Gönderen Konu: Patates ve Yararları  (Okunma sayısı 21810 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı GEZGİN

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 353
Patates ve Yararları
« Yanıtla #15 : 14 Ağustos 2005, 04:35:32 »

ah o günler geri gelse... :(
An oluyor bir garip hisse kapılıyorum...
Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum?'..........

Çevrimdışı muallim

  • yazar
  • ****
  • İleti: 758
Patates ve Yararları
« Yanıtla #16 : 14 Ağustos 2005, 21:00:55 »
biz okuldan kurtulacagız diye can atıyoz siz okul ozlemi cekiyorsunuz nasıl iştir bu.

Zaten sinirliyim ...Millet gibi dört yıllık bir universitede okumadık benim devre komple aldı basını gitti coluk cocuga akrıstı biz hala vize final derdindeyiz...

 :D  :D  :D

Neyse nasipse son sene artık...

Okuldan mezun oldugum andan sonra bir daha okul yıllarını anarsam ne olayım :P
"Müminler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin ve Allah'tan korkun ki rahmete eresiniz."
[Hucurat Suresi 10]

Vuslat Yolcusu

  • Ziyaretçi
Patates ve Yararları
« Yanıtla #17 : 20 Ağustos 2005, 14:55:33 »
Alıntı

Neyse nasipse son sene artık...
insAllah 8)

Çevrimdışı GEZGİN

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 353
Patates ve Yararları
« Yanıtla #18 : 24 Ağustos 2005, 20:48:27 »
insAllah..
daha iki ay öncesine kadar ben de öyle düsünüyordum muallim
sizinle insAllah bir de okuldan sonra bu konuyu konusalım olur mu???
issizlik
ne yapacagını bilmemek
kargasa
ve daha niceleri....
keske....
ama gecti artık keske demenin zamanı.... :cry:
An oluyor bir garip hisse kapılıyorum...
Ben bu sefil dünyada acep ne arıyorum?'..........

Çevrimdışı Nakkaş

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 250
Patates kızartması sevenlere müjde
« Yanıtla #19 : 10 Mart 2008, 13:57:47 »
Patates kızartması sevenlere müjde

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmada, patatesleri kızartmadan önce kısa bir süre suda bekletmenin, akrilamit oluşumunu ve neden olduğu riski ciddi ölçüde azalttığı belirlendi.
             
Leatherhead Food International’dan Dr. Rachel Burch, bugüne kadar gıdalarda akrilamit oluşumunu önlemek üzere pek çok araştırmanın yapıldığını, ancak bu çalışmaların gıda endüstrisiyle sınırlı kaldığını belirtiyor ve yaptıkları çalışmada evde uygulanabilecek pratik çözümü hedeflediklerini ekliyor.

Akrilamit, nişastalı gıdaların yüksek sıcaklıklarda pişirilmesi sırasında doğal olarak ortaya çıkan bir kimyasal. Araştırmacılar, pek çok gıdada görülen akrilamit oluşumunun, sağlımız için tehlikeli olduğu ve hayvanlarda kansere yol açtığı ile ilgili şüphelerin olduğunu belirtiyorlar. Yapılan çalışmada patateslerin 30 dakika ile 2 saat arasında sürelerle suda bekletilmesi sonucunda, %23, %38, ve %48 oranlarında akrilamit seviyesinin düştüğü gözlemlendi. 

haber7

Çevrimdışı devran

  • araştırmacı
  • ***
  • İleti: 282
Ynt: Patates ve Yararları
« Yanıtla #20 : 26 Mart 2009, 16:53:05 »
Avrupa ve ABD'de mutfağın baş köşesinde yer alan patatesin besleyici maddelerinin çoğunluğunun, kabuğunun hemen altında veya yakınında olduğunu belirten uzmanlar, bu sebeple patatesin, kül veya buharda pişirildikten sonra soyulması gerektiğini vurguluyor.

Patatesin mutlaka salata veya soğanla yenilmesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, patates, yağda kızarmış olarak yenmezse kilo aldırmadığını, şişmanlar ve şeker hastaları için iyi bir gıda olduğunu bildiriyor. Şeker hastalarının, ekmek yerine bol patates yiyebileceğini söyleyen uzmanlar, ancak potasyumun zayi olmaması için, patateslerin külde veya çift tabanlı tencerede pişirilmesi gerektiğini kaydediyor.

Uzmanlara göre, patatesin yaklaşık yüzde 20'si karbonhidrat ve kalori değeri oldukça düşük. Bol B vitaminleri, C vitamini, protein, kalsiyum, demir ve fazla miktarda potasyum içeriyor. Orta boy bir patates, günlük C vitamini miktarının 1/3'ünü temin ediyor. Sindirimi kolaylaştırıyor. Bağırsakları, böbrekleri ve kanı temizliyor, kabızlığı önlüyor. Kansere karşı koruyor ve yorgunluğa karşı birebir.

BESİN DEĞERLERİ

Kabuğuyla haşlanmış 100 gr. patatesin içerdiği besin değerleri şunlardır: 93 kalori; 2,6 gr. protein; 21,2 gr. karbonhidrat: 0 kolesterol; 0,1 gr. yağ; 0,6 gr. lif; 65 mgr. fosfor; 9 mgr. kalsiyum; 0,7 mgr. demir; 4 mgr. sodyum; 503 mgr. potasyum; 23 mgr. magnezyum; eser miktarda A vitamini; 0,1 mgr. B1 vitamini; 0,04 mgr. B2 vitamini; 1.7 mgr. B3 vitamini ve 20 mgr. C vitamini.

SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

Yukarıda görülen bazı önemli besin değerlerinin yanı sıra;

o Patates, içerdiği maddelerle bazı virüsleri yok eder ve ayrıca bedenin kansere yakalanma rizikosunu azaltır.

o Patates hazımsızlığı giderir ve sindirime yardımcı olur: Bu etkisi nedeniyle gastrit, ülser ve kolit rahatsızlığı çekenlere patates yemeleri öğütlenmektedir.

Dikkat: Patates, içerdiği nişastalı maddelerle bedende insülin ve şeker düzeyini hızla yükseltir. Bu nedenle yenmesi, bazı şeker hastalarına kısıtlanabilir.

lezzetvadisi.com sitesinden alıntı
Gün Olur devran döner.

Çevrimdışı nirvana

  • yazar
  • ****
  • İleti: 516
  • "Nerede oLursanız oLun, Allah sizinLe beraberdir"
Ynt: Patates ve Yararları
« Yanıtla #21 : 26 Mart 2009, 18:09:37 »
patates hakkında çok bilgi almış olduk sağolunda
bir hatırlatma daha kızartılmış yada cips halinde olanları fazla tüketmemekte yarar var
Tutalım ki dikenim ...
Hem de kötü bir diken...
Ama nihayetinde güllerle bir aradayım ...
Hz. Mevlana

Çevrimdışı racül

  • Moderatör
  • aktif yazar
  • *****
  • İleti: 1267
Ynt: Patates ve Yararları
« Yanıtla #22 : 27 Mart 2009, 02:08:37 »
Hamsinin tatlisinin bile yapildigi su alemde,

Kizartmasindan baska cesidi tat vermiyor muamelesine maruz kalmis olsaydim,

bir patates olarak

yer altina cekilirdim...

Insanlarin bu kadir kiymet bilmezlikleri, aymazliklari devam ettigi sürece de,

Patates bir "yer alti" dünyasi mensubu olarak etkili olmaya devam edecektir....

..........


En iyi patates kizartilmis patatestir diyen arkadaslarimiz,

K U M P I R diye bir sey duymamislar midir?

Hadi onu duymadilar, Patetesin közlemesini de duymadilar..

...

Talebelikte,
besiktasin (Siyah-beyaz) alternatifsiz lideri oldugu kahvalti liglerinde,

sabahin mahmurlugu icinde, derin bir isteksizlikle indigimiz yemekhanede,

haslanmis patates gördügünüzde,

kaburga kebabi görmüs diyarbaghirli gibi "bii jii PATO" triplerine girmiyor muydunuz??

Haslanmis patatesi tabakta ezip, bolca tuz ve halis zeytin yagi ile karistirip hele bir de tulum peyniri ilave edebilirseniz,
o tadin farkinda olmayan zenginlere acimiyor muydunuz???

...

Patates püresi olmadan dana rosto veriyler mi restoranlarda?

...

Hamsinin tatlisinin bile yapildigi su alemde,

baklavanin üstüne bir tatli bilmeyiz..
Binbir cesit sekerlemeler, cukulatalar, sütisler sunlar bunlar bir yana,
baklava bir yana...

daaa,

baklavanin icine unun yaninda tüm firinlarin mutlaka kullandiklari "gizemli toz" nedir bilir misiniz?

cevap:
P A T A T E S    T O Z U

....

Bir yer alti dünyasi mensubu olarak patates,

sizin bilmediginiz hangi eylemlerin arkasindan cikar farkina varamazsiniz..

varamadiginiz icin,

Hamsinin tatlisi bile yapiliyor dediginiz su alemde,

hangi tatli islerin arka planinda bir patatesin yattiginin farkina bile varamazsiniz...

...


Sizin en iyi yenme sekli kizartmasidir, o da zararlidir, seklindeki kanaatlerinize bakip

"derin" bir ic ceker Patates...

...
Es ist keine Schande hinzufallen, aber es ist eine Schande einfach liegen zu bleiben.
                                                Theodor Heuss
                             ehemaliger Bundespräsident