Gönderen Konu: Çeşni Tarifler  (Okunma sayısı 141281 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Cevizli Çörek
« Yanıtla #30 : 10 Şubat 2009, 10:28:45 »

Birşey değil  :)

---------------------------



Malzemeler;
*3 adet orta boy yumurta ( Birinin sarısı üstüne sürülmek üzere ayrılacak )
*1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker,
*1 su bardağı zeytinyağı,
*1 su bardağı yoğurt,
*1 paket kabartma tozu,
*1 çay kaşığı karbonat,
*Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edecek kadar un.
*Ceviz

Hazırlanışı;

1. Yumurta ve şekeri, el çırpıcısında iyice karıştırın.
2.Zeytinyağı ve yoğurdu da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
3.Karbonat ve kabartma tozunu bir miktar un ile karıştırıp, eledikten sonra hamura karıştırıp yavaş yavaş yoğurun.
4. Hamur elinize yapışmayacak kıvama gelinceye kadar un eklemeye devam edin.
5.Yumuşak bir hamur elde edince hamurdan irice parçalar koparıp, unlanmış tezgah üzerinde elinizle bastırarak düzleyin ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar çıkarıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
6.Üstlerine yumurta sarısı sürdüğünüz çöreklerin ortalarına birer yarım ceviz yerleştirdikten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
ufukmutfakta.blogspot.com


« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 11:54:49 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Elmalı Tart
« Yanıtla #31 : 12 Şubat 2009, 10:36:27 »


Malzemeler;
*250 gr oda sıcaklığında tereyağı,
*2 adet yumurta,
*10 çorba kaşığı pudra şekeri,
*1 paket kabartma tozu,
*Aldığı kadar un. ( Ele yapışmadığı anda un eklemeyi kesin)
Elmalı Kısım İçin,
*4 adet rendelenmiş ve suyu süzülmüş elma,
*8 çorba kaşığı toz şeker,
*2 çay kaşığı tarçın,
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz.
*üstüne serpmek için pudra şekeri.
Hazırlanışı;
1)Tereyağı, şeker, yumurtayı güzelce karıştırın.
2)Kabartma tozunu ekleyin ve unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Elinize yapışmamaya başladığı anda un eklemeyi bırakın.
3)Yuvarlak ve küçük boy bir borcamı yağlı kağıt ile kaplayın.
4)Yoğurduğunuz hamurun üçte ikisini, borcama eşit seviyede yayın. Geriye kalan üçte bir hamuru streçleyerek buzluğa koyun ve 10 dakika bekletin.
5)Elmayı, şeker ve tarçın ile, elma suyunu çeken kadar pişirin ve en son cevizi ekleyin.
6)elmalı harcı, borcamdaki hamurun üstüne yayın.
7)Buzlukta bekleyen hamuru çıkarın ve rendenin iri kısmı ile elmalı harcın üstüne rendeleyerek, elmalı harcın kapanmasını sağlayın.
8)Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, kızarıncaya kadar pişirin ve soğutun. İyice soğuduktan sonra üstüne pudra şekeri serpin.Afiyet olsun.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 11:55:06 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Günbatımı

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 2490
  • Görelim Mevlâ'm neyler, neylerse güzel eyler...
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #32 : 12 Şubat 2009, 19:07:08 »
Ben bu son tariftekini yapıyorum. Bendeki tarifin adı "Elmalı Hamur Rendesi".

Çok güzel oluyor, tavsiye ederim... s13))
Dua'sız üşürmüş yürekler!
Sana bir dua eden olsun, senin de bir dua ettiğin...
Bilmezsin hangi kırık gönlün duasıdır karanlıklarını aydınlatan,
Sana ummadık kapılar açan.
Bilmezsin kimin için ettiğin duadır, seni böyle ayakta tutan...


Hz. Mevlana 

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Ispanaklı ve peynirli kek
« Yanıtla #33 : 14 Şubat 2009, 09:21:21 »


Malzemeler:

200 gr ıspanak ( yapraklarını)

1 patates ( çiğ olacak)

100 gr beyaz peynir rendesi

3 yumurta

180 gr un

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket kabartmatozu

1 tutam tuz

1 çay kaşığı kişniş ( aktarlarda bulunur)

Yapılışı:

1- Fırını 180 dereceye ayralayın.

2- patates ve peyniri rendeleyin. Ispanak yapraklarını yıkadıktan sonra incecik doğrayın ve bir kasede hepsini harmanlayın.

3- ayrı bir kasede yumurta,süt, sıvıyağ , kabartmatozu ve tuzu ekleyin mikserle biraz çırpın.

4- unu ekleyin karıştırmadan ıspanaklı harca ekleyin kaşıkla karıştırın. Baton kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba aktarın.

5- Önceden ısınmış fırında 35- 40 dakika pişirin. soğuduktan sonra kalıptan çıkarın servis yapın..

(kibelesofrası.com)

〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Mevsiminde mutlaka deneyin! (Kestane Şekeri)
« Yanıtla #34 : 17 Şubat 2009, 20:48:01 »
Kestane şekeri özel bir uğraş gerektiren lezzet. İşte ünlü markaları cebinden çıkaracak kadar muhteşem bir tat. Kestane şekeri severlere özellikle tavsiye ediyoruz, mevsiminde iken mutlaka deneyin...



KESTANE ŞEKERİ

MALZEMELER:

2 Kg. toz şeker

2Kg. büyük kestane

8 Bardak su

2 Paket vanilya

HAZIRLANIŞI:

Şekeri, suyu ve vanilyayı bir tencereye koyup, karıştıra karıştıra bir taşım kaynatıp indiriniz.

Sonra da kabukları soyulmuş kestaneleri, içi su dolu büyükçe bir tencereye koyup orta derecede ateşte kestaneleri yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Ama suyu fazla kaynatmadan pişiriniz, aksi taktirde kestaneler dağılır.
Sonra da bu kestaneleri teker teker sudan çıkarıp, parçalamadan iç kabuklarını bir bıçakla soyup, hazırlanan şuruba atınız. Bütün kestaneler ayıklanıp bitince şurup tenceresini kestanelerle birlikte ateşe koyup bir taşım kaynatınız.

Sonra ocağı iyice kısarak tencereyi 6 saat süreyle ateşte bırakınız. Kapağının açık olmasına ve kaynamamasına özellikle dikkat ediniz. Sonra da delikli kepçeyle kestaneleri tabağa alınız. Soğuyunca servis yapınız.

Haber Turk
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 11:56:24 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Zebra Kek
« Yanıtla #35 : 18 Şubat 2009, 10:37:08 »


Malzemeler;
*4 yumurta ( oda sıcaklığında )
*6 kahve fincanı şeker,
*4 kahve fincanı soda,
*3 kahve fincanı sıvıyağ,
*9 kahve fincanı un,
*1 adet kabartma tozu,
*1 adet vanilya,
*1 çorba kaşığı kakao.( Aslında 3 kaşık olursa renk kendini daha iyi belli edecektir)
Hazırlanışı;
*Kakao hariç tüm malzemeyi sırasıyla karıştırın ve çırpın.
*Hamuru ikiye ayırın ve birine kakaoyu karıştırın.
*26 cm'lik kelepçeli kek kalıbına sırasıyla ve birbirinin üstüne gelecek şekilde bir kepçe sade, bir kepçe kakaolu olmak üzere, sıra sıra hamurdan dökün. Hamurları kalıbın ortasına gelecek ve üst üste olacak şekilde dökün ve bastırıp, karıştırmayın.
*Tüm hamur bittikten sonra, önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin ve soğuduktan sonra, kalıptan çıkarıp servis yapın.

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 11:55:53 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Körili pirinç pilavı
« Yanıtla #36 : 21 Şubat 2009, 00:19:07 »


Malzemeler:
500 ml tavuk suyu
1 soğan
200 gr pirinç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
250 gr tavuk göğsü, tuz
1 demet taze soğan, karabiber
250 gr çekirdeksiz siyah zeytin
1 çorba kaşığı köri, 125 gr süt kreması

Nasıl Hazırlanır:
1) Tavuk suyunu ısıtın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. 1 çorba kaşığı yağı tencerede kızdırıp soğan ve pirinci içinde 3 dakika kadar kavurun. Karışıma tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
2) Bu arada taze soğanı ayıklayıp ince halkalar halinde doğrayın. Zeytinleri ikiye bölün.
3) Tavuk göğsünü küpler halinde doğrayın. Kalan yağı bir tavada kızdırıp eti kavurun. Soğanın yarısını ekleyip kavurmaya devam edin.
4) Etin üzerine köri serpip kavurmaya devam edin. Süt kremasını ilave edip karışımı kaynatın. Zeytin ve kalan soğanı ekleyin.
5) Pirinç pilavını körili karışıma ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Tabaklara alıp üzerine soğan halkaları serptikten sonra servis yapın.

Ailem ve Ben
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 11:56:47 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠

Çevrimdışı ene dost

  • yazar
  • ****
  • İleti: 594
  • 'Araz'
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #37 : 21 Şubat 2009, 00:55:17 »
Sonra ocağı iyice kısarak tencereyi 6 saat süreyle ateşte bırakınız. Kapağının açık olmasına ve kaynamamasına özellikle dikkat ediniz. Sonra da delikli kepçeyle kestaneleri tabağa alınız. Soğuyunca servis yapınız.

6 saat süreyle mi  za1))
Battık :oops:
Nakşibendi beyazdır, leke kabul etmez. (Gavs-ı Sani)

Çevrimdışı enfa

  • Moderatör
  • popüler yazar
  • *****
  • İleti: 1543
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #38 : 21 Şubat 2009, 00:59:51 »
Bursa'nın ki daha ünlü diye biliyordum :)

Zaman diyorum, biraz daha zaman.Dilimin ucundaki kelimeler bu kış donmazsa bir dahaki yıl uçmayı öğrenecekler!

Çevrimdışı setre

  • Moderatör
  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1146
  • Hâzâ Tezülü
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #39 : 21 Şubat 2009, 01:05:04 »
Hele ki kafkas kestane şekeri  olsun  s4))
Hep ertelediğim zaman,bir türlü varamadığım diyardı...

Çevrimdışı ene dost

  • yazar
  • ****
  • İleti: 594
  • 'Araz'
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #40 : 21 Şubat 2009, 15:20:00 »
çikolatalısı haa hiç karşılaşmadık kendisiyle ama olsada yesek moduna girdim şimdi s13))
Nakşibendi beyazdır, leke kabul etmez. (Gavs-ı Sani)

Çevrimdışı duha

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 5144
  • ѕησωƒℓαкє
Havuçlu ve fındıklı kek
« Yanıtla #41 : 21 Şubat 2009, 16:41:11 »


malzemeler:

   1. kek malzemeleri:

          * 4 yumurta
          * 1,5 su bardağı toz şeker
          * 1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
          * 1 su bardağı ince çekilmiş fındık
          * 2 su bardağı un
          * 1 paket kabartma tozu

   2. krema malzemeleri:
          * yarım su bardağı un
          * 3 yemek kaşığı toz şeker
          * 1 su bardağı süt
          * 1 su bardağı su
          * 1 paket vanilya
          * yarım çorba kaşığı margarin

  3. üzerine:
          * tarçın
          * yarım su bardağı irice çekilmiş fındık
          * ince kesilmiş portakal kabuğu

kekin hazırlanması:

1. 4 yumurtanın sarısı ile 1,5 su bardağı toz şekeri mikserle çırpın.

2. 1 su bardağı ince rendelenmiş havucu, 1 su bardağı ince çekilmiş fındığı, 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip tahta bir spatulayla karıştırın.

3. yumurtaların aklarını ayrı bir kapta mikserin yüksek hızında karıştırın. bunları kek karışımına yavaşça ekleyin ve mikserin en düşük hızında 1-2 dakika karıştırın.

4. 24 cm çapındaki kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. kenarları fırça yardımıyla yağlayın. kek karışımını kalıba boşaltın. keki önceden ısınmış 175C fırında 40-45 dakika pişirin. (ilk yarım saatten sonra kekin üzerine alüminyum folyo kapatın, böylece içi pişmeye devam ederken üzeri yanmaz.)

5. kekin tam ortasına bir bıçak batırıp pişip pişmediğini kontrol edin. pişmişse çıkarıp soğumaya bırakın.

kremanın hazırlanması:

1. kek soğurken yarım su bardağı unu bir tencereye alın. birkaç dakika kısık ateşte çevirin.

2. ardından sırasıyla 3 yemek kaşığı toz şekeri, 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek devamlı karıştırarak pişirin. karışım muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca altını kapatın. yarım yemek kaşığı margarini ekleyip birkaç dakika daha karıştırın. arada karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.

3. kek soğuyunca kalıptan çıkarın. üzerine soğumuş olan kremayı yayın. (dümdüz olmasına gerek yok.) kremanın üzerini tarçın, irice çekilmiş fındık ve ince kesilmiş portakal kabukları ile süsleyin.

portakalagaci
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Çevrimdışı duha

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 5144
  • ѕησωƒℓαкє
Böğürtlenli pasta
« Yanıtla #42 : 21 Şubat 2009, 16:43:02 »


malzemeler:


   1. kek için:
          * 1 adet hazır pandispanya (ben hazır pandispanya olmadığı için 5 yumurta, 5 kahve fincanı un, 5 kahve fincanı şeker ve 1 paket kabartma tozu ile kendim pişirdim.)
          * 1 su bardağı süt
   2. kreması:
          * yarım litre süt
          * 4 yemek kaşığı toz şeker
          * 5 yemek kaşığı un
          * 1 su bardağı krem şanti
          * yarım kg böğürtlen

hazırlanması:
1. pandispanyanın her iki parçasının iç yüzeylerini sütle ıslatın.

2. kreması için, sütün yarısını toz şekerle birlikte tencereye aktarıp ocağa  oturtun.(kaşıkla arasıra karıştırın ) sütün kalanını unla, pürüzsüz bir hale gelene kadar çırpın. tenceredeki süt ısınmaya başlayınca üzerine, unla çırpılmış sütü katın. muhallebi kıvamına gelene dek, sürekli karıştırarak pişirin.

3. ocaktan indirip ılınmaya bırakın. ardından üzerine çırpılmış krem şantiyi ekleyip iyice karıştırın.

4. bir miktar kremayı pastanın bir katına sürüp üzerine böğürtlenin yarısını üzerine dizin. diğer pandispanyayı üzerine koyun. kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürün. böğürtlenleri sıralayıp soğuması için pastayı buzluğa koyun.

not: tarifte aslında hazır krem şanti kullanılıyor ama daha yoğun bir krema için 1 su bardağı toz krem şanti+1,5 su bardağı sütü ayrı ayrı tencereye ekleyip sonra karıştırabilirsiniz.

portakalagaci
söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Çevrimdışı duha

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 5144
  • ѕησωƒℓαкє
Ynt: Çeşni Tarifler
« Yanıtla #43 : 21 Şubat 2009, 17:39:27 »




Malzemeler
Kakaolu Pandispanya


    * 4 adet oda ısısında yumurta
    * 1 su bardağı şeker
    * 1 çay bardağı zeytinyağı
    * 1 çay bardağı süt
    * 1+1/2 su bardağı un+ 1/2 su bardağı nişasta
    * 4 kaşık kakao
    * 1 tatlı kaşığı kabartma tozu


Krema

    * 1.5 lt süt
    * 9 yemek kaşığı un
    * 7 yemek kaşığı şeker
    * 1/2 bardak antep fıstığı
    * Hindistancevizi
    * vanilya

    * 1 paket krem şanti

Yapılışı
Önce kremayı pişirip , soğuması için bir kenara koyun. Pandispanya için, oda ısısında yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp kabarana kadar çırpın. Zeytinyağı ve sütü ekleyin. En son un, nişasta, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip, 26 cm lik kalıba koyarak önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.Fırından çıkarıp soğuttuğunuz kekin üst kısmını alıp içini oyun kenarları kalsın.Pişirdiğiniz kremayı , çok az sütle ıslattığınız krem şanti ile birlikte çırpın.Oldukça katı bir krema elde edeceksiniz . Hindistancevizi ve antep fıstığı ekleyerek kremayı ,pandispanyanızın içine dökün. Üzerini ufaladığınız kek parçalarıyle kaplayın. Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın. Daha sevimli olması için , göz ,ağız ve kirpi pastaya dönüşmesi için biskrem çubukları ekleyebilirsiniz.



söz Hayâtî'dir; İnanç taşıyoruz.....

[/center]

Çevrimdışı Tuğra

  • popüler yazar
  • ******
  • İleti: 6599
Kekunlu Mini Poğaçalar
« Yanıtla #44 : 22 Şubat 2009, 10:40:55 »


Malzemeler;
*3 adet yumurta ( oda sıcaklığında)
*1 su bardağı yoğurt,
*1,5 çay bardağı zeytinyağı,
*450 gr sade kekunu ( yaklaşık 4-4,5 su bardağı)
*1 çay kaşığı tuz,
*150 gr beyaz peynir
*Maydanoz ( isteğe bağlı )

Hazırlanışı;
1.Yumurtalardan 2 tanesi ve bir tanesininde akı ile yoğurt,zeytinyağı ve tuzu birbirine karıştırın.( 3. yumurtanın sarısını üstüne sürmek için ayırın)
2.Karışıma kekununuda ekleyip güzelce yoğurun ve üstünü kapatıp 10 dakika bekletin.
3.Peyniri rendeleyin ve içine ince kıydığınız maydanozu ekleyin.
4.Hamuru yarım santim kalınlığında merdane ile açın ve minik yuvarlak bir kurabiye kalıbı veya çay bardağı ile yuvarlaklar kesin.
5.Yuvarlakların için peynirli malzemeden koyup, yarım ay şeklinde kapatalım.
6.Üstüne yumurta sarısı sürdüğümüz poğaçaları 170 derecede 20-25 dakika üstleri pembeleşinceye kadar kızartalım. Afiyet olsun

ufukmutfakta.blogspot.com
« Son Düzenleme: 18 Nisan 2009, 11:57:23 Gönderen: Tuğra »
〰〰〰〰🐠