer mürşidden olmazsa muhabbet aşıka,aşığın uğraşması insanı mürşide kavuşturamaz ) Şah Nakşibend hz.
|
|
|
yaren 28
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #187 : Nisan 10, 2009, 07:10:38 pm » |
|
yaren ; dost demek bu devirde pek olmayan bişey
|
|
|
|
|
tercüman
.
yazar
|
 |
« Yanıtla #188 : Temmuz 01, 2009, 01:17:26 pm » |
|
tercüman........hepiniz biliyorsunuz zaten. İnsanları muhabbette birleştiren, anlaşmayı sağlayan, kişiyi zor durumdan kurtaran eğer o dili bilmiyorsa, düşüncelerin dili.......
|
All I know is that I know nothing. Tüm bildiğim hiçbir şey bilmediğim. -Sokrates-
|
|
|
Kabristan
okur
|
 |
« Yanıtla #189 : Temmuz 01, 2009, 03:02:06 pm » |
|
Kabristan manasını malumumuz hepimiz biliyoruz..Benim aklıma gelme sbebi ise oturduğum evceğizim kabristanın dizidibi ..varacağım ahiret kapısındaki adrese çok yakınım ..Rabbim cümlemizi o adrese hayırlarla vardırsın inş..
|
Kabristan etrafında kara taştan bir duvar. Duvar dışında kalan mahpuslara haber var..
|
|
|
tercüman
.
yazar
|
 |
« Yanıtla #190 : Temmuz 01, 2009, 03:05:30 pm » |
|
Sayın kabristan haklısınız. Son nefes dahil iman ile gitmeyi nasip eylesi Allah-ü Teala.
NOT: Sayın kabristan...oldu mu bu ifade?
|
All I know is that I know nothing. Tüm bildiğim hiçbir şey bilmediğim. -Sokrates-
|
|
|
.:Pervane:.
okur
|
 |
« Yanıtla #191 : Temmuz 01, 2009, 08:20:19 pm » |
|
Nickimin özel bi anlamı yok... Ben Ahmedim işte 
|
Bu günü düşünürüm dün geçti, yarın var mı? Gençliğe de güvenmem ölen hep ihtiyar mı? (Ebu Turab Nahşebi K.S.)
|
|
|
turk_ay
aktif okur

|
 |
« Yanıtla #192 : Temmuz 06, 2009, 01:07:23 pm » |
|
Türk ve Ay kelimelerinden türettim kendimce  ismime de çok benziyor 
|
Her açan senin gülün, hergünse benim günüm Gözyaşı insan külüyse, her yakan insan sözü Kıvılcım sözün özüyse, ayrılık yakar gözü Tek gören gönül gözüyse, kelamım gönül sözüm
|
|
|
.:Pervane:.
okur
|
 |
« Yanıtla #193 : Temmuz 06, 2009, 02:30:54 pm » |
|
Geceleri ışığın etrafında dönüp duran kelebek...
İnşAllah bizde nur-u ilahinin etrafında pervane misali dönüp duracağız...
|
Bu günü düşünürüm dün geçti, yarın var mı? Gençliğe de güvenmem ölen hep ihtiyar mı? (Ebu Turab Nahşebi K.S.)
|
|
|
|
tefhim
|
 |
« Yanıtla #194 : Temmuz 06, 2009, 03:34:38 pm » |
|
Müracaat:Miftahulkulub
|
Bedeel islemü gariben feseyeudü gariben fetuba lilgurabai.
|
|
|
karanlık
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #195 : Temmuz 12, 2009, 07:48:59 pm » |
|
Kelime manasına gerek yok sanırım =) ßenim için özel bi kelime sayılır.. Işıkta göremediğim bi çok şeyi karanlıkta hissederim..Karanlıkta korkar,karanlıkta dinlenirim... Belki de şiirlerime ilham veren tek dünyevi olgu diyebilirim..
|
Kâmil odur ki ; koya dünyada bir eser, Eseri olmayanın yerinde yeller eser !... Mevlana
|
|
|
daşi
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #196 : Temmuz 12, 2009, 09:20:05 pm » |
|
aşiret ismi
|
|
|
|
|
|
Budak
|
 |
« Yanıtla #197 : Ağustos 05, 2009, 04:22:03 pm » |
|
Adımın anlamı:Ağacın dal olarak sürgünü aynı zamanda soyadım 
|
|
|
|
|
hendese
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #198 : Ağustos 08, 2009, 10:19:23 am » |
|
Ben yeni üye oldum, "hendese" arabi bir kelimedir, hesap yapmak manasına gelir ki ben endüstri mühendisliği öğrencisiyim, mühendis kelimesi hendeseden gelir hesap yapan manasınadır  .
|
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur, Herkesi sen dost mu sandın belki ol ağyâr olur, Sâdıkâne belki ol bu âlemde dildâr olur, Yâr olur ağyâr olur dildâr olur serdâr olur.
|
|
|
beyaban
Yeni üye
|
 |
« Yanıtla #199 : Ağustos 08, 2009, 08:33:57 pm » |
|
bunu bilmeyeniniz yok demi? bugunkü manada öğretmen ama tam olarak karsıladığını soylemek zor biz yinede öğretmen diyelim gecsin.ha bir de bir aralar bu ada sarkı bile yazılmıştı neseli kadınlar pencereleri silerken cok soylerlerdipenceresi camcama muallim selam saldım amcana muallim amcan kızını vermezse muallim turşu kursun fincana** muallim
penceresi kapalı muallim kolu altın saatlı muallim sen böyle değil idin muallim ablasından öğütlü muallim
penceresi perdeli muallim çiçek açtı zerdali muallim yeni de bir yar sevdim muallim o da benden sevdalı* muallim
biraz gülelim eglenelim dedik hata mı ettik yani???
saol muallim yaw ne hatası ii oldu 
|
nefes alan herşey nefs sahibidir
|
|
|
|