Sadakat İslamî Forum

*
Selamün Aleyküm; Ziyaretçi kardeşim. Ailemiz ferdiysen giriş yap. Değilsen Sadakat Ailesine 10 sn de katılabilirsin. Mart 21, 2010, 03:22:29 pm

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Mentollü nefes açıcılar ses tellerinde kuruma yapıyor  (Okunma Sayısı 794 defa)
Lika
Moderatör
popüler yazar

« : Kasım 23, 2008, 06:20:20 am »

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Acıbadem Bursa Hastanesi KBB Hastalıkları Bölüm Sorumlusu Prof. Dr. Levent Erişen, öğretmenlerde ses kısıklığı, ses tellerinde ödem, nodül ve polip gibi hastalıklara sıkça rastlandığını söyledi.

Hastalıkların önüne geçmek için ilk adım olarak sigaranın bırakılması ve sigara içilen yerlerde bulunmaktan da kaçınılması gerektiğini belirten Erişen şu önerilerde bulundu:

* Sık sık boğaz temizleme alışkanlığı varsa bu alışkanlıktan vazgeçilmeli; bunun yerine birkaç yudum su içilmeli.

* Ses tellerinde kurumaya yol açabilen mentollü nefes açıcı, şeker ve pastillerden; kurumayla birlikte ses tellerinde salgı artışına da neden olan kafeinli, baharatlı ve asitli yiyecek ve içeceklerden uzak durulmalı.

Aile-Sağlık
Moderatöre Bildir   Logged

"Aramakla bulunmaz, lakin bulanlar arayanlardır"
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Bu Konuyu Gönder  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

İlgili Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntülenme Son Mesaj
Nefes açan sesi güzelleştiren şeyler varsa yardımcı olun???? SAĞLIKLI YAŞAM mis7take 8 7042 Son Mesaj Mart 11, 2008, 10:28:56 pm
Gönderen: Uludag
Doğru Nefes alma SAĞLIKLI YAŞAM Tuğra 7 2540 Son Mesaj Mart 12, 2010, 01:17:03 am
Gönderen: omur
Şehir Yaşamı Astım Yapıyor SAĞLIKLI YAŞAM Tuğra 2 530 Son Mesaj Ekim 08, 2009, 09:30:17 pm
Gönderen: Ay Işığı
Sanal dünya gençleri 'keş' yapıyor KİŞİSEL GELİŞİM Nakkaş 0 683 Son Mesaj Eylül 03, 2008, 07:07:42 pm
Gönderen: Nakkaş
Bir Nefes Gelecek EDEBİYAT Ay Işığı 1 611 Son Mesaj Kasım 23, 2008, 09:28:23 pm
Gönderen: s_e_v_a
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM