Çelik, teflon ya da bakır hangisinde pişirmeli?
• Çelik, tencereniz, teflon tavanız ve bakır fırın kabınız... Onlarla birbirinden lezzetli yemekler pişiriyorsunuz. Ancak gerçekten yiyecekler ve sağlığınız üzerinde nasıl etkileri olduklarını biliyor musunuz? Pişirme kaplarında en sağlıklı şekilde yararlanmanız için mini bir rehber hazırladık.
•Daha besleyici, daha sağlıklı, daha vitaminli... Tükettiğimiz besinlerin bu değerleri sadece doğal yapılarından değil, pişirilme yöntemlerinden de geliyor. Kullandığınız tencere, tava ya da fırın kaplarının hangi maddeden yapıldığı, tükettiğiniz yiyeceklerin lezzetini olduğu kadar besin değerini de etkiliyor. Tabii bu durum da sizin sağlığınızı... Tencere imalatı için kullanılan bazı maddeler, pişirme esnasında besinlerdeki maddelerle kimyasal reaksiyona girebiliyor.
• İşte bu nedenle mutfakta, özellikle de ısıya maruz kalan kapları seçerken bilinçli olmak çok önemli. Bu ay mutfağa girdik ve tencerelerle ilgili bir araştırma yaptık. Hangi malzeme ne kadar sağlıklı ve hangi tencereyi nasıl kullanmak gerekiyor? Bu soruların yanıtlarını öğrenmek için rehberimize göz atın.......................